Volg culi-sandra.nl op:

Truffels met witte chocolade, citroen en kokos

Op truffels ben ik altijd gek geweest. Ik weet nog wel dat ik op de middelbare school na schooltijd met een vriendin naar de Action fietste om een pak van die slagroomtruffels te halen. Die aten we dan in het park op. Misselijk dat je ervan werd! Maar zo lekker… Maar, zelf truffels maken, dat had ik nog nooit gedaan. Tijd om daar verandering in te brengen!

Truffels – Zoete zonde

Ik plaatste dit recept voor witte chocolade truffels in de categorie ‘zoete zondes’. Want wow, een zoete zonde is dit zeker! De combinatie van zoete witte chocolade met frisse citroen en het tropische van de kokos… Waanzinnig lekker! Je blijft er van eten en daarom is het maar goed dat dit recept ‘maar’ 15 truffels oplevert. Maarrehh, ik hou je natuurlijk niet tegen als je de hoeveelheid wilt verdubbelen ;-)

Tip: deze witte chocolade truffels zijn erg leuk om cadeau te doen, bijvoorbeeld voor een verjaardag of een speciale gelegenheid (Moederdag!). Doe ze in een mooi doosje, lintje erom en klaar!

Recept witte chocolade truffels met citroen en kokos

Voor ca 15 stuks

  • 125 gr witte chocolade
  • 30 ml slagroom
  • 1 el geraspte citroenschil
  • kneepje citroensap
  • 50 gr kokosrasp

Hak de witte chocolade grof en doe deze samen met de room in een pannetje. Laat op een zacht vuur smelten.

Haal de pan van het vuur en roer de citroenschil, citroensap en de helft van de kokosrasp erdoor.

Laat het mengsel afkoelen en zet daarna nog een uur in de koelkast. Rooster ondertussen de andere helft van de kokosrasp in een droge koekenpan. Let op: blijf erbij en roer heel regelmatig om, want kokos kan snel verbranden. Laat de kokosrasp afkoelen.

Rol ca 15 kleine truffels van het chocolademengsel en rol ze door de geroosterde kokosrasp. Bewaar de chocoladetruffels in de koelkast.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter

Volg Culi-Sandra op Facebook