Traybake – een mooi woord voor de makkelijkste recepten ter wereld: bij een traybake bak je namelijk alle ingrediënten op een bakplaat of in een ovenschaal. Geen gedoe met verschillende pannen – dus lekker weinig afwas! En bomvol smaak. Kortom: je begrijpt dat een traybake regelmatig op tafel komt hier in huis. Laatst maakte ik al een versie met citroenkip en wortelen, maar vandaag ga ik op de Spaanse tour met deze traybake met chorizo en garnalen. Het recept stond al eerder in Delicious en normaal gesproken publiceer ik eigenlijk geen recepten die niet van mezelf zijn, maar voor deze traybake met chorizo maak ik graag een uitzondering. Manlief vrat er namelijk zijn vingers nog nét niet bij op, en anders ik wel… Manmanman wat is dit lekker! Daarom heb ik het binnen een maand nu al twee keer gemaakt, en daarom wist ik: dit recept moét ik gewoon met jullie delen!
Chorizo & Garnalen
Een beetje de Spaanse versie van ‘surf & turf’ is dit: vis en vlees samen in één gerecht klinkt misschien een beetje gek, maar probeer het eens. De chorizo (kies een goede!) geeft superveel smaak aan de groenten, en ook aan de garnalen. Erbij maak je een super-simpele aioli door kant en klare mayonaise te mixen met een in de oven gepoft knoflookteentje. Laat je trouwens niet afschrikken door de ingrediëntenlijst voor dit recept. Hij is vrij lang, maar veel van de ingrediënten heb je ongetwijfeld in huis en desondanks is het een heel snel recept, omdat je de groenten in lekker grove stukken snijdt.


Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
Nog geen reacties