Menu
zoet

Truffels met witte chocolade, citroen en kokos

Truffels met witte chocolade en kokos

Ze zien er een beetje uit als de bekende Raffaelo’s, deze truffels met witte chocolade, citroen en kokos. Toch smaken ze weer heel anders. In deze witte chocoladetruffels zit namelijk citroen, lekker fris! Dat is wel nodig ook, want het zijn natuurlijk erg zoete bommetjes, deze truffels met witte chocolade. Ze zijn ook nog eens verrassend makkelijk te maken.

Truffels – Zoete zonde

truffels witte chocolade

Ik plaatste dit recept voor witte chocolade truffels in de categorie ‘zoete zondes’. Want wow, een zoete zonde is dit zeker! De combinatie van zoete witte chocolade met frisse citroen en het tropische van de kokos…

Waanzinnig lekker! Je blijft er van eten en daarom is het maar goed dat dit recept ‘maar’ 15 truffels oplevert. Maarrehh, ik hou je natuurlijk niet tegen als je de hoeveelheid wilt verdubbelen ;-)

Cadeautip

Tip: deze witte chocolade truffels zijn erg leuk om cadeau te doen, bijvoorbeeld voor een verjaardag of een speciale gelegenheid. Doe ze in een mooi doosje, lintje erom en klaar!

Vond je dit recept lekker? Dan vind je deze witte chocolade fudge vast ook een aanrader!

Truffels met witte chocolade en kokos

Truffels met witte chocolade, citroen en kokos

Heerlijke chocoladetruffels van witte chocolade met kokos en citroen. Makkelijk te maken en ook erg leuk om cadeau te geven.
4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 15 stuks

Ingrediƫnten

  • 125 gr witte chocolade
  • 30 ml slagroom
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 1 kneepje citroensap
  • 50 gr kokosrasp

Zo maak je het

  • Hak de witte chocolade grof en doe deze samen met de room in een pannetje. Laat op een zacht vuur smelten. Blijf regelmatig roeren met een spatel, zodat het mengsel niet aanbrandt.
  • Haal de pan van het vuur en roer de citroenschil, citroensap en de helft van de kokosrasp erdoor.
  • Laat het mengsel afkoelen en zet daarna nog een uur in de koelkast zodat het goed koud wordt.
  • Rooster ondertussen de andere helft van de kokosrasp in een droge koekenpan. Let op: blijf erbij en roer heel regelmatig om, want kokos kan snel verbranden. Laat de kokosrasp afkoelen.
  • Rol ca 15 kleine truffels van het chocolademengsel en rol ze vervolgens door de geroosterde kokosrasp. Bewaar de chocoladetruffels in de koelkast.

Notities

Bewaar de witte chocoladetruffels in de koelkast, dan blijven ze lang goed.

Voedingswaarden

Calories: 59kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept witte chocoladetruffels

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept