Menu
snel klaar / Hoofdgerechten / kip

Wraps met kip en Oosterse groenten

Tortilla met kip en groenten

Jullie weten het al… Ik ben gek op wraps! Inmiddels staan er dan ook al een hoop wrap-recepten online. Ik zal ze binnenkort eens bundelen. Een van de kookboeken waar ik veel inspiratie op dit gebied uit heb gehaald, is het boek United Wraps van Esthefhan Meijer. Ook dit recept voor wraps met groenten en kip komt (met wat aanpassingen) uit dit kookboek.

Snelle maaltijd voor doordeweeks

Wat ik zo fijn vind aan dit recept voor wraps met kip is dat het lekker snel klaar is. Zeker als je gebruik maakt van voorgesneden groenten is dit gerecht in een mum van tijd klaar. Erg lekker erbij is een schepje zelfgemaakte satésaus. Dat is echt erg makkelijk om zelf te maken. Je hebt er alleen pindakaas, kokosmelk en een paar smaakmakers die vast al in huis hebt, voor nodig. Ik vind deze saus zelf echt onmisbaar bij dit recept voor wraps met kip en Oosterse groenten.

Wraps met kip en groenten

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: AziatischDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

813

kcal
Marineren

8

uur

Een snelle maaltijd met veel groenten. Deze wraps zijn rijkelijk gevuld met kip, groenten en satésaus.

Ingrediënten

  • 4 volkoren tortilla wraps

  • 300 gr kipfilet

  • 150 gr sperziebonen

  • 125 gr taugé

  • 75 gr spitskool

  • 4 el ketjap manis

  • 1 el olijfolie

  • 2 tenen knoflook

  • 3 tl gedroogde koriander

  • 1 tl sambal oelek

  • 1 tl suiker

  • 100 ml satésaus

Bereiding

  • Snijd de stukjes kip in blokjes en snijd de knoflook fijn.
  • Meng de ketjap, olie, fijngesneden knoflook, koriander, sambal en suiker tot een marinade en marineer de stukjes kip hierin. Het liefst een paar uur tot een hele nacht, maar als je hier geen tijd voor hebt kun je ook direct verdergaan met het recept.
  • Kook de sperziebonen beetgaar (ca 8 minuten). Doe de laatste 2 minuten de spitskool erbij en doe de laatste 30 seconden de taugé er nog even bij.
  • Kook de sperziebonen beetgaar (ca 8 minuten). Doe de laatste 2 minuten de spitskool erbij en doe de laatste 30 seconden de taugé er nog even bij. Bak ondertussen de stukjes kip gaar in de marinade.
  • Verwarm de tortilla’s op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Vul de tortilla met de groenten en de stukjes kip en serveer met satésaus.

Opmerkingen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Recept wraps met kip

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter