Dit recept voor vanillepudding met aardbeiensaus is zo lekker! Zelf pudding maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk lekkerder dan de gekochte versie! Met dit recept voor vanillepudding maak je het in een handomdraai. Zeker in combinatie met aardbeiensaus is dit een verrukkelijk toetje.
Recept vanillepudding met aardbeiensaus
Zoals gezegd is zelf vanillepudding maken echt niet moeilijk. Als je wel eens zelf custard of vanillevla hebt gemaakt, dan kun je dit ook! Het proces is ongeveer hetzelfde namelijk.
Ook de ingrediënten zijn redelijk hetzelfde, en heb je waarschijnlijk allemaal al op voorraad. Voor dit vanillepudding recept raad ik aan om volle melk te gebruiken in plaats van halfvolle. Daar wordt de vanillepudding lekker romig van.
Voor een extra romig resultaat zou je zelfs een deel van de melk kunnen vervangen door slagroom. Voor een écht verwenmoment!
Aardbeiensaus
Als je wel eens kant en klare pudding hebt gekocht, dan weet je dat er eigenlijk altijd een sausje bij zit. Vind ik persoonlijk ook wel een must hoor, dat tilt je vanillepudding echt naar een hoger niveau. Je kunt natuurlijk zelf kiezen wat voor saus je erbij maakt of koopt.
Chocoladesaus is bijvoorbeeld erg lekker, maar vind ik zelf vrij winters. Het is nu volop zomer dus maak daar lekker gebruik van zou ik zeggen! Daarom tip ik deze snelle aardbeiensaus. De saus is echt in een handomdraai gemaakt en smaakt geweldig bij de pudding.
Puddingvorm


Voor dit recept gebruikte ik een puddingvorm met een inhoud van een liter, die ik ooit scoorde in de kringloopwinkel. Soms vind je daar echt geweldige dingen voor een klein prijsje! Ook vrijwel alle bordjes, bestek en schaaltjes die je op mijn foto’s ziet, haal ik daar trouwens.
Maar ja, je moet er wel maar net tegenaan lopen… Wil je aan de slag met dit recept voor vanillepudding maar heb je geen puddingvorm in huis? Online zijn er heel veel te koop. Je kunt net als ik een grote pudding maken, maar ook bijvoorbeeld zes kleintjes. Zowel grote als kleine puddingvormen, kun je kopen via deze website.
Voorbereiden en bewaren
De pudding moet een paar uur opstijven in de koelkast, dus maak hem sowieso niet vlak voor je hem wilt eten. Je kunt hem ook prima een dag van tevoren maken. Zelf bewaarde ik de vanillepudding drie dagen in de koelkast en toen smaakte hij nog prima.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties