Quinoa, ik zie het de laatste tijd niet meer zoveel langskomen. Het lijkt wel of dit ‘superfood’ zijn populairste tijd heeft gehad. En dat is jammer, want deze vegetarische quinoa salade met feta is echt ontzettend lekker!
Quinoa salade feta
Eerlijk is eerlijk, van zichzelf is quinoa niet ontzettend lekker van smaak. Het heeft echt een oppepper nodig. Dat zit in dit recept wel goed:
- Gebruik een goede kwaliteit bouillonblokje of een lekkere bouillon om de quinoa in te koken. Ik gebruik zelf graag goede bouillon uit een pot of de Maggi Rustiek bouillonblokjes.
- Een flinke snuf peper, zout en wat chilipeper doen ook wonderen
- Feta en verse basilicum zijn heerlijke smaakmakers en maken van deze quinoa salade met feta echt iets heerlijks!
Maaltijdsalade met lekker veel groenten
Deze vegetarische quinoa salade zit verder vol met heerlijke groenten. Ik gebruikte een rode ui, een courgette en een rode puntpaprika.
Een puntpaprika vind ik in dit recept echt lekkerder dan een gewone paprika. Het zoetje van de puntpaprika komt door het bakken nog beter naar voren, en is echt heel erg lekker in combinatie met de zoutige feta.
Voorbereiden en bewaren
Zelf at ik deze salade lauwwarm, maar wat ik ook wel eens doe is met opzet een dubbele portie maken. Deze vegetarische quinoa salade met feta is namelijk ook koud heel erg lekker en dan kun je hem de volgende dag als lunchsalade eten
Ideaal als voedzame lunch en je kunt ‘m ook nog eens heel makkelijk meenemen, bijvoorbeeld naar je werk. Handig toch! Als hoofdgerecht is onderstaand recept voldoende voor twee personen, maar als je hem als lunch maakt dan kun je er met 3-4 personen van eten.

Vegetarische quinoa salade met feta
Ingrediënten
- 100 gr quinoa
- 1 bouillonblokje of 400 ml goede bouillon
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 1 puntpaprika
- 1 snufje chilipoeder
- peper en zout
- 100 gr feta
- verse basilicum
Zo maak je het
- Snijd de ui in halve ringen en de courgette en de puntpaprika in blokjes. Zet deze op een laag vuurtje en bak ze zolang de quinoa kookt in wat olie. Breng op smaak met peper, zout en chilipoeder.
- Doe de quinoa in een pan met bouillon en kook het graan gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de gebakken groenten door de quinoa en schep in een kom.
- Verbrokkel de feta over de vegetarische quinoa salade en garneer met flink veel verse basilicum.
Notities
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

4 Reacties
Atie
11 oktober 2022 at 09:32We hebben weer lekker gesmuld van de quinoa salade.
Wat is de kook-modus handig Sandra!
Sandra
11 oktober 2022 at 11:01Wij maken hem zelf ook vaak! Lekker, gezond en snel klaar. Ja die vind ik zelf ook heel erg handig, haha!
Atie
13 september 2022 at 11:29Gisteren je salade met quinoa en feta gegeten.
Het was heerlijk. Ik had hem een dag eerder gemaakt en een beetje opgewarmd.
Heel makkelijk na een oppasdag!
Sandra
13 september 2022 at 20:43Wat leuk dat je deze hebt gemaakt! Ik vind ‘m zelf ook erg lekker en inderdaad, lekker makkelijk na zo’n drukke dag!