Menu
tussendoortjes

Tussendoortje: dadelrepen

Dadelrepen

Uit de tussendoortjes test die ik alweer jaren geleden deed, bleek het erg moeilijk te zijn om een gezond & lekker tussendoortje te vinden. De enige reep die echt gezond bleek, was letterlijk niet te eten! Zelf maken is dus het antwoord. Inmiddels staan er dan ook al wat lekkere tussendoortjes op het blog. Denk aan deze zalige, kruidige carrot cake balletjes bijvoorbeeld. Maar deze dadelrepen met abrikozen, kokos en noten mogen er ook zeker zijn!

Gezonde tussendoortjes

Met de term ‘gezond’ heb ik altijd wat moeite, want wat betekent dat eigenlijk? Zo zitten er in deze dadelrepen geen gekke toevoegingen – dat vind ik zelf altijd heel erg fijn – maar wel veel natuurlijke suikers. Een afweging die je zelf moet maken dus. Maar lekker, dat zijn ze in ieder geval wel! En heel makkelijk te maken ook, in slechts 10 minuten is je mengsel voor deze dadelrepen al klaar. Daarna hoeven ze alleen nog maar op te stijven in de koelkast, zodat je er makkelijk repen van kunt snijden.

Tussendoortje: dadelrepen
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Tussendoortje: dadelrepen

0 from 0 stemmen
Gang: TussendoortjeKeuken: VeganNiveau: Eenvoudig
Voor

8

repen
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

170

kcal
Opstijven

2

uur

Deze dadelrepen zijn lekker als tussendoortje, je maakt ze binnen tien minuten! De repen bevatten geen gekke toevoegingen en slechts vier ingrediënten.

Ingrediënten

 • 125 gr dadels

 • 125 gr abrikozen

 • 50 gr geraspte kokos

 • 50 gr cashewnoten (ongezouten)

Bereiding

 • Heb je niet zo’n sterke keukenmachine? Snijd dan de dadels en abrikozen in stukjes en hak de noten grof.
 • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal op hoge snelheid tot een mooi samenhangende pasta.
 • Doe de dadelpasta in een kleine bakvorm (ca 10 x 15 cm) of een Tupperware-doos van ongeveer die grootte. Spreid de dadelpasta netjes uit zodat de bovenkant glad is, en zet het mengsel in de koelkast (minimaal 2 uur).
 • Snijd ongeveer 8 dadelrepen van het opgesteven mengsel.

Opmerkingen

 • Bewaar de repen bij voorkeur in de koelkast, dan blijven ze wel enkele weken goed.
 • Met de ingrediënten kun je volop variëren. Gebruik bijvoorbeeld alleen dadels en geen abrikozen, of andersom. Of varieer eens met andere noten.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Dadelrepen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter