Traybake – een mooi woord voor de makkelijkste recepten ter wereld: bij een traybake bak je namelijk alle ingrediënten op een bakplaat of in een ovenschaal. Geen gedoe met verschillende pannen – dus lekker weinig afwas! En bomvol smaak. Kortom: je begrijpt dat een traybake regelmatig op tafel komt hier in huis. Laatst maakte ik al een versie met citroenkip en wortelen, maar vandaag ga ik op de Spaanse tour met deze traybake met chorizo en garnalen.
Om je vingers bij af te likken
Het recept voor deze traybake met garnalen en chorizo stond al eerder in Delicious en normaal gesproken publiceer ik eigenlijk geen recepten die niet van mezelf zijn, maar voor deze traybake met chorizo maak ik graag een uitzondering. Manlief vrat er namelijk zijn vingers nog nét niet bij op, en anders ik wel… Manmanman wat is dit lekker! Daarom heb ik het binnen een maand nu al twee keer gemaakt, en daarom wist ik: dit recept moét ik gewoon met jullie delen!
Chorizo & Garnalen
Een beetje de Spaanse versie van ‘surf & turf’ is dit: vis en vlees samen in één gerecht klinkt misschien een beetje gek, maar probeer het eens. De chorizo (kies een goede!) geeft superveel smaak aan de groenten, en ook aan de garnalen. Erbij maak je een super-simpele aioli door kant en klare mayonaise te mixen met een in de oven gepoft knoflookteentje. Laat je trouwens niet afschrikken door de ingrediëntenlijst voor dit recept. Hij is vrij lang, maar veel van de ingrediënten heb je ongetwijfeld in huis en desondanks is het een heel snel recept, omdat je de groenten in lekker grove stukken snijdt.
Traybake met chorizo en garnalen + lekker brood
Van zichzelf is deze traybake met garnalen een koolhydraatarm recept. Fijn als je daar rekening mee moet/wilt houden, maar persoonlijk vind ik het erg lekker om nog een stuk goed brood bij dit recept te serveren. Je zou bijvoorbeeld een afbakbrood kunnen halen, dat kun je dan tegelijkertijd met de chorizo traybake in de oven schuiven. Handig!

Recept traybake met chorizo, groenten en garnalen
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 100 gr chorizo-worst
- 1 el olijfolie
- 1 el rodewijnazijn
- 3 takjes tijm
- 1 tl paprikapoeder
- peper
- 10 grote gamba’s of garnalen (vers of uit de diepvries)
- 75 gr mayonaise
- Eventueel: gebakken aardappels of lekker brood om erbij te serveren
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een ovenschaal klaar.
- Snijd 1 teen knoflook fijn en doe deze samen met de andere – nog ongepelde – teen knoflook in de ovenschaal.
- Snijd de paprika’s en de rode ui grof, en doe de stukken groenten in de ovenschaal.
- Halveer de citroen en snijd één helft in parten, doe deze in de ovenschaal.
- Snijd de chorizo fijn en doe de stukjes worst in de ovenschaal. Doe de olijfolie, rodewijnazijn, blaadjes tijm en wat peper in de ovenschaal en schud alles even goed om.
- Als je diepvriesgarnalen gebruikt, leg je deze nu nog (bevroren) op de rest van de ingrediënten, bak de traybake 30 minuten. Gebruik je verse gamba’s, zet de traybake dan eerst 20 minuten in de oven, leg daarna de garnalen erop en bak nog 10 minuten verder.
- Doe de mayonaise in een kommetje. Doe er een kneepje citroensap bij (van de overgebleven citroenhelft) en roer het paprikapoeder erdoor. Pak het ongepelde teentje knoflook uit de traybake, prak deze fijn en roer door de mayonaise. Serveer de chorizo traybake met deze aioli.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties