Deze dadelrepen met abrikozen, kokos en noten zijn snel gemaakt en lekker voedzaam! Uit de tussendoortjes test die ik alweer jaren geleden deed, bleek het erg moeilijk te zijn om een gezond & lekker tussendoortje te vinden. De enige reep die echt gezond bleek, was letterlijk niet te eten!
Dadelrepen maken
Zelf maken is dus het antwoord. Inmiddels staan er dan ook al wat lekkere tussendoortjes op het blog. Denk aan deze zalige, kruidige carrot cake balletjes bijvoorbeeld. Maar ook deze gezonde repen met dadel, abrikozen en kokos kan ik van harte aanbevelen.
Gezonde tussendoortjes
Met de term ‘gezond’ heb ik altijd wat moeite, want wat betekent dat eigenlijk? Zo zitten er in deze dadelrepen geen gekke toevoegingen – dat vind ik zelf altijd heel erg fijn – maar wel veel natuurlijke suikers.
Een afweging die je zelf moet maken dus. Maar lekker, dat zijn ze in ieder geval wel! En heel makkelijk te maken ook, in slechts 10 minuten is je mengsel voor deze dadelrepen al klaar. Daarna hoeven ze alleen nog maar op te stijven in de koelkast, zodat je er makkelijk repen van kunt snijden.
Bewaren
Omdat er veel natuurlijke suikers in de repen zitten, kun je ze enorm lang bewaren. Doe ze in een luchtdichte doos en vouw er eventueel een klein stukje bakpapier omheen, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
Goed, je kwam hier voor het recept om zelf dadelrepen te maken, dus hier komt ‘ie:

Dadelrepen met abrikoos en kokos
Ingrediënten
- 125 gr dadels
- 125 gr abrikozen
- 50 gr geraspte kokos
- 50 gr cashewnoten (ongezouten)
Zo maak je het
- Heb je niet zo’n sterke keukenmachine? Snijd dan de dadels en abrikozen in stukjes en hak de noten grof.
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal op hoge snelheid tot een mooi samenhangende pasta.
- Doe de dadelpasta in een kleine bakvorm (ca 10 x 15 cm) of een Tupperware-doos van ongeveer die grootte. Spreid de dadelpasta netjes uit zodat de bovenkant glad is, en zet het mengsel in de koelkast (minimaal 2 uur).
- Snijd ongeveer 8 dadelrepen van het opgesteven mengsel.
Notities
Voedingswaarden
Bewaar dit recept op Pinterest:

Nog geen reacties