Ohhhh, een uienkruier! Bij mijn vorige baan gingen we bijna elke pauze even naar de Appie, en dan kwam er af en toe een uienkruier mee richting kantoor. Of onze collega’s nou zo blij werden van de geur van dit uienbrood met kaas dat denk ik niet, maar lékker dat het was. En weet je wat nou zo leuk is? Zo’n uienkruier maak je in een handomdraai zelf. Nou ja, het deeg moet nog wel even rijzen maar afgezien van dat is dit een heel makkelijk recept voor uienbrood. Ook fijn: je kunt het brood zowel warm, lauw als koud eten. Zelf vind ik het ‘t lekkerste als het nog een beetje warm is.
Uienbrood met kaas


Zo’n uienkruier is echt binnen no time op. Uit dit recept maak je twee broden en één daarvan gaf ik weg, maar die andere was zo op. Een paar plakjes bij de lunch en een paar uur later als tussendoortje, en weg was hij! Zo’n stuk uienkruier is ook heerlijk bij de soep (vooral bij uiensoep natuurlijk!) of als bijgerecht bij een buffet of picknick.
Uienkruier recept van Pien
Maar dat recept voor uienkruier, hoe kom ik daar eigenlijk aan? Nou, ik deed deze maand weer mee aan de Foodblogswap en ik mocht rondneuzen op de blog van Pien’s Keuken. Bij de Foodblogswap kies je een recept van een andere blogger aan wie je gekoppeld wordt, en je geeft je eigen draai mee aan het recept. Toen ik haar recept voor dit kaasbrood met uien zag, ben ik niet verder gaan zoeken. Want dit vind ik me toch een partij lekker!
Aan haar recept heb ik niet heel veel gesleuteld, ik heb geen volkoren maar gewone bloem gebruikt, en ik heb wat meer uien & kaas gebruikt, omdat je nou eenmaal nooit teveel kaas & ui in een recept kunt hebben ;-) Dus hier is mijn recept voor uienkruier, geniet ervan!
Uienbrood invriezen
Nog even een tip: onderstaand uienkruier recept is dus voor twee broden. Ik raad echt aan om het recept niet te halveren. Je bent immers toch al bezig en dit uienbrood laat zich ook uitstekend invriezen. Altijd handig om op voorraad te hebben als basis voor een snelle maaltijd!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
5 Reacties
Carina
9 november 2022 at 13:22Visteren gemaakt. Heerlijk!
Beste recept online die ik geprobeerd heb.
Sandra
10 november 2022 at 12:55Wat een waanzinnig compliment, dankjewel!!
Ilona brakel
20 mei 2022 at 02:09Ga ik maken!
Sandra
20 mei 2022 at 14:01Leuk! Ik hoop dat je hem lekker vindt :-)
Elisabeth
6 maart 2021 at 10:58Lekker…