Menu
weekendgerechten / Hoofdgerechten / kip

Traybake met kip, aardappels en wortelen

Traybake kip

Een traybake met kip, aardappels en wortelen. Wat een traybake is! Eigenlijk is dat niets meer dan de naam voor een gerecht dat je zo de oven inschuift. Je bakt alle ingrediënten op een bakplaat of in een ovenschaal, lekker makkelijk en weinig afwas. Daar houden we allemaal van toch!

Traybake met kip en aardappels

In deze traybake deed ik kip, aardappels en wortel. Een lekkere combinatie die je goed op smaak kunt maken met drie lekkere smaakmakers: knoflook, tijm en citroen.

Als je van dit soort makkelijke recepten houdt, vind je deze garnalen traybake en deze halloumi traybake vast ook heel lekker!

Een snel recept

Citroenkip - Traybake

Ondanks dat de traybake met kip wel een tijdje in de oven moet (40 minuten) is het verder een vrij snel recept. Je kunt de kip ‘s ochtends al marineren en dan hoef je ‘s avonds alleen nog maar de wortels te schrappen en in de ovenschaal te doen met de rest van de ingrediënten. Super makkelijk en de oven doet de rest.

Wij hebben thuis gesmuld van deze traybake met kip, wortels en aardappel, ik hoop dat het jou ook goed zal smaken! Tip: het recept is voor twee personen maar uiteraard kun je de hoeveelheid eenvoudig verdubbelen of verdriedubbelen, als je het voor meerdere personen wilt maken.

Traybake met kip, aardappels en wortelen

3 from 3 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: OvenschotelNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

40

minutes
Calorieën

433

kcal

Een traybake is heel makkelijk te maken: doe alle ingrediënten in een ovenschaal, de oven doet de rest! Bonus: weinig afwas! Deze traybake met kip, aardappel en wortel maak je op smaak met knoflook, citroen en tijm.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 2 2 kippendijen

  • 400 gr 400 krieltjes

  • 400 gr 400 wortels (bospeen)

  • 1 1 citroen

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 1 takje 1 tijm

Bereiding TRAYBAKE MET KIP

  • Doe de kippendijen in een bakje. Halveer de citroen en knijp het sap eruit, gooi de citroen niet weg! Doe het citroensap met een eetlepel olijfolie, een fijngesneden teen knoflook en wat peper en zout bij de kip. Meng alles goed door elkaar en laat minimaal 2 uur marineren. Langer mag, graag zelfs!
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes, droog ze en halveer ze indien nodig. Schillen hoeft niet. Was en schrap de wortels en snijd ze in grove stukken. Doe de aardappels en wortels in een ovenschaal en voeg een flinke eetlepel olijfolie toe. Voeg de andere fijngesneden teen knoflook toe, en de blaadjes van de takjes tijm. Voeg zout en peper toe en schep alles goed door elkaar.
  • Leg de gemarineerde kippendijen ook in de ovenschaal. Snijd de citroen in plakken en verdeel deze over de kip en de rest van de traybake. Bak de traybake met kip in 40 minuten af. Dek hem de eerste 25 minuten af met aluminiumfolie en verwijder het folie daarna. Verwijder de stukken citroen, schep de inhoud van de traybake op twee borden en serveer direct.

Opmerkingen

  • Een restje over van deze ovenschotel met kip? Dat smaakt de volgende dag ook nog prima. Lekker als lunch of bij het avondeten.
  • Je kunt de wortel ook vervangen door pompoen.
Recept traybake met kip

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

2 Reacties

  • Marjo
    19 januari 2023 at 19:16

    Precies je recept gevolgd. Oven voor verwarmd op 200 graden. Na 40 minuten waren de worteltjes en krieltjes nog heel hard en de kip net aan gaar. Alles toch nog maar even afgebakken in een pan.

    Reply
    • Sandra
      23 januari 2023 at 20:08

      Hi Marjo, jeetje, dat is echt heel jammer zeg. Superfijn dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten, ik zal het recept ook nog eens maken om te kijken of het klopt. Ovens kunnen natuurlijk wel iets verschillen qua temperatuur, maar keiharde wortels en krieltjes, dat zou echt niet moeten! En kippendijen zouden zéker gaar moeten zijn na 40 minuten.

      Reply

Laat een reactie achter