Menu
desserts

Vanillepudding met aardbeiensaus

vanillepudding recept

Dit recept voor vanillepudding met aardbeiensaus is zo lekker! Zelf pudding maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk lekkerder dan de gekochte versie! Met dit recept voor vanillepudding maak je het in een handomdraai. Zeker in combinatie met aardbeiensaus is dit een verrukkelijk toetje.

Recept vanillepudding met aardbeiensaus

Zoals gezegd is zelf vanillepudding maken echt niet moeilijk. Als je wel eens zelf custard of vanillevla hebt gemaakt, dan kun je dit ook! Het proces is ongeveer hetzelfde namelijk.

Ook de ingrediënten zijn redelijk hetzelfde, en heb je waarschijnlijk allemaal al op voorraad. Voor dit vanillepudding recept raad ik aan om volle melk te gebruiken in plaats van halfvolle. Daar wordt de vanillepudding lekker romig van.

Voor een extra romig resultaat zou je zelfs een deel van de melk kunnen vervangen door slagroom. Voor een écht verwenmoment!

Aardbeiensaus

Als je wel eens kant en klare pudding hebt gekocht, dan weet je dat er eigenlijk altijd een sausje bij zit. Vind ik persoonlijk ook wel een must hoor, dat tilt je vanillepudding echt naar een hoger niveau. Je kunt natuurlijk zelf kiezen wat voor saus je erbij maakt of koopt.

Chocoladesaus is bijvoorbeeld erg lekker, maar vind ik zelf vrij winters. Het is nu volop zomer dus maak daar lekker gebruik van zou ik zeggen! Daarom tip ik deze snelle aardbeiensaus. De saus is echt in een handomdraai gemaakt en smaakt geweldig bij de pudding.

Puddingvorm

vanillepudding met aardbeien

Voor dit recept gebruikte ik een puddingvorm met een inhoud van een liter, die ik ooit scoorde in de kringloopwinkel. Soms vind je daar echt geweldige dingen voor een klein prijsje! Ook vrijwel alle bordjes, bestek en schaaltjes die je op mijn foto’s ziet, haal ik daar trouwens.

Maar ja, je moet er wel maar net tegenaan lopen… Wil je aan de slag met dit recept voor vanillepudding maar heb je geen puddingvorm in huis? Online zijn er heel veel te koop. Je kunt net als ik een grote pudding maken, maar ook bijvoorbeeld zes kleintjes. Zowel grote als kleine puddingvormen, kun je kopen via deze website.

Voorbereiden en bewaren

De pudding moet een paar uur opstijven in de koelkast, dus maak hem sowieso niet vlak voor je hem wilt eten. Je kunt hem ook prima een dag van tevoren maken. Zelf bewaarde ik de vanillepudding drie dagen in de koelkast en toen smaakte hij nog prima.

Vanillepudding met aardbeiensaus

5 from 3 stemmen
Gang: ToetjeKeuken: PuddingNiveau: Eenvoudig
Voor ca

6

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

kcal

Zelf vanillepudding maken is makkelijker dan je wellicht denkt. Heerlijk met zelfgemaakte aardbeiensaus erbij.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • Voor de vanillepudding
  • 750 ml 750 volle melk

  • 1 1 vanillestokje

  • 2 2 eierdooiers

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 85 gr 85 suiker

  • 50 gr 50 maizena

  • Voor de aardbeiensaus
  • 250 gr 250 aardbeien

  • 0,5 0,5 citroen

  • 1 tl 1 vanile-extract

  • 85 gr 85 poedersuiker

  • Extra nodig
  • puddingvorm van 1 liter, of 6 kleine puddingvormpjes (hier te koop)

Bereiding

  • Houdt 100 ml melk achter en doe de rest van de melk in een steelpan, samen met het opengesneden vanillestokje. Breng de melk op een zacht vuurtje aan de kook.
  • Klop ondertussen de eierdooiers los met het vanille-extract en de suiker.
  • Zeef de maizena en meng deze door het ei-mengsel. Klop ook de achtergehouden melk erdoor.
  • Verwijder het vanillestokje uit de kokende melk en klop nu één voor één ongeveer vijf jus-lepels van de kokende melk door het eiermengsel. Giet daarna rustig het eiermengsel bij de mengsel, onder voortdurend roeren met een garde.
  • Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat ongeveer drie minuten doorkoken. Blijf voortdurend roeren. Als het goed is heb je nu een mengsel dat net wat dikker is dan vla, maar wat je nog wel kunt doorroeren.
  • Spoel een puddingvorm om met koud water en droog deze niet af. Giet de vanillepudding in de vorm, dek af met keukenfolie zodat zich geen vel vormt, en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur. Zet daarna in de koelkast om de pudding verder te laten koelen.
  • Maak vervolgens de aardbeiensaus volgens dit recept voor aardbeiensaus.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

zelf vanillepudding maken

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter