Menu
Hoofdgerechten / ovenschotels / vlees

Tortillataart – Mexicaanse wraptaart

Tortillataart - Mexicaanse wraptaart

Mexicaanse wraptaart, tortillataart… Ik wist niet zo goed hoe ik dit TexMex recept moest noemen, maar ik weet wel dat dit al héél lang op mijn wensenlijstje stond om eens te maken. Ik ben namelijk echt dol op de TexMex keuken. Nachos, taco’s, wraps… Ik vind het allemaal heerlijk! In deze Tortillataart of Mexicaanse wraptaart komt het beste van de TexMex keuken samen: wraps, gekruid gehakt, lekker wat groenten en een flinke laag geraspte kaas. Wat chilisaus en guacemole erbij en je hebt een superlekker gerecht om je vingers bij af te likken!

De Mexicaanse tortillataart van Anja

Ik maakte dit gerecht naar aanleiding van de maandelijkse Foodblogswap. Dan word je gekoppeld aan een ander blog en mag je een gerecht van dat blog namaken en er je eigen twist aan geven. Ik werd deze weer keer gekoppeld aan Anja’s Foodblog. (weer, want ik mocht al eerder van haar blog koken en maakte toen deze lekkere citroentulband). Neem er zeker eens een kijkje, want Anja heeft ontzettend veel lekkere recepten online staan. Vaak gezond en veel van haar recepten zijn vegetarisch, maar je vind er eigenlijk van alles. Het viel dan ook niet mee om een recept te kiezen, maar het maken van een wraptaart stond al zo lang op mijn lijstje, dat ik toen ik haar recept voor zo’n Mexicaanse taart zag, ik niet verder scrollde. Dit moest ‘m worden!

Tortillataart – Mexicaanse wraptaart

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: TexMexDifficulty: Gemiddeld
Voor

3

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

789

kcal

Deze wraptaart of Mexicaanse tortillataart bestaat uit wraps met ertussen laagjes gehakt & groenten. Serveer met guacemole en zoete chilisaus, zo lekker!

Ingrediënten

  • Voor de wraptaart
  • 6 (volkoren) tortillawraps

  • 2 tenen knoflook

  • 1 flinke ui

  • 400 gr rundergehakt

  • 1 courgette

  • 1 rode paprika

  • 1 el tomatenpuree

  • 400 gr tomatenblokjes

  • 1 blikje mais (uitgelekt)

  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder

  • 1 tl komijn

  • 1 snufje chilipoeder

  • peper & zout

  • 0,5 el maizena

  • 100 gr geraspte kaas (ik gebruikte een mix van cheddar en gewone kaas)

  • Voor erbij (optioneel, maar wel erg lekker)
  • zure room, guacemole en zoete chilisaus

Bereiding

  • Rul het gehakt in een beetje olie en breng het op smaak met peper en zout.
  • Hak de knoflook en de ui fijn, en snijd de courgette in kwarten en de paprika in dunne halve reepjes. Bak alle groenten 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee, voeg vervolgens het blik tomatenblokjes en het blikje mais toe. Breng op smaak met het paprikapoeder, de komijn, chilipoeder en peper en zout naar smaak. Laat het mengsel 10 minuten pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de maizena met een half kopje warm water en roer glad. Voeg toe aan de pan en roer tot je een mooi gebonden mengsel hebt dat niet nat meer is.
  • Beleg een springvorm met bakpapier en leg er een wrap op. Verdeel een vijfde van de vulling over de wrap, dek af met een nieuwe wrap en ga zo door tot je een stapel hebt van 6 wraps (eindig met een wrap). Verdeel de geraspte kaas over de tortillataart.
  • Bak de Mexicaanse wraptaart 20 minuten en serveer naar wens met zure room, guacemole en zoete chilisaus.

Opmerkingen

  • De Mexicaanse tortillataart bewaar je het liefst niet te lang, eet hem bij voorkeur direct op. Maak hem ook niet van tevoren, de wraps worden dan erg slap. De vulling kun je wel al een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Recept wraptaart

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter