tips & trucs

Verjaardag voorbereiden – hoe doe ik dat?

Appel cheesecake met crumbletopping

Een verjaardag voorbereiden, het blijft toch altijd weer een beetje stressen vind ik. Taart bakken, hapjes maken… Heb ik wel genoeg drank in huis? Ik geef je graag een paar tips die het voorbereiden van jouw volgende verjaardag hopelijk nét een stukje makkelijker maken.

Taart

Natuurlijk beginnen we bij het belangrijkste: de taart! Ik maak meestal drie soorten, waarvan ik er minimaal één of twee al een flinke tijd van tevoren klaarmaak en deze invries. Dat scheelt een hoop werk, zo hoef je niet de dag voor de verjaardag nog drie taarten te maken. Niet alle taarten zijn geschikt om in te vriezen, maar veel wel. Denk bijvoorbeeld aan appeltaart, boterkoek, cake en brownie. Een paar recepten van taarten die je goed kunt invriezen:

Dadeltaart met sticky toffee topping en walnoten

Dadeltaart

Als je de pecantaart en brownies voor het invriezen al in stukken snijd, zijn ze op de dag zelf snel weer ontdooid. Tip: de brownies worden er alleen maar lekkerder van als je ze een minuutje oppiept in de magnetron!

Geen zin in afwas? Maak dan cupcakes, daarvoor heb je geen bordje en vorkje nodig om deze te eten. Ook hiervoor geldt: de meeste cupcakes kun je prima invriezen. De topping maak je op de dag zelf.

Hapjes

Mini frikandellenbroodjes

Mini-frikandelbroodjes

Ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Kies voor hapjes die je helemaal kunt voorbereiden. Dan kun je een dag van tevoren al de keuken in om alles klaar te maken en hoef je daar op de dag zelf niet meer aan te denken. Een paar ideetjes:

En een paar klassiekers die niet voor niets klassiekers zijn geworden:

 • Gevulde eieren
 • Rolletjes ham met augurk
 • Partjes ei omwikkeld met rookvlees

Allemaal prima van te voren te maken en vrijwel iedereen vindt dit lekker.

Warme hapjes zijn ook altijd een succes, maar maak het jezelf wel makkelijk! Bladerdeeghapjes vallen altijd in de smaak en deze kun je vrijwel altijd prima van te voren klaarmaken. Maak bijvoorbeeld mini kaasbroodjes, gehaktbroodjes, of frikandelbroodjes.

Ik serveer ook altijd tortillachips met guacamole. Die kun je niet van te voren maken, maar voor een keertje mag je best je avocado fijnprakken met guacamolemix uit een pakje. Beetje crème fraîche en citroensap erbij, klaar!

Eters? Maak Soep of Quiche!

Quiche met chorizo, tomaat en prei

Quiche met chorizo

Blijven er mensen eten? Soep is your best friend! Wat stokbrood en kruidenboter erbij en je gasten zijn happy. Een quiche is hiervoor ook ideaal, die kun je warm of koud serveren. Zowel soep als quiche zijn prima in te vriezen en deze kun je dus ook goed van tevoren maken.

Je vindt hier een overzicht van mijn soep recepten en mijn quiche recepten.

Fijne verjaardag!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Anne-Marie

  Ik heb echt nog nooit een taart ingevroren. Weet ook niet of ik dat zo snel zal doen ook, al is het natuurlijk wel handig. Ik bak meestal decavond tevoren de taarten, en soms ‘s morgens vroeg.

  6 april 2016 at 06:23
 • Reply Eef

  Handige tips! Wist niet dat je zo veel taarten kunt invriezen meestal sta ik dus de dag van te voren of op de dag zelf wel een paar uur in de keuken om alles op tijd af te hebben haha Deze tip ga ik zeker even onthouden :)

  5 april 2016 at 05:32
 • Reactie achterlaten