Een traybake met kip, aardappels en wortelen. Wat een traybake is! Eigenlijk is dat niets meer dan de naam voor een gerecht dat je zo de oven inschuift. Je bakt alle ingrediënten op een bakplaat of in een ovenschaal, lekker makkelijk en weinig afwas. Daar houden we allemaal van toch!
Traybake met kip en aardappels
In deze traybake deed ik kip, aardappels en wortel. Een lekkere combinatie die je goed op smaak kunt maken met drie lekkere smaakmakers: knoflook, tijm en citroen.
Als je van dit soort makkelijke recepten houdt, vind je deze garnalen traybake en deze halloumi traybake vast ook heel lekker!
Een snel recept


Ondanks dat de traybake met kip wel een tijdje in de oven moet (40 minuten) is het verder een vrij snel recept. Je kunt de kip ‘s ochtends al marineren en dan hoef je ‘s avonds alleen nog maar de wortels te schrappen en in de ovenschaal te doen met de rest van de ingrediënten. Super makkelijk en de oven doet de rest.
Wij hebben thuis gesmuld van deze traybake met kip, wortels en aardappel, ik hoop dat het jou ook goed zal smaken! Tip: het recept is voor twee personen maar uiteraard kun je de hoeveelheid eenvoudig verdubbelen of verdriedubbelen, als je het voor meerdere personen wilt maken.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Marjo
19 januari 2023 at 19:16Precies je recept gevolgd. Oven voor verwarmd op 200 graden. Na 40 minuten waren de worteltjes en krieltjes nog heel hard en de kip net aan gaar. Alles toch nog maar even afgebakken in een pan.
Sandra
23 januari 2023 at 20:08Hi Marjo, jeetje, dat is echt heel jammer zeg. Superfijn dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten, ik zal het recept ook nog eens maken om te kijken of het klopt. Ovens kunnen natuurlijk wel iets verschillen qua temperatuur, maar keiharde wortels en krieltjes, dat zou echt niet moeten! En kippendijen zouden zéker gaar moeten zijn na 40 minuten.