Menu
lunch

Tonijnsalade zelf maken

Tonijnsalade zelf maken

Natuurlijk kun je in de supermarkt zo’n bakje kant en klare tonijnsalade in je mandje gooien. Maar wees eens eerlijk: vind je deze tonijnsalade echt lekker? Persoonlijk word ik er meestal niet heel blij van. Een echte tonijnsmaak heeft het niet en het is vaak maar een vettige boel. Lekker zelf maken dus!

Het recept hieronder is van mijn broertje. Met Pasen doen we meestal een brunch met de hele familie en dan is dit altijd zijn inbreng. Simpel, maar erg lekker! Een lekker recept voor bij de Paasbrunch dus, maar eigenlijk kan deze tonijnsalade elke dag wel. Koop er een lekker broodje bij en je hebt een heerlijke, gezonde lunch.

Tip: je kunt van je broodje tonijnsalade ook een Tuna Melt maken door het broodje ook nog te beleggen met een plak jonge kaas en deze even vijf minuten in de oven te zetten.

Tonijnsalade zelf maken

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: VisDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

189

kcal

Een simpel recept voor tonijnsalade. Lekker op een broodje bij de lunch.

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op water

  • 0,25 rode ui

  • 1 tl kappertjes

  • 1 augurkje

  • 2 el mayonaise

Bereiding

  • Laat de tonijn goed uitlekken en roer deze goed los.
  • Snijd de rode ui zo fijn mogelijk en roer deze samen met de kappertjes door de tonijn.
  • Snijd de augurk fijn en roer deze samen met de mayonaise door de tonijn.
  • Breng de tonijnsalade op smaak met flink wat peper en zout en serveer op een lekker broodje.

Opmerkingen

  • Je kunt de tonijnsalade al vooraf maken, in de koelkast blijft de salade een paar uurtjes lekker.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter