desserts

Toetje met banaan, karamel en vanille-ijs

Toetje met banaan, karamel en vanille-ijs

Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt heel weinig toetjes maak. Niet dat ik het niet lekker vind (in tegendeel) en het is ook niet zo dat ik er niet mee op ben gegroeid (er kwam dagelijks yoghurt & vanillevla op tafel) maar eigenlijk heb ik er nooit zo’n behoefte aan. Maar als ik dan eens een toetje maak, dan doe ik het ook gelijk goed. Banaan en karamel zijn samen al een gouden duo, maar voeg er romig vanille-ijs en crunchy noten aan toe, en het wordt helemaal de hemel op aarde. En het mooiste is nog wel dat je dit toetje binnen no-time in elkaar flanst!

Favoriet toetje

De inspiratie voor dit toetje haalde ik bij ons favoriete restaurant vandaan. Daar hebben ze een zalig toetje van vanille-ijs met notencrunch en karamel. Wat schijfjes banaan erbij maken dit toetje helemaal af!

Voor dit toetje kun je gebruik maken van kant-en-klare karamelsaus maar je kunt dit ook prima zelf maken natuurlijk. Check daarvoor dit recept voor karamelsaus

Toetje met banaan, karamel en vanille-ijs

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: IJsDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

8

minutes
Calorieën

298

kcal

Een simpel toetje maar oh zo lekker: vanille-ijs met notencrunch, karamel en banaan.

Ingrediënten

  • 75 gr cashewnoten

  • 2 el honing

  • 2 bananen

  • 4 bollen vanille-ijs

  • 4 el karamelsaus (gekocht of maak het zelf)

Bereiding

  • Meng de noten met de honing en verdeel over een bakplaat. Bak de noten 8 minuten op 180 graden en roer tussendoor twee keer om. Laat afkoelen en verdeel over de schaaltjes.
  • Snijd de banaan in plakjes en verdeel over het notenmengsel.
  • Verdeel de bollen ijs over de schaaltjes en garneer met de karamelsaus.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten