hapjes

Tortillachips met guacemole en garnalen

Tortillachips met guacemole en garnalen

De inspiratie voor dit simpele recept kwam ik tegen op Pinterest. Tortillachips met guacemole zijn altijd al een perfecte combinatie, maar door er ook nog wat garnalen en chilisaus bij te serveren, maak er je een extra bijzonder hapje van. Echt meteen een succesnummer op feestjes, maar ik serveer het ook wel eens als tussendoortje of voorgerecht in het weekend. En toen laatst een keer een hoofdgerecht compleet was mislukt, werd dit een alternatief diner haha!

Let wel op: je kunt dit hapje niet lang van tevoren maken, want dan worden de chips wat zompig en dat is zonde. De guacemole kun je wel al eerder op de dag maken, maar besprenkel dan wel flink met limoensap om verkleuren te voorkomen.

Recept hapje tortillachips met guacemole en garnalen (40 hapjes)

  • 40 tortillachips
  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • 4 bosuitjes
  • 2 el crème fraiche
  • limoen – of citroensap
  • zout & peper
  • 2 bakjes (Hollandse) garnalen
  • zoete chilisaus (recept zoete chilisaus)

Maak de guacamole door de avocado’s fijn te prakken. Roer er de in heel kleine stukjes tomaat en bosui doorheen. Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper, zout en limoensap.

Besmeer de tortillachips met een beetje guacemole. Beleg elk chipje met een paar garnaaltjes en bedruppel met de chilisaus. Serveer direct.

Tip: Ik beleg meestal niet alle chipjes met garnalen omdat niet iedereen daarvan houdt. Je kunt de garnalen dan helemaal weglaten of vervangen door bijvoorbeeld wat extra blokjes tomaat, een beetje geraspte kaas of fijngesnipperde rode ui. Enjoy!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Oeh! Dit ziet er weer heerlijk uit, yum :) What’s not to like? Lekker en origineel hapje voor bij de borrel (of als het diner mislukt is ;) )

    26 juni 2016 at 08:57
  • Reactie achterlaten