Menu
lunch

Ouderwetse tonijnsalade zelf maken

broodje tonijnsalade

Natuurlijk kun je in de supermarkt zo’n bakje kant en klare tonijnsalade in je mandje gooien. Maar wees eens eerlijk: vind je deze tonijnsalade echt lekker? Persoonlijk word ik er meestal niet heel blij van. Een echte tonijnsmaak heeft het niet en het is vaak maar een vettige boel. Lekker zelf tonijnsalade maken dus!

Ouderwetse tonijnsalade recept

Dit ouderwetse tonijnsalade recept hieronder is van mijn broertje, en ik heb het een beetje aangepast naar mijn eigen smaak! Een lekker recept voor bij de Paasbrunch, maar eigenlijk kan deze tonijnsalade elke dag wel.

Het is een simpele tonijnsalade met kappertjes, augurk en rode ui. Weinig ingrediënten, maar toch heel smaakvol!

Rauwe rode ui

Vind jij rauwe rode ui ook zo lekker, maar laat je het eigenlijk altijd staan omdat je het de rest van de dag nog proeft? Heel herkenbaar…

Maar wist je dat je de ergste pittigheid van de rauwe ui weg kunt halen, door de gesneden ui simpelweg tien minuutjes te laten weken in koud water?

Daarna even goed uit laten lekken en door de salade mengen. Zeker weten dat je met dit trucje voortaan een stuk minder last hebt van de rauwe rode ui!

Broodje tonijnsalade

ouderwetse tonijnsalade

Koop er een lekker broodje bij en je hebt een heerlijke, voedzame lunch. Zelf beleg ik mijn broodje graag eerst met wat gemengde salade, en doe er daarna een royale laag van deze zelfgemaakte ouderwetse tonijnsalade op. Eventueel nog wat pickles erop, ingemaakte radijs is bijvoorbeeld lekker, maar wat extra stukjes augurk kunnen ook. Smullen maar!

Tip: je kunt van je broodje tonijnsalade ook een Tuna Melt maken door het broodje te beleggen met een plak jonge kaas of cheddar, en deze even vijf minuten in de oven te zetten.

Tonijnsalade bewaren

tonijnsalade bewaren

Dit soort zelfgemaakte salades blijft een stuk minder lang goed dan de kant en klare versies. Ik zou de salade niet langer dan een dag of twee bewaren, in een goed luchtdicht bakje in de koelkast. De salade gaat wel waarschijnlijk wat schiften, maar als je hem weer even goed doorroert lost dat zich vanzelf weer op.

Tonijnsalade zelf maken

5 from 4 stemmen
Gang: LunchKeuken: VisNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

189

kcal

Een simpel recept voor tonijnsalade. Lekker op een broodje bij de lunch.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 blikje 1 tonijn op water

  • 0,25 0,25 rode ui

  • 1 el 1 kappertjes

  • 2 2 augurkjes

  • 2 el 2 mayonaise

  • peper en zout

Bereiding

  • Laat de tonijn goed uitlekken en roer deze goed los.
  • Snijd de rode ui zo fijn mogelijk en laat deze 10 minuten weken in koud water om de ergste scherpte eraf te halen. Laat ze goed uitlekken en doe deze bij de tonijn.
  • Snijd de augurk fijn en roer deze samen met de mayonaise en de kappertjes door de tonijn.
  • Breng de tonijnsalade op smaak met flink wat peper en zout en serveer op een lekker broodje.

Opmerkingen

  • Je kunt de tonijnsalade al vooraf maken, in de koelkast blijft de salade een paar uurtjes lekker.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

tonijnsalade recept

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter