Menu
bijgerechten

Tweekleurige stoofpeertjes

Tweekleurige stoofperen

Tweekleurige stoofpeertjes, het is weer eens wat anders! Gewone stoofperen zijn natuurlijk al zalig, maar het oog wil ook wat. Jaren geleden zag ik bij 24kitchen op tv Rudolph eens tweekleurige stoofpeertjes maken. Dit idee heb ik al die tijd opgeslagen in mijn hoofd en nu ben ik er eindelijk eens mee aan de slag gegaan. Meestal gebruik je voor stoofperen rode wijn, maar je raad het al: voor deze tweekleurige stoofperen gebruik je zowel rode, als witte wijn.

Traditionele stoofperen

Naast de wijn breng je de peertjes op smaak met kruidnagel, laurier en kaneel. Afgezien van de twee kleurtjes zijn het dus eigenlijk vrij traditionele stoofpeertjes geworden. Lekker als bijgerecht bij het kerstdiner, of als (onderdeel van een) toetje. Bekijk ook eens mijn andere kerstrecepten voor meer inspiratie.

Tweekleurige stoofpeertjes

5 from 2 stemmen
Gang: BijgerechtKeuken: KerstNiveau: Eenvoudig
Voor

6

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

1

hour 

30

minutes
Calorieën

139

kcal
Intrekken

8

uur

Weer eens wat anders: tweekleurige stoofperen. Een leuke variant op traditionele stoofpeertjes en net zo lekker!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 6 6 stoofperen (Gieser wildeman)

  • 500 ml 500 witte wijn

  • 500 ml 500 rode wijn of port

  • 50 gr 50 suiker

  • 3 3 kruidnagels

  • 1 1 laurierblaadje

  • 1 1 kaneelstokje

Bereiding TWEEKLEURIGE STOOFPEREN

  • Schil de stoofperen met een dunschiller en doe ze in een ruime pan waar ze allemaal inpassen. Doe de suiker en de witte wijn bij de peren en vul aan met water tot de peertjes net onderstaan.
  • Voeg de kruidnagels, laurier en kaneel toe en laat de peertjes 1,5 zachtjes koken, tot ze gaar zijn.
  • Zet de peertjes rechtop in een ovenschaal, giet de rode wijn erbij en laat dit minimaal een nacht staan. Op deze manier kan de rode kleur er goed intrekken en krijg je mooie, tweekleurige stoofpeertjes!

Opmerkingen

  • Peertjes over? In stukken gesneden kun je ze goed invriezen voor later gebruik, maar in de koelkast blijven ze ook enkele dagen goed.
Recept tweekleurige stoofpeertjes

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter