Menu
zoet

Truffels met witte chocolade, citroen en kokos

Truffels met witte chocolade en kokos

Ze zien er een beetje uit als de bekende Raffaelo’s, deze truffels met witte chocolade, citroen en kokos. Toch smaken ze weer heel anders. In deze witte chocoladetruffels zit namelijk citroen, lekker fris! Dat is wel nodig ook, want het zijn natuurlijk erg zoete bommetjes, deze truffels met witte chocolade. Ze zijn ook nog eens verrassend makkelijk te maken.

Truffels – Zoete zonde

Ik plaatste dit recept voor witte chocolade truffels in de categorie ‘zoete zondes’. Want wow, een zoete zonde is dit zeker! De combinatie van zoete witte chocolade met frisse citroen en het tropische van de kokos… Waanzinnig lekker! Je blijft er van eten en daarom is het maar goed dat dit recept ‘maar’ 15 truffels oplevert. Maarrehh, ik hou je natuurlijk niet tegen als je de hoeveelheid wilt verdubbelen ;-)

Tip: deze witte chocolade truffels zijn erg leuk om cadeau te doen, bijvoorbeeld voor een verjaardag of een speciale gelegenheid. Doe ze in een mooi doosje, lintje erom en klaar!

Truffels met witte chocolade, citroen en kokos

0 from 0 votes
Course: TussendoortjeCuisine: ZoetDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

15

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

59

kcal
Afkoelen

60

minuten

Heerlijke chocoladetruffels van witte chocolade met kokos en citroen. Makkelijk te maken en ook erg leuk om cadeau te geven.

Ingrediënten

  • 125 gr witte chocolade

  • 30 ml slagroom

  • 1 el geraspte citroenschil

  • 1 kneepje citroensap

  • 50 gr kokosrasp

Bereiding

  • Hak de witte chocolade grof en doe deze samen met de room in een pannetje. Laat op een zacht vuur smelten. Blijf regelmatig roeren met een spatel, zodat het mengsel niet aanbrandt.
  • Haal de pan van het vuur en roer de citroenschil, citroensap en de helft van de kokosrasp erdoor.
  • Laat het mengsel afkoelen en zet daarna nog een uur in de koelkast zodat het goed koud wordt.
  • Rooster ondertussen de andere helft van de kokosrasp in een droge koekenpan. Let op: blijf erbij en roer heel regelmatig om, want kokos kan snel verbranden. Laat de kokosrasp afkoelen.
  • Rol ca 15 kleine truffels van het chocolademengsel en rol ze vervolgens door de geroosterde kokosrasp. Bewaar de chocoladetruffels in de koelkast.

Opmerkingen

  • Bewaar de witte chocoladetruffels in de koelkast, dan blijven ze lang goed.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Recept witte chocoladetruffels

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter