• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Vietnamese kipburgers

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: mei 2022 door Sandra

    Deze kipburgers zitten bomvol Aziatische smaakmakers. Gember, vissaus, sojasaus, gembersiroop... Ze zijn lekker hartig maar hebben ook weer iets fris, én een beetje pit van rode peper. Kortom: lekkerrrrr! Bonus; deze Vietnamese kipburgers zijn helemaal niet moeilijk te maken.

    Naar recept
    Vietnamese kipburgers

    Comfort food

    Zo'n lekkere burger is altijd echt comfort food, vind ik altijd. Een lekker broodje als basis (zelf kies ik altijd voor volkoren bollen), de burgers bakken en vervolgens kan iedereen zijn broodje lekker beleggen met sla, saus en kruiden. En lekker met je handen eten is ook nooit weg, natuurlijk!

    Wij eten dan ook regelmatig lekkere zelfgemaakte burgers. Deze kipburgers natuurlijk, maar we zijn ook groot fan van deze chorizoburgers en deze zalmburgers.

    hamburgers van kip

    Wij aten de kipburgers zonder iets extra's erbij, want ik heb onderstaande hoeveelheden gebruikt voor ons tweetjes + onze dreumes, haha! Mocht je er met wat meer personen van eten (kan ik ook aanbevelen hoor, voor 2 personen is het écht een ruime hoeveelheid) zou je kunnen overwegen om er bijvoorbeeld nog wat patat/friet bij te serveren. Altijd lekker.

    Voorbereiden en bewaren

    Het fijne aan dit recept voor Vietnamese kipburgers, is dat het het vooraf kunt klaarmaken. Eigenlijk is dat gewoon een must. Als de burgers te kans krijgen om goed op te stijven in de koelkast, behouden ze hun stevigheid tijdens het bakken veel beter. Ook krijgen de smaken de kans om goed in het kipgehakt te trekken. Win-win dus!

    Tip: maak extra kipburgers

    Je zou zelfs het recept kunnen verdubbelen en de extra burgers ongebakken kunnen invriezen. Ik zou ze dan wel van elkaar scheiden met een stukje bakpapier, zodat ze niet aan elkaar plakken. Altijd handig om zoiets lekkers op voorraad te hebben voor drukke dagen!

    Recept

    Vietnamese kipburgers met een yoghurtsaus, chilisaus, rode peper en verse munt. Naast het burgerbroodje staat een bakje met saus.

    Vietnamese burgers

    Heerlijke burgers van kipgehakt met Aziatische smaakmakers.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 6 burgers
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • mengkom
    • koekenpan

    Ingrediënten

    Voor de kipburgers

    • 500 gr kipgehakt
    • 1 rode peper
    • 1 teen knoflook
    • 1 sjalot
    • 1 el gember
    • 2 el vissaus
    • 1 el sojasaus
    • 1 el gembersiroop
    • 1 limoen
    • paneermeel

    Extra nodig

    • 6 burgerbroodjes
    • 6 el crème fraîche
    • 2 el chilisaus
    • kropsla of veldsla
    • verse kruiden om te garneren (munt of koriander)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de rode peper, knoflook, sjalot en gember fijn.
    • Doe de kipgehakt in een ruime kom en voeg de gesneden smaakmakers toe. Voeg ook de vissaus, sojasaus, gembersiroop en limoenrasp toe (bewaar de rest van de limoen, die heb je later nog nodig in het recept).
    • Kneed alles goed door elkaar en voeg paneermeel toe. Hoeveel je nodig hebt kan wat verschillen, voeg niet té veel toe maar net zoveel tot het gehaktmengsel goed aan elkaar blijft plakken en het niet al te nat meer is.
    • Vorm met natte handen 6 kipburgers van het gehaktmengsel. Leg de burgers op een licht met olie ingevet bord, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
    • Verhit wat olie in een pan en bak de Vietnamese kipburgers aan beide kanten gaar en licht goudbruin. Dit duurt ongeveer 8-10 minuten.
    • Maak ondertussen een sausje van de crème fraîche en het limoensap. Roer er chilisaus naar smaak door (en serveer ook nog los wat chilisaus bij de burgers)
    • Serveer de kipburgers op een lekker broodje, met wat sla, de saus en verse kruiden naar smaak.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 295kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 16g | Vetten: 12g | Zout: 833mg | Vezels: 1g | Suiker: 9g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Een mand gevuld met zelfgemaakte volkoren wraps. De wraps liggen op een geblokte groene theedoek.
      Wraps maken (volkoren)
    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.