Traybake? Yes, een traybake! Eigenlijk is dat niets meer dan de naam voor een gerecht dat je zo de oven inschuift. Je bakt de ingrediënten op een bakplaat of in een ovenschaal, lekker makkelijk en weinig afwas. Daar houden we allemaal van toch! In deze traybake deed ik kip, aardappels en wortel. Een lekkere combinatie die je goed op smaak kunt maken met drie lekkere smaakmakers: knoflook, tijm en citroen.
Een snel recept
Ondanks dat de traybake met kip wel een tijdje in de oven moet (40 minuten) is het verder een vrij snel recept. Je kunt de kip ‘s ochtends al marineren en dan hoef je ‘s avonds alleen nog maar de wortels te schrappen en in de ovenschaal te doen met de rest van de ingrediënten. Super makkelijk en de oven doet de rest. Wij hebben thuis gesmuld van deze traybake met kip, wortels en aardappel, ik hoop dat het jou ook goed zal smaken! Tip: het recept is voor twee personen maar uiteraard kun je de hoeveelheid eenvoudig verdubbelen of verdriedubbelen, als je het voor meerdere personen wilt maken.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.
Nog geen reacties