Tweekleurige stoofpeertjes, het is weer eens wat anders! Gewone stoofperen zijn natuurlijk al zalig, maar het oog wil ook wat. Jaren geleden zag ik bij 24kitchen op tv Rudolph eens tweekleurige stoofpeertjes maken. Dit idee heb ik al die tijd opgeslagen in mijn hoofd en nu ben ik er eindelijk eens mee aan de slag gegaan. Meestal gebruik je voor stoofperen rode wijn, maar je raad het al: voor deze tweekleurige stoofperen gebruik je zowel rode, als witte wijn.
Traditionele stoofperen
Naast de wijn breng je de peertjes op smaak met kruidnagel, laurier en kaneel. Afgezien van de twee kleurtjes zijn het dus eigenlijk vrij traditionele stoofpeertjes geworden. Lekker als bijgerecht bij het kerstdiner, of als (onderdeel van een) toetje. Bekijk ook eens mijn andere kerstrecepten voor meer inspiratie.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties