bijgerechten

Tweekleurige stoofpeertjes

Tweekleurige stoofperen

Tweekleurige stoofpeertjes, het is weer eens wat anders! Gewone stoofperen zijn natuurlijk al zalig, maar het oog wil ook wat. Jaren geleden zag ik bij 24kitchen op tv Rudolph eens tweekleurige stoofpeertjes maken. Dit idee heb ik al die tijd opgeslagen in mijn hoofd en nu ben ik er eindelijk eens mee aan de slag gegaan. Meestal gebruik je voor stoofperen rode wijn, maar je raad het al: voor deze tweekleurige stoofperen gebruik je zowel rode, als witte wijn. Verder breng je de peertjes op smaak met kruidnagel, laurier en kaneel. Afgezien van de twee kleurtjes zijn het dus eigenlijk vrij traditionele stoofpeertjes geworden. Lekker als bijgerecht bij het kerstdiner, of als (onderdeel van een) toetje. Bekijk ook eens mijn andere kerstrecepten voor meer inspiratie.

Recept tweekleurige stoofpeertjes

Voor 6-8 personen

  • 1 kg stoofperen (Gieser wildeman)
  • 500 ml witte wijn
  • 500 ml rode wijn (je kunt ook port gebruiken)
  • 50 gr suiker
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje

Zo maak je de tweekleurige stoofperen

  • Schil de stoofperen met een dunschiller en doe ze in een ruime pan waar ze allemaal inpassen. Doe de suiker en de witte wijn bij de peren en vul aan met water tot de peertjes net onderstaan.
  • Voeg de kruidnagels, laurier en kaneel toe en laat de peertjes 1,5 zachtjes koken, tot ze gaar zijn.
  • Zet de peertjes rechtop in een ovenschaal, giet de rode wijn erbij en laat dit minimaal een nacht staan. Op deze manier kan de rode kleur er goed intrekken en krijg je mooie, tweekleurige stoofpeertjes!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten