Deze traybake met zalm en paprika is een perfect maaltje voor de doordeweekse maaltijd. In minder dan een half uur staat dit gerecht op tafel. Dit koolhydraatarme recept is op zichzelf al lekker, maar met bijvoorbeeld wat gebakken aardappels erbij, heb je een heerlijk vullende maaltijd.
Wat is een traybake?
Een traybake is niets meer of minder dan een ovenschaal waar je alle ingrediënten voor je hoofdgerecht in doet. Even in de oven, en je kan aan tafel! Pluspunt: lekker weinig afwas!
Ideaal, dus inmiddels vind je al meerdere recepten voor traybakes op dit blog. Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje bij deze traybake met garnalen en chorizo, of deze traybake met kip, wortel en aardappels.
Maar je kwam hier voor het recept voor een traybake met zalm en paprika, dus laten we het daar eens over hebben!
Lekker veel groenten en goede vetten
Echt een prima maaltje dit, per persoon krijg je een hele paprika binnen en een halve ui, dus dat draagt al flink bij aan de aanbevolen hoeveelheid groenten van 250 gram per dag.
Ook zalm is heel goed voor je, dankzij de goede vetten die erin zitten. Een prima maaltje om regelmatig op tafel te zetten dus!
Je kunt er gebakken aardappels (uit de pan of ook uit de oven) bij serveren voor een volledige maaltijd. Of laat ze juist weg als je koolhydraatarm wilt eten.

Traybake met zalm en paprika
Ingrediënten
- 2 paprika’s (liefst rood en geel)
- 1 rode ui
- 1 tl pesto
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 2 moten zalm
- 1 citroen
- 400 gr gebakken aardappeltjes voor erbij
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de paprika’s in repen in en de rode ui in kwarten.
- Meng de pesto, olijfolie en knoflook en schep de groenten hiermee om in een ovenschaal.
- Bak de groenten 10 minuten en haal de ovenschaal uit de oven. Voeg de moten zalm en de in kwarten gesneden citroen toe. Breng de zalm op smaak met zout en peper en zet de traybake nog 15 minuten terug in de oven.
- Serveer met gebakken aardappeltjes (eventueel ook uit de oven)
Voedingswaarden

2 Reacties
Bert
4 september 2022 at 17:59Erg lekker, gezond en gemakkelijk!!!
Sandra
4 september 2022 at 20:59Dankjewel voor de positieve reactie Bert!