Dit is zo lekker als weekendrecept of als snel doordeweeks recept! Deze Turkse pide met feta en munt maak ik met kant en klaar pizzadeeg. Daardoor ben je lekker snel klaar. Je kunt er uiteraard voor kiezen om ook het deeg zelf te maken, maar als je snel aan tafel wilt is kant en klaar deeg echt ideaal.
Pide voorbereiden
Het liefste maak ik de vulling voor de Turkse pide al van te voren. Het gehaktmengsel krijgt dan goed de tijd om uit te lekken en af te koelen. Daardoor is de vulling van het deeg minder vochtig, wordt het deeg goed gaar en krijg niet zo’n ‘plasje’ vocht.
Turkse pide: weinig groenten
Tja, eerlijk is eerlijk, in dit recept vind je weinig groenten terug. Is voor een keer helemaal niet erg natuurlijk! Wil je toch wat meer groenten toevoegen? Dan raad ik aan om een lekkere tomatensalade te serveren bij de pide. Je kunt ook tomaat of paprika meebakken met het gehaktmengsel. Ik vind wel – met name als je tomaten gebruikt – dat je dan een grotere kans hebt op een vochtige vulling.
Variatietips
- Het is ook lekker om gekruide worstjes (merquez) te gebruiken in plaats van gehakt, je kunt dan de specerijen weglaten
- Onze dreumes at mee dus liet ik ze weg, maar om het gehaktmengsel wat op te spicen is het ook erg lekker om een rode peper mee te bakken in het gehaktmengsel, of gebruik Turkse groene pepers
- Turkse pide is ook erg lekker met knoflooksaus in plaats van feta & munt
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties