Uiensoep vind ik toch zó lekker! En het moét geserveerd worden met een gegratineerd stokbroodje. En zo heet zijn dat je je mond eraan verbrandt. Ja toch? Traditioneel wordt uiensoep meestal gemaakt met wijn, maar eigenlijk drink ik liever een biertje! Ook in mijn gerechten verwerk ik liever bier dan wijn, dus toen ik deze uiensoep ging maken, was de keuze voor bier in plaats van wijn snel gemaakt!
Welke kaas gebruiken voor uiensoep?
Welke kaas je gebruikt in je uiensoep is natuurlijk helemaal aan jou! Zelf houd ik het bij de klassieke gruyère, een Zwitserse kaas die erg goed smelt. Gruyère wordt traditioneel gebruikt in een recept voor uiensoep, maar als je er niet van houdt kun je het prima vervangen door bijvoorbeeld een belegen kaas.
Welk bier gebruiken voor uiensoep?
Ook hier is het weer een kwestie van smaak. Zelf vind ik de uiensoep het lekkerst met een donker bier. Ik gebruikte deze keer zelf een ‘winterbiertje’ maar denk ook eens aan trappistenbier of bokbier.
Tip: maak je de soep liever alcoholvrij? Vervang het bier dan door extra runderbouillon.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
1 Reactie
Atie
26 april 2021 at 17:09Heerlijke soep. Vooral het bier geeft een aparte dimensie.