Dit is zo lekker als weekendrecept of als snel doordeweeks recept! Deze Turkse pide met feta en munt maak ik met kant en klaar pizzadeeg. Daardoor ben je lekker snel klaar. Je kunt er uiteraard voor kiezen om ook het deeg zelf te maken, maar als je snel aan tafel wilt is kant en klaar deeg echt ideaal.
Pide voorbereiden
Het liefste maak ik de vulling voor de Turkse pide al van te voren. Het gehaktmengsel krijgt dan goed de tijd om uit te lekken en af te koelen. Daardoor is de vulling van het deeg minder vochtig, wordt het deeg goed gaar en krijg niet zo’n ‘plasje’ vocht.
Turkse pide: weinig groenten
Tja, eerlijk is eerlijk, in dit recept vind je weinig groenten terug. Is voor een keer helemaal niet erg natuurlijk! Wil je toch wat meer groenten toevoegen? Dan raad ik aan om een lekkere tomatensalade te serveren bij de pide. Je kunt ook tomaat of paprika meebakken met het gehaktmengsel. Ik vind wel – met name als je tomaten gebruikt – dat je dan een grotere kans hebt op een vochtige vulling.
Variatietips
- Het is ook lekker om gekruide worstjes (merquez) te gebruiken in plaats van gehakt, je kunt dan de specerijen weglaten
- Onze dreumes at mee dus liet ik ze weg, maar om het gehaktmengsel wat op te spicen is het ook erg lekker om een rode peper mee te bakken in het gehaktmengsel, of gebruik Turkse groene pepers
- Turkse pide is ook erg lekker met knoflooksaus in plaats van feta & munt

Turkse pide met feta en munt
Ingrediënten
- 1 pak kant en klaar pizzadeeg (rechthoekig)
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 300 gr rundergehakt
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilivlokken
- peper en zout
- 75 gr feta
- 2 takjes munt + extra voor de garnering
Zo maak je het
- Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in wat olie.
- Voeg het gehakt en de specerijen toe en rul het gehakt tot het net gaar is. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat het volledig afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het pizzadeeg in de breedte in twee stukken en vouw er twee bootjes van door de buitenranden iets naar binnen te rollen en dan de punten naar elkaar toe te vouwen en in elkaar te rollen.
- Snijd de munt fijn, meng dit door het gehakt en vul de bootjes met het gehaktmengsel.
- Verkruimel de feta over de pides en bak ze in 20-25 minuten gaar.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Nog geen reacties