ovenschotels

Vegetarische ovenschotel met groenten in tomatensaus

Vegetarische ovenschotel

Grappig, mijn ovenschotel recepten behoren altijd tot de best bekeken recepten op mijn blog. Ik snap het ook wel, zelf val ik ook graag terug op een ovenschotel voor het avondeten. Er zitten namelijk zoveel voordelen aan: je doet alle ingrediënten in een ovenschaal dus over het algemeen heb je weinig afwas. De meeste ovenschotels kun je prima van te voren bereiden (ook deze), handig voor drukke dagen. Eenmaal voorbereid kun je zelf lekker achterover zitten want de oven doet het werk. En niet te vergeten: ze zijn ontzettend lekker! 

Courgette ovenschotel

Vaak maak ik mijn ovenschotels met vlees (vaak met gehakt) maar ik vond het wel eens tijd worden voor een vegetarische ovenschotel. (eigenlijk is deze ovenschotel vegan trouwens!) Van mijn ouders krijg ik regelmatig wat courgettes toegestopt (zelf gekweekt in hun moestuin) en ik besloot daarmee deze lekkere ovenschotel te maken. Alleen courgette vond ik wat saai dus ik stopte er ook nog een aubergine tussen. Doordat de tomatensaus al superveel smaak heeft, hoef je de groenten alleen nog maar even op smaak te brengen met wat peper en zout. Je kunt deze ovenschotel zó eten als hoofdgerecht, maar zelf vind ik het lekker om er nog iets bij te maken. Je kunt denken aan een lekkere groene salade, wat lekker brood of een stukje vlees bijvoorbeeld. Zelf at ik er een kaasschnitzel bij, voor een complete meatfree maaltijd. Genoeg gepraat, door naar het recept!

Vegetarische ovenschotel met groenten in tomatensaus

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: Vegetarisch, VeganDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

35

minutes
Calorieën

238

kcal

  Deze vegan / vegetarische ovenschotel met courgette, aubergine en tomatensaus is erg lekker als bijgerecht.

  Ingrediënten

  Bereiding

  • Maak de tomatensaus via het recept (deze kun je van te voren al maken) en doe de saus in een ovenschaal.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Snijd de courgette en aubergine in dunne  plakken en rangschik deze mooi in de ovenschaal. Ik sneed ze zelf eerst in plakken en halveerde ze, zo blijven de plakjes groente goed staan.
  • Besprenkel de groenten met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de vegetarische ovenschotel in 35-40 minuten gaar.

  Opmerkingen

  • Een restje van deze groentenschotel is de volgende dag ook prima als lunch.

  Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

  Vorige recept Volgende recept

  Ook leuk voor jou:

  Laat een reactie achter

  Reactie achterlaten