Menu
desserts

Toetje met frambozen en mon chou

Toetje met frambozen

Dit toetje wil je proeven! Het ziet er best chique uit, zo in die mooie glazen, vind je niet? Laat je daardoor niet foppen, want dit toetje met frambozen en mon chou heb je echt binnen een mum van tijd gemaakt. Je kunt het direct eten, maar bij voorkeur laat je het frambozentoetje nog een paar uurtjes in de koelkast staan, dan stijft het nog een beetje op.

Frambozentoetje van Eef

frambozentoetje

Elke maand doe ik mee aan de Foodblogswap, en iedere keer hoop ik stiekem dat ik iets mag maken van Eefkooktzo. Ik ken Eef namelijk goed, wij waren collega’s en hebben een paar jaar aan hetzelfde ‘blok’ gewerkt op de marketingafdeling van een ferry-maatschappij, waar onze collega’s soms gek werden van onze blogpraat, haha!

Inmiddels heeft ze geen kantoorbaan meer nodig, ze is voor zichzelf begonnen als o.a. foodfotograaf (ze maakt jaloersmakend mooie foodfoto’s) en foodblogger. Mega-knap vind ik dat. Deze maand mocht ik ein-de-lijk iets maken van haar blog! Ik heb zo ongeveer alle receptenpagina’s doorgespit maar ik kon echt geen keuze maken. Zo. Veel. Lekkers.

Uiteindelijk besloot ik de keuze te beperken tot ijs & toetjes in een glaasje. Eef is voor mij namelijk een ijskoningin (in de zin dat ze heel veel heerlijke ijs-recepten plaatst ;-)) én de koningin van toetjes in een glaasje! Het werd een variant op haar frambozen cheesecake in een glaasje. Het recept voor dit frambozentoetje liet ik grotendeels intact, maar ik voegde er wel iets heel lekkers aan toe: een schep lemoncurd, en…

Frambozenlimoncello

Frambozenlimoncello dus! Dit kreeg ik laatst toegestuurd om uit te proberen, en ik besloot het te verwerken in dit toetje met frambozen en mon chou, dat leek me wel passend. Mocht je dit nou niet kunnen vinden, vervang het dan door gewone limoncello of door citroensap, met dat laatste is dit dan ook meteen een kinder- en zwangerproof toetje.

Meer toetjes in een glaasje

Fan van éénpersoons toetjes? Bekijk dan al mijn toetjes in een glaasje.

Toetje met frambozen

Toetje met frambozen en mon chou

Een heerlijk frambozentoetje van room, mon chou, frambozen, lemon curd en als je wilt: een scheutje limoncello!
4.58 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 100 gr Bastognekoeken
 • 250 ml slagroom
 • 100 gr mon chou
 • 1 el limoncello (vervang door citroensap voor een alcoholvrij toetje)
 • 75 gr frambozen + extra om te garneren
 • 4 glaasjes of kommetjes

Zo maak je het

 • Verkruimel de koeken zo fijn mogelijk. Zelf doe ik dit het liefst door de koeken in een diepvrieszak te doen (die hergebruik ik steeds voor dit doel) en er dan met de deegroller overheen te rollen. Het kan natuurlijk ook in de keukenmachine. Verdeel de koekkruimels over de glaasjes.
 • Klop de slagroom stijf met een mixer.
 • Klop in een andere kom de mon chou los met de lemon curd en de limoncello.
 • Doe de frambozen in de kom en mix nogmaals goed door, tot de frambozen zijn opgenomen door het mon chou mengsel.
 • Mix het frambozenmengsel kort door de slagroom heen en verdeel de frambozenroom over de glaasjes.
 • Zet het toetje met frambozen minimaal 2 uur in de koelkast, en garneer eventueel nog met extra frambozen en een blaadje munt voor het serveren.

Notities

Je kunt de koekkruimels al een dag eerder fijnmaken, dat scheelt weer voorbereiden op de dag zelf. Bewaar de kruimels in een luchtdichte doos.

Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Calorieën: 250kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept frambozentoetje

2 Reacties

 • Marianne
  24 maart 2023 at 08:55

  4 sterren
  Lekker en mooi nagerecht.
  Wel een vraag: is het gerecht nou voor 4 of 6 personen? Het staat ingesteld op 6 personen, maar je geeft in de tekst 4 glaasjes aan…

  Reply
  • Sandra
   25 maart 2023 at 13:31

   Hey Marianne, je hebt helemaal gelijk. Ik heb het meteen even aangepast. Ik zou zelf deze hoeveelheden aanhouden voor 4 personen, maar als je al een flink diner achter de rug hebt, kan het ook voor 6 personen.

   Reply

Laat een reactie achter

Beoordeling recept