bijgerechten

Tweekleurige stoofpeertjes

Tweekleurige stoofperen

Tweekleurige stoofpeertjes, het is weer eens wat anders! Gewone stoofperen zijn natuurlijk al zalig, maar het oog wil ook wat. Jaren geleden zag ik bij 24kitchen op tv Rudolph eens tweekleurige stoofpeertjes maken. Dit idee heb ik al die tijd opgeslagen in mijn hoofd en nu ben ik er eindelijk eens mee aan de slag gegaan. Meestal gebruik je voor stoofperen rode wijn, maar je raad het al: voor deze tweekleurige stoofperen gebruik je zowel rode, als witte wijn.

Traditionele stoofperen

Naast de wijn breng je de peertjes op smaak met kruidnagel, laurier en kaneel. Afgezien van de twee kleurtjes zijn het dus eigenlijk vrij traditionele stoofpeertjes geworden. Lekker als bijgerecht bij het kerstdiner, of als (onderdeel van een) toetje. Bekijk ook eens mijn andere kerstrecepten voor meer inspiratie.

Tweekleurige stoofpeertjes

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: KerstDifficulty: Eenvoudig
Voor

6

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

1

hour 

30

minutes
Calorieën

139

kcal
Intrekken

8

uur

Weer eens wat anders: tweekleurige stoofperen. Een leuke variant op traditionele stoofpeertjes en net zo lekker!

Ingrediënten

  • 6 stoofperen (Gieser wildeman)

  • 500 ml witte wijn

  • 500 ml rode wijn of port

  • 50 gr suiker

  • 3 kruidnagels

  • 1 laurierblaadje

  • 1 kaneelstokje

Bereiding TWEEKLEURIGE STOOFPEREN

  • Schil de stoofperen met een dunschiller en doe ze in een ruime pan waar ze allemaal inpassen. Doe de suiker en de witte wijn bij de peren en vul aan met water tot de peertjes net onderstaan.
  • Voeg de kruidnagels, laurier en kaneel toe en laat de peertjes 1,5 zachtjes koken, tot ze gaar zijn.
  • Zet de peertjes rechtop in een ovenschaal, giet de rode wijn erbij en laat dit minimaal een nacht staan. Op deze manier kan de rode kleur er goed intrekken en krijg je mooie, tweekleurige stoofpeertjes!

Opmerkingen

  • Peertjes over? In stukken gesneden kun je ze goed invriezen voor later gebruik, maar in de koelkast blijven ze ook enkele dagen goed.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten