Menu
desserts

Trifle met rabarber

trifle met rabarber

Trifle is een Engels toetje dat uit verschillende lagen bestaat. Deze trifle met rabarber bestaat uit een laagje cake, vla of custard, en natuurlijk rabarber!

Rabarber trifle

Voor de topping van deze trifle met rabarber gebruik je wat gestoofde rabarber of een schepje rabarbercompote.

Een heerlijke tegenhanger voor de zoete gele vla. Die je trouwens ook heel makkelijk zelf kunt maken met dit recept voor vanillevla!

Trifle met likeur

rabarberlikeur maken

Het is het lekkerste als de cake in een trifle niet helemaal droog is, maar licht vochtig. Dit kun je doen door er wat likeur over te sprenkelen. Erg lekker en toepasselijk is rabarberlikeur, maar limoncello is ook erg lekker!

Liever alcoholvrij? Geen probleem, gebruik dan bijvoorbeeld citroenlimonade.

Variatietip

Wil je dit toetje nog spectaculairder maken en een extra laagje toevoegen? Klop dan wat slagroom op, en meng daar een beetje lemon curd door. Garneren met de rabarber en de amandelen, en klaar is je extra spectaculaire toetje!

Trifle met rabarber voorbereiden en bewaren

rabarbertrifle

Wil je dit lekkere toetje al eerder maken? Geen enkel probleem! Je kunt het toetje al helemaal afmaken en een ochtend van tevoren in elkaar zetten. Ik zou wel pas op het laatste moment de amandelen erbij doen.

Haal de trifle met rabarber wel ongeveer 15-30 minuten voor het serveren uit de koelkast, zodat hij niet ijskoud meer is.

trifle met rabarber

Trifle met rabarber

Een lekker en simpel toetje: rabarbertrifle! Met laagjes cake, gele vla en rabarbercompote maak je in een handomdraai dit lekkere toetje.
Nog geen beoordelingen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 servings

Handig om te hebben

Ingrediënten

  • 4 plakjes cake
  • 4 el rabarberlikeur, limoncello of citroenlimonade
  • 200 ml vanillevla of custard
  • 8 el rabarbercompote of gestoofde rabarber
  • amandelschaafsel

Zo maak je het

  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin. Doe dit op een laag vuur en schep regelmatig om. Blijf erbij, want het verbrand snel! Laat de amandelen afkoelen.
  • Verkruimel ondertussen de cake grof en roer om met de likeur of de limonade. Het kan zijn dat je iets meer of minder vocht nodig hebt dan de aangegeven hoeveelheid. De cake mag een beetje vochtig zijn, maar het moet niet zompig of nat worden. Verdeel de cake over vier glazen.
  • Verdeel vervolgens de vanillevla of custardvla over de trifle, en schep vervolgens de rabarber erop.
  • Garneer de rabarbertrifle met de geroosterde amandelen en serveer.

Voedingswaarden

Calorieën: 300kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
recept trifle met rabarber en vanille

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept