Menu
Hoofdgerechten / vlees

Turkse pide met feta en munt

Turkse pide

Dit is zo lekker als weekendrecept of als snel doordeweeks recept! Deze Turkse pide met feta en munt maak ik met kant en klaar pizzadeeg. Daardoor ben je lekker snel klaar. Je kunt er uiteraard voor kiezen om ook het deeg zelf te maken, maar als je snel aan tafel wilt is kant en klaar deeg echt ideaal.

Pide voorbereiden

Het liefste maak ik de vulling voor de Turkse pide al van te voren. Het gehaktmengsel krijgt dan goed de tijd om uit te lekken en af te koelen. Daardoor is de vulling van het deeg minder vochtig, wordt het deeg goed gaar en krijg niet zo’n ‘plasje’ vocht.

Turkse pide: weinig groenten

Tja, eerlijk is eerlijk, in dit recept vind je weinig groenten terug. Is voor een keer helemaal niet erg natuurlijk! Wil je toch wat meer groenten toevoegen? Dan raad ik aan om een lekkere tomatensalade te serveren bij de pide. Je kunt ook tomaat of paprika meebakken met het gehaktmengsel. Ik vind wel – met name als je tomaten gebruikt – dat je dan een grotere kans hebt op een vochtige vulling.

Variatietips

  • Het is ook lekker om gekruide worstjes (merquez) te gebruiken in plaats van gehakt, je kunt dan de specerijen weglaten
  • Onze dreumes at mee dus liet ik ze weg, maar om het gehaktmengsel wat op te spicen is het ook erg lekker om een rode peper mee te bakken in het gehaktmengsel, of gebruik Turkse groene pepers
  • Turkse pide is ook erg lekker met knoflooksaus in plaats van feta & munt

Turkse pide met feta en munt

5 from 1 stem
Gang: HoofdgerechtKeuken: TurksNiveau: gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

1119

kcal

Lekker & makkelijk weekendrecept: Turkse pide met gehakt, feta en munt.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 pak 1 kant en klaar pizzadeeg (rechthoekig)

  • 1 teen 1 knoflook

  • 1 1 ui

  • 300 gr 300 rundergehakt

  • 1 tl 1 komijn

  • 1 tl 1 paprikapoeder

  • 1 tl 1 chilivlokken

  • peper en zout

  • 75 gr 75 feta

  • 2 takjes 2 munt + extra voor de garnering

Bereiding

  • Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in wat olie.
  • Voeg het gehakt en de specerijen toe en rul het gehakt tot het net gaar is. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat het volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het pizzadeeg in de breedte in twee stukken en vouw er twee bootjes van door de buitenranden iets naar binnen te rollen en dan de punten naar elkaar toe te vouwen en in elkaar te rollen.
  • Snijd de munt fijn, meng dit door het gehakt en vul de bootjes met het gehaktmengsel.
  • Verkruimel de feta over de pides en bak ze in 20-25 minuten gaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

recept turkse pide

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter