tussendoortjes

Tussendoortje: dadelballetjes met abrikoos en cashewnoten

dadelballetjes met abrikoos en cashewnoten

 

In het weekend heb ik de slechte gewoonte om meestal niet te lunchen. Killing natuurlijk, want je weet zeker dat je om een uur of drie, vier aangetroffen word, al graaiend in de keukenkastjes op zoek naar iets lekkers. Herkenbaar? Maak dan eens een voorraadje van deze gezonde dadelballetjes die eruit zien als bonbons. Echt super eenvoudig te maken en binnen tien minuten klaar. Zo heb je het hele weekend iets gezonds te snoepen binnen handbereik!

Tip; in plaats van cashewnoten kun je natuurlijk ook andere noten gebruiken. Of rol de dadelballetjes door geraspte kokos, ook heerlijk!

Recept dadelballetjes met abrikoos en cashewnoten

(voor 20 balletjes)

  • 150 gram dadels (gewicht zonder pit)
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram cashewnoten

Doe de dadels, abrikozen en rozijnen in de keukenmachine en maal het mengsel zo fijn mogelijk. Waarschijnlijk moet je tussendoor een paar keer alles weer even bij elkaar ‘schrapen’ maar uiteindelijk zul je merken dat zich een mooie massa begint te vormen.

Hak de cashewnoten zo fijn mogelijk en spreid de gehakte noten uit op een bord.

Rol met vochtige handen tien balletjes van het dadel/abrikozen/rozijnenmengsel. Rol de dadelballetjes door de gehakte noten en leg ze eventueel in een bonbonpapiertje.

Bewaar de dadelballetjes in de koelkast. Je kunt ze prima een week bewaren, maar wedden dat je dat niet redt?

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Eef

    Klinkt zeker goed! Lekkere combinatie dadels & abrikozen hmm :)

    13 november 2015 at 13:34
  • Reply Marijke I easydailyfood

    Oee klinkt lekker!

    13 november 2015 at 13:09
  • Reactie achterlaten