lunch

Tonijnsalade zelf maken

Tonijnsalade zelf maken

Natuurlijk kun je in de supermarkt zo’n bakje kant en klare tonijnsalade in je mandje gooien. Maar wees eens eerlijk: vind je deze tonijnsalade echt lekker? Persoonlijk word ik er meestal niet heel blij van. Een echte tonijnsmaak heeft het niet en het is vaak maar een vettige boel. Lekker zelf maken dus!

Het recept hieronder is van mijn broertje. Met Pasen doen we meestal een brunch met de hele familie en dan is dit altijd zijn inbreng. Simpel, maar erg lekker! Een lekker recept voor bij de Paasbrunch dus, maar eigenlijk kan deze tonijnsalade elke dag wel. Koop er een lekker broodje bij en je hebt een heerlijke, gezonde lunch.

Tip: je kunt van je broodje tonijnsalade ook een Tuna Melt maken door het broodje ook nog te beleggen met een plak jonge kaas en deze even vijf minuten in de oven te zetten.

Recept tonijnsalade

(lunch voor 2 personen)

  • 1 blikje tonijn op water
  • 1/4 rode ui
  • 1 tl kappertjes
  • 1 kleine augurk
  • 2 el mayonaise
  • peper & zout

Laat de tonijn goed uitlekken en roer deze goed los.

Snijd de rode ui zo fijn mogelijk en roer deze samen met de kappertjes door de tonijn.

Snijd de augurk fijn en roer deze samen met de mayonaise door de tonijn.

Breng de tonijnsalade op smaak met flink wat peper en zout en serveer op een lekker broodje.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten