Trifle is een Engels toetje dat uit verschillende lagen bestaat. Deze trifle met rabarber bestaat uit een laagje cake, vla of custard, en natuurlijk rabarber!
Rabarber trifle
Voor de topping van deze trifle met rabarber gebruik je wat gestoofde rabarber of een schepje rabarbercompote.
Een heerlijke tegenhanger voor de zoete gele vla. Die je trouwens ook heel makkelijk zelf kunt maken met dit recept voor vanillevla!
Trifle met likeur

Het is het lekkerste als de cake in een trifle niet helemaal droog is, maar licht vochtig. Dit kun je doen door er wat likeur over te sprenkelen. Erg lekker en toepasselijk is rabarberlikeur, maar limoncello is ook erg lekker!
Liever alcoholvrij? Geen probleem, gebruik dan bijvoorbeeld citroenlimonade.
Variatietip
Wil je dit toetje nog spectaculairder maken en een extra laagje toevoegen? Klop dan wat slagroom op, en meng daar een beetje lemon curd door. Garneren met de rabarber en de amandelen, en klaar is je extra spectaculaire toetje!
Trifle met rabarber voorbereiden en bewaren

Wil je dit lekkere toetje al eerder maken? Geen enkel probleem! Je kunt het toetje al helemaal afmaken en een ochtend van tevoren in elkaar zetten. Ik zou wel pas op het laatste moment de amandelen erbij doen.
Haal de trifle met rabarber wel ongeveer 15-30 minuten voor het serveren uit de koelkast, zodat hij niet ijskoud meer is.

Trifle met rabarber
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 4 plakjes cake
- 4 el rabarberlikeur, limoncello of citroenlimonade
- 200 ml vanillevla of custard
- 8 el rabarbercompote of gestoofde rabarber
- amandelschaafsel
Zo maak je het
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin. Doe dit op een laag vuur en schep regelmatig om. Blijf erbij, want het verbrand snel! Laat de amandelen afkoelen.
- Verkruimel ondertussen de cake grof en roer om met de likeur of de limonade. Het kan zijn dat je iets meer of minder vocht nodig hebt dan de aangegeven hoeveelheid. De cake mag een beetje vochtig zijn, maar het moet niet zompig of nat worden. Verdeel de cake over vier glazen.
- Verdeel vervolgens de vanillevla of custardvla over de trifle, en schep vervolgens de rabarber erop.
- Garneer de rabarbertrifle met de geroosterde amandelen en serveer.
Voedingswaarden

Nog geen reacties