Menu
hersenspinsels

Twee manieren om met rijstpapier te experimenteren

Springrolls met zalm en avocado

Rijstpapier is een plat vel deeg gemaakt van rijstmeel, water en zout. Het is dun en bijna helemaal doorschijnend. Nadat het rijstmeel met water en zout is gemengd, wordt het deeg uitgerold, in de gewenste vorm gesneden, gestoomd en vervolgens gedroogd. Ze komen droog uit de verpakking, dus je moet ze in lauw water leggen om ze zachter en buigzaam te maken. Dan kun je ze in elke gewenste vorm brengen. Meestal wordt rijstpapier gebruikt als wikkel voor gefrituurde loempia’s en verse summerrolls, maar er zijn zoveel andere dingen die je ermee kunt doen!

Glutenvrije gebakken kip

Je moet eerst een paar rijstpapiertjes in een keukenmachine fijnmalen tot je rijstvlokken krijgt. Gebruik vervolgens kippendijen of -vleugels omdat die gewoon lekkerder en sappiger zijn. Paneer de kip vervolgens met rijstmeel of als je dat niet hebt, gebruik dan maïzena. Daarnaast kun je een beetje gember en knoflook toevoegen om de kip meer smaak te geven. Dompel ze vervolgens in beslag. Breng tot slot een dikke laag panko meel aan. Frituur ze daarna of bak ze gewoon in de koekenpan. Als ze goudbruin zijn, vis ze eruit en verwijder het overtollige vet door ze op keukenpapier uit te laten lekken. Ze heerlijk en glutenvrij, dus waarom zou je het niet eens proberen?

Chocolade kokosbroodje

Je gelooft het misschien niet, maar rijstpapier kan ook worden gebruikt om je zoete trek te stillen. Begin met het koken van rijstnoedels in kokosmelk gedurende enkele minuten. Giet de noedels niet af. Haal ze in plaats daarvan met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een kom. Aan het einde van het recept heb je de kokosmelk namelijk nog nodig. Maak vervolgens een theedoek nat en wrijf deze over een rijstvel om het zacht te maken. Stapel bananenreepjes, noedels en stukjes pure chocolade op het rijstpapier. Hier kun je zo creatief zijn als je wilt en alles toevoegen waarvan je denkt dat het je broodje geweldig zou laten smaken. Als alle ingredi├źnten voor de vulling op je rijstvel liggen, kun je hem oprollen als een loempia. Doop de rol in de overgebleven kokosmelk en rol hem vervolgens in droge kokosvlokken tot hij helemaal bedekt is. Leg je broodje op een bord en sprenkel er chocoladesaus over!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter