vegetarisch

Vegetarische ovenschotel met groenten in tomatensaus

Vegetarische ovenschotel

Grappig, mijn ovenschotel recepten behoren altijd tot de best bekeken recepten op mijn blog. Ik snap het ook wel, zelf val ik ook graag terug op een ovenschotel voor het avondeten. Er zitten namelijk zoveel voordelen aan: je doet alle ingrediënten in een ovenschaal dus over het algemeen heb je weinig afwas. De meeste ovenschotels kun je prima van te voren bereiden (ook deze), handig voor drukke dagen. Eenmaal voorbereid kun je zelf lekker achterover zitten want de oven doet het werk. En niet te vergeten: ze zijn ontzettend lekker! 

Courgette ovenschotel

Vaak maak ik mijn ovenschotels met vlees (vaak met gehakt) maar ik vond het wel eens tijd worden voor een vegetarische ovenschotel. (eigenlijk is deze ovenschotel vegan trouwens!) Van mijn ouders krijg ik regelmatig wat courgettes toegestopt (zelf gekweekt in hun moestuin) en ik besloot daarmee deze lekkere ovenschotel te maken. Alleen courgette vond ik wat saai dus ik stopte er ook nog een aubergine tussen. Doordat de tomatensaus al superveel smaak heeft, hoef je de groenten alleen nog maar even op smaak te brengen met wat peper en zout. Je kunt deze ovenschotel zó eten als hoofdgerecht, maar zelf vind ik het lekker om er nog iets bij te maken. Je kunt denken aan een lekkere groene salade, wat lekker brood of een stukje vlees bijvoorbeeld. Zelf at ik er een kaasschnitzel bij, voor een complete meatfree maaltijd. Genoeg gepraat, door naar het recept!

Recept vegetarische ovenschotel met groenten in tomatensaus

Voor 2 personen

  • 1x recept tomatensaus
  • 2 courgettes (liefst 1 gele en 1 groene)
  • 1 aubergine
  • olijfolie, peper en zout

Zo maak je de vegetarische ovenschotel

  • Maak de tomatensaus via het recept (deze kun je van te voren al maken) en doe de saus in een ovenschaal.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Snijd de courgette en aubergine in dunne  plakken en rangschik deze mooi in de ovenschaal. Ik sneed ze zelf eerst in plakken en halveerde ze, zo blijven de plakjes groente goed staan.
  • Besprenkel de groenten met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de vegetarische ovenschotel in 35-40 minuten gaar.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten