Menu
Hoofdgerechten / snel klaar / vegetarisch

Vegetarische quinoa salade met feta

vegetarische quinoa salade met feta

Quinoa, ik zie het de laatste tijd niet meer zoveel langskomen. Het lijkt wel of dit ‘superfood’ zijn populairste tijd heeft gehad. En dat is jammer, want deze vegetarische quinoa salade met feta is echt ontzettend lekker!

Quinoa salade feta

Eerlijk is eerlijk, van zichzelf is quinoa niet ontzettend lekker van smaak. Het heeft echt een oppepper nodig. Dat zit in dit recept wel goed:

  • Gebruik een goede kwaliteit bouillonblokje of een lekkere bouillon om de quinoa in te koken. Ik gebruik zelf graag goede bouillon uit een pot of de Maggi Rustiek bouillonblokjes.
  • Een flinke snuf peper, zout en wat chilipeper doen ook wonderen
  • Feta en verse basilicum zijn heerlijke smaakmakers en maken van deze quinoa salade met feta echt iets heerlijks!

Maaltijdsalade met lekker veel groenten

Deze vegetarische quinoa salade zit verder vol met heerlijke groenten. Ik gebruikte een rode ui, een courgette en een rode puntpaprika.

Een puntpaprika vind ik in dit recept echt lekkerder dan een gewone paprika. Het zoetje van de puntpaprika komt door het bakken nog beter naar voren, en is echt heel erg lekker in combinatie met de zoutige feta.

Voorbereiden en bewaren

Zelf at ik deze salade lauwwarm, maar wat ik ook wel eens doe is met opzet een dubbele portie maken. Deze vegetarische quinoa salade met feta is namelijk ook koud heel erg lekker en dan kun je hem de volgende dag als lunchsalade eten

Ideaal als voedzame lunch en je kunt ‘m ook nog eens heel makkelijk meenemen, bijvoorbeeld naar je werk. Handig toch! Als hoofdgerecht is onderstaand recept voldoende voor twee personen, maar als je hem als lunch maakt dan kun je er met 3-4 personen van eten.

Vegetarische quinoa salade met feta

5 from 3 stemmen
Gang: Hoofdgerecht, LunchKeuken: VegetarischNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Koken

12

minutes
Calorieën

300

kcal

Een heerlijk vegetarisch recept: quinoa met feta, paprika en courgette.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 100 gr 100 quinoa

  • 1 1 bouillonblokje of 400 ml goede bouillon

  • 1 1 rode ui

  • 1 1 courgette

  • 1 1 puntpaprika

  • 1 snufje 1 chilipoeder

  • peper en zout

  • 100 gr 100 feta

  • verse basilicum

Bereiding

  • Snijd de ui in halve ringen en de courgette en de puntpaprika in blokjes. Zet deze op een laag vuurtje en bak ze zolang de quinoa kookt in wat olie. Breng op smaak met peper, zout en chilipoeder.
  • Doe de quinoa in een pan met bouillon en kook het graan gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de gebakken groenten door de quinoa en schep in een kom.
  • Verbrokkel de feta over de vegetarische quinoa salade en garneer met flink veel verse basilicum.

Opmerkingen

  • Bewaar restjes in de koelkast in een goed afgesloten doos, je kunt er dan nog twee of drie dagen van eten. Ook erg lekker (koud) als lunch!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

recept quinoa met feta

2 Reacties

  • Atie
    13 september 2022 at 11:29

    Gisteren je salade met quinoa en feta gegeten.
    Het was heerlijk. Ik had hem een dag eerder gemaakt en een beetje opgewarmd.
    Heel makkelijk na een oppasdag!

    Reply
    • Sandra
      13 september 2022 at 20:43

      Wat leuk dat je deze hebt gemaakt! Ik vind ‘m zelf ook erg lekker en inderdaad, lekker makkelijk na zo’n drukke dag!

      Reply

Laat een reactie achter