weekendgerechten

Traybake met zalm en asperges

Traybake met zalm en asperges

Een traybake is eigenlijk niets meer of minder dan een eenvoudige ovenschotel waarbij je alles in één schaal bakt. De voordelen? Het is snel klaar en je hebt weinig afwas! En natuurlijk is het ook heel erg lekker. Deze traybake met zalm en asperges is lekker licht, als bijgerecht zou je er bijvoorbeeld wat gebakken aardappels bij kunnen geven.

Makkelijk hoofdgerecht: zalm ovenschotel

Deze traybake met zalm is heel makkelijk te maken. Je doet simpelweg de ingrediënten in een ovenschaal en brengt alles op smaak met een handjevol ingrediënten. Terwijl de ovenschotel warm wordt in de oven, kun je ondertussen bijvoorbeeld wat aardappeltjes opbakken voor erbij, want dit is een lekker licht hoofdgerecht.

Recept traybake met zalm en asperges

Voor 2 personen

  • 2 moten zalm
  • 4-500 gr groene asperges
  • trosje kerstomaten
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook

Zo maak je de zalm traybake met asperges

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de houtige onderkant van de asperges en doe ze in een ovenschaal.
  • Rasp de citroen en houdt de rasp apart, halveer de citroen.
  • Meng 2 eetlepels olijfolie met het sap van een halve citroen en breng op smaak met peper en zout. Meng de helft hiervan door de asperges.
  • Leg de moten zalm op de asperges en smeer deze in met de rest van het olie-mengsel.
  • Bestrooi het gerecht met de citroenrasp en breng indien nodig nog wat extra op smaak met peper en zout. Leg de kerstomaatjes ook in de ovenschotel.
  • Bak de traybake met zalm in 25 minuten gaar.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten