Deze dadelrepen met abrikozen, kokos en noten zijn snel gemaakt en lekker voedzaam! Uit de tussendoortjes test die ik alweer jaren geleden deed, bleek het erg moeilijk te zijn om een gezond & lekker tussendoortje te vinden. De enige reep die echt gezond bleek, was letterlijk niet te eten!
Dadelrepen maken
Zelf maken is dus het antwoord. Inmiddels staan er dan ook al wat lekkere tussendoortjes op het blog. Denk aan deze zalige, kruidige carrot cake balletjes bijvoorbeeld. Maar ook deze gezonde repen met dadel, abrikozen en kokos kan ik van harte aanbevelen.
Gezonde tussendoortjes
Met de term ‘gezond’ heb ik altijd wat moeite, want wat betekent dat eigenlijk? Zo zitten er in deze dadelrepen geen gekke toevoegingen – dat vind ik zelf altijd heel erg fijn – maar wel veel natuurlijke suikers.
Een afweging die je zelf moet maken dus. Maar lekker, dat zijn ze in ieder geval wel! En heel makkelijk te maken ook, in slechts 10 minuten is je mengsel voor deze dadelrepen al klaar. Daarna hoeven ze alleen nog maar op te stijven in de koelkast, zodat je er makkelijk repen van kunt snijden.
Bewaren
Omdat er veel natuurlijke suikers in de repen zitten, kun je ze enorm lang bewaren. Doe ze in een luchtdichte doos en vouw er eventueel een klein stukje bakpapier omheen, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
Goed, je kwam hier voor het recept om zelf dadelrepen te maken, dus hier komt ‘ie:
Bewaar dit recept op Pinterest:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties