Een traybake is eigenlijk niets meer of minder dan een eenvoudige ovenschotel waarbij je alles in één schaal bakt. De voordelen? Het is snel klaar en je hebt weinig afwas! En natuurlijk is het ook heel erg lekker. Deze traybake met zalm en asperges is lekker licht, als bijgerecht zou je er bijvoorbeeld wat gebakken aardappels bij kunnen geven.
Makkelijk hoofdgerecht: zalm ovenschotel
Deze traybake met zalm is heel makkelijk te maken. Je doet simpelweg de ingrediënten in een ovenschaal en brengt alles op smaak met een handjevol ingrediënten. Terwijl de ovenschotel warm wordt in de oven, kun je ondertussen bijvoorbeeld wat aardappeltjes opbakken voor erbij, want dit is een lekker licht hoofdgerecht.
Meer traybake recepten
Ook fan van traybake recepten? Probeer dan ook eens zeker deze traybake met chorizo en garnalen, of deze traybake met halloumi.

Traybake met zalm en asperges
Ingrediënten
- 2 moten zalm
- 400 gr groene asperges
- 1 trosje kerstomaten
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de houtige onderkant van de asperges en doe ze in een ovenschaal.
- Rasp de citroen en houdt de rasp apart, halveer de citroen. Meng 2 eetlepels olijfolie met het sap van een halve citroen en breng op smaak met peper en zout. Meng de helft hiervan door de asperges.
- Leg de moten zalm op de asperges en smeer deze in met de rest van het olie-mengsel. Bestrooi het gerecht met de citroenrasp en breng indien nodig nog wat extra op smaak met peper en zout. Leg de kerstomaatjes ook in de ovenschotel.
- Bak de traybake met zalm in 25 minuten gaar.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties