desserts

Toetje met banaan, karamel en vanille-ijs

Toetje met banaan, karamel en vanille-ijs

 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt heel weinig toetjes maak. Niet dat ik het niet lekker vind (in tegendeel) en het is ook niet zo dat ik er niet mee op ben gegroeid (er kwam dagelijks yoghurt & vanillevla op tafel) maar eigenlijk heb ik er nooit zo’n behoefte aan. Maar als ik dan eens een toetje maak, dan doe ik het ook gelijk goed. Banaan en karamel zijn samen al een gouden duo, maar voeg er romig vanille-ijs en crunchy noten aan toe, en het wordt helemaal de hemel op aarde. En het mooiste is nog wel dat je dit toetje binnen no-time in elkaar flanst!

Voor dit toetje maak ik daarbij wel gebruik van kant-en-klare karamelsaus. Er zijn niet veel dingen die ik niet zo goed durf te maken, maar karamelsaus is toch iets wat ik nog niet zelf heb aangedurfd. Ik ben nogal onhandig en zie al visioenen van een pan die ik kan weggooien door de verbrande karamel, of dat ik de hete karamel over mezelf heen giet… Tja… Ben jij wel een held? Check dan even dit recept van Brenda Kookt. Of kook een blik gecondenseerde melk ca 4 uurtjes in een pan water, dan heb je ook karamel!

Recept toetje met banaan, ijs en karamel

(4 personen)

  • 75 gr pecannoten
  • 2 el honing
  • 2 bananen
  • 4 bolletjes vanille-ijs (liefst slagroomijs)
  • Karamelsaus

Meng de noten met de honing en verdeel over
een bakplaat. Bak de noten 8 minuten op 180
graden en roer tussendoor twee keer om. Laat
afkoelen en verdeel over vier schaaltjes. Snijd de
banaan in plakjes en verdeel over het notenmengsel.
Verdeel de bollen ijs over de schaaltjes en garneer
met karamelsaus.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten