kip weekendgerechten

Traybake met kip, aardappels en wortelen

Traybake kip

Traybake? Yes, een traybake! Eigenlijk is dat niets meer dan de naam voor een gerecht dat je zo de oven inschuift. Je bakt de ingrediënten op een bakplaat of in een ovenschaal, lekker makkelijk en weinig afwas. Daar houden we allemaal van toch! In deze traybake deed ik kip, aardappels en wortel. Een lekkere combinatie die je goed op smaak kunt maken met drie lekkere smaakmakers: knoflook, tijm en citroen.

Een snel recept

Ondanks dat de traybake wel een tijdje in de oven moet (40 minuten) is het verder een vrij snel recept. Je kunt de kip ‘s ochtends al marineren en dan hoef je ‘s avonds alleen nog maar de wortels te schrappen en in de ovenschaal te doen met de rest van de ingrediënten. Super makkelijk en de oven doet de rest. Wij hebben thuis gesmuld van deze traybake met kip, ik hoop dat het jou ook goed zal smaken! Tip: het recept is voor twee personen maar uiteraard kun je de hoeveelheid eenvoudig verdubbelen of verdriedubbelen, als je het voor meerdere personen wilt maken.

Citroenkip - Traybake

Traybake met kip, aardappels en wortelen

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: OvenschotelDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

40

minutes
Calorieën

433

kcal

Een traybake is heel makkelijk te maken: doe alle ingrediënten in een ovenschaal, de oven doet de rest! Bonus: weinig afwas! Deze traybake met kip, aardappel en wortel maak je op smaak met knoflook, citroen en tijm.

Ingrediënten

  • 2 kippendijen

  • 400 gr krieltjes

  • 400 gr wortels (bospeen)

  • 1 citroen

  • 2 tenen knoflook

  • 1 takje tijm

Bereiding TRAYBAKE MET KIP

  • Doe de kippendijen in een bakje. Halveer de citroen en knijp het sap eruit, gooi de citroen niet weg! Doe het citroensap met een eetlepel olijfolie, een fijngesneden teen knoflook en wat peper en zout bij de kip. Meng alles goed door elkaar en laat minimaal 2 uur marineren. Langer mag, graag zelfs!
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes, droog ze en halveer ze indien nodig. Schillen hoeft niet. Was en schrap de wortels en snijd ze in grove stukken. Doe de aardappels en wortels in een ovenschaal en voeg een flinke eetlepel olijfolie toe. Voeg de andere fijngesneden teen knoflook toe, en de blaadjes van de takjes tijm. Voeg zout en peper toe en schep alles goed door elkaar.
  • Leg de gemarineerde kippendijen ook in de ovenschaal. Snijd de citroen in plakken en verdeel deze over de kip en de rest van de traybake. Bak de traybake met kip in 40 minuten af. Dek hem de eerste 25 minuten af met aluminiumfolie en verwijder het folie daarna. Verwijder de stukken citroen, schep de inhoud van de traybake op twee borden en serveer direct.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten