Menu
tips & trucs

Verjaardag voorbereiden – hoe doe ik dat?

Carrot cake met roomkaasfrosting

Een verjaardag voorbereiden, het blijft toch altijd weer een beetje stressen vind ik. Taart bakken, hapjes maken… Heb ik wel genoeg drank in huis? Ik geef je graag een paar tips die het voorbereiden van jouw volgende verjaardag hopelijk nét een stukje makkelijker maken.

Taart

Natuurlijk beginnen we bij het belangrijkste: de taart! Ik maak meestal drie soorten, waarvan ik er minimaal één of twee al een flinke tijd van tevoren klaarmaak en deze invries. Dat scheelt een hoop werk, zo hoef je niet de dag voor de verjaardag nog drie taarten te maken.

Niet alle taarten zijn geschikt om in te vriezen, maar veel wel. Denk bijvoorbeeld aan appeltaart, boterkoek, cake en brownie. Ook een red velvet of carrot cake kun je (zonder frosting) prima invriezen. Een paar recepten van taarten die je goed kunt invriezen:

Dadeltaart met sticky toffee topping en walnoten
Dadeltaart

Als je de brownies voor het invriezen al in stukken snijd, zijn ze op de dag zelf snel weer ontdooid. Tip: de brownies worden er alleen maar lekkerder van als je ze een minuutje oppiept in de magnetron voor het serveren, dan worden ze een beetje warm.

Citroen meringue cupcakes

Geen zin in afwas? Maak dan cupcakes, daarvoor heb je geen bordje en vorkje nodig om deze te eten. Ook hiervoor geldt: de meeste cupcakes kun je prima invriezen. De topping maak je op de dag zelf. Maak bijvoorbeeld deze lemon meringue cupcakes. Of deze carrot cake muffins.

Hapjes

Rosbiefrolletjes met pesto

Ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Kies voor hapjes die je helemaal kunt voorbereiden. Dan kun je ‘s ochtends al de keuken in om alles klaar te maken en hoef je er ter plekke niet meer aan te denken. Een paar ideetjes:

En een paar klassiekers die niet voor niets klassiekers zijn geworden:

 • Gevulde eieren
 • Rolletjes ham met augurk
 • Partjes ei omwikkeld met rookvlees

Allemaal prima van te voren te maken en vrijwel iedereen vindt dit lekker.

Warme hapjes

Mini frikandellenbroodjes
Mini-frikandelbroodjes

Warme hapjes zijn ook altijd een succes, maar maak het jezelf wel makkelijk! Bladerdeeghapjes vallen altijd in de smaak en deze kun je vrijwel altijd prima van te voren klaarmaken. Maak bijvoorbeeld mini kaasbroodjes, saucijzenbroodjes, of frikandelbroodjes. Ook lekker zijn jalapeno-poppers, die kun je ook alvast klaarmaken en voor het serveren nog even in de oven schuiven.

Ik serveer ook altijd tortillachips met guacamole. Die kun je niet van te voren maken, maar voor een keertje mag je best je avocado fijnprakken met guacamolemix uit een pakje. Beetje crème fraîche en citroensap erbij, klaar!

Eters? Maak Soep of Quiche!

Quiche met chorizo, tomaat en prei
Quiche met chorizo

Blijven er mensen eten? Soep is your best friend! Wat stokbrood en kruidenboter erbij en je gasten zijn happy. Een quiche is hiervoor ook ideaal, die kun je warm of koud serveren. Zowel soep als quiche zijn prima in te vriezen en deze kun je dus ook goed van tevoren maken.

Je vindt hier een overzicht van mijn soep recepten en mijn quiche recepten.

Fijne verjaardag!

2 Reacties

 • Anne-Marie
  6 april 2016 at 06:23

  Ik heb echt nog nooit een taart ingevroren. Weet ook niet of ik dat zo snel zal doen ook, al is het natuurlijk wel handig. Ik bak meestal decavond tevoren de taarten, en soms ‘s morgens vroeg.

  Reply
 • Eef
  5 april 2016 at 05:32

  Handige tips! Wist niet dat je zo veel taarten kunt invriezen meestal sta ik dus de dag van te voren of op de dag zelf wel een paar uur in de keuken om alles op tijd af te hebben haha Deze tip ga ik zeker even onthouden :)

  Reply

Laat een reactie achter