Menu
Hoofdgerechten / ovenschotels

Vegetarische ovenschotel met groenten in tomatensaus

Vegetarische ovenschotel

Ik heb een lekker nieuw recept voor je: een vegetarische ovenschotel met groenten in tomatensaus. Vaak maak ik mijn ovenschotels met vlees (vaak met gehakt) maar ik vond het wel eens tijd worden voor een vegetarische ovenschotel. (eigenlijk is deze ovenschotel vegan trouwens!)

Courgette ovenschotel

Van mijn ouders krijg ik regelmatig wat courgettes toegestopt (zelf gekweekt in hun moestuin) en ik besloot daarmee deze lekkere vegetarische ovenschotel met courgette te maken. Alleen courgette vond ik wat saai dus ik stopte er ook nog een aubergine tussen. Doordat de tomatensaus al superveel smaak heeft, hoef je de groenten alleen nog maar even op smaak te brengen met wat peper en zout.

Ovenschotel recepten

Grappig, mijn ovenschotel recepten behoren altijd tot de best bekeken recepten op mijn blog. Ik snap het ook wel, zelf val ik ook graag terug op een ovenschotel voor het avondeten. Er zitten namelijk zoveel voordelen aan: je doet alle ingrediënten in een ovenschaal dus over het algemeen heb je weinig afwas. De meeste ovenschotels kun je prima van te voren bereiden (ook deze), handig voor drukke dagen. Eenmaal voorbereid kun je zelf lekker achterover zitten want de oven doet het werk. En niet te vergeten: ze zijn ontzettend lekker! 

Vegetarische ovenschotel als hoofdgerecht of bijgerecht

Je kunt deze ovenschotel zó eten als hoofdgerecht, maar zelf vind ik het lekker om er nog iets bij te maken. Je kunt denken aan een lekkere groene salade, wat lekker brood of een stukje vlees(vervanger) bijvoorbeeld. Zelf at ik er een kaasschnitzel bij, voor een complete meatfree maaltijd.

Vegetarische ovenschotel met groenten in tomatensaus

5 from 3 stemmen
Gang: BijgerechtKeuken: Vegetarisch, VeganNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

35

minutes
Calorieën

238

kcal

Deze vegan / vegetarische ovenschotel met courgette, aubergine en tomatensaus is erg lekker als bijgerecht.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

Bereiding

  • Maak de tomatensaus via het recept (deze kun je van te voren al maken) en doe de saus in een ovenschaal.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Snijd de courgette en aubergine in dunne  plakken en rangschik deze mooi in de ovenschaal. Ik sneed ze zelf eerst in plakken en halveerde ze, zo blijven de plakjes groente goed staan.
  • Besprenkel de groenten met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de vegetarische ovenschotel in 35-40 minuten gaar.

Opmerkingen

  • Een restje van deze groentenschotel is de volgende dag ook prima als lunch.
Recept groenten in tomatensaus

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter