Deze kipburgers zitten bomvol Aziatische smaakmakers. Gember, vissaus, sojasaus, gembersiroop… Ze zijn lekker hartig maar hebben ook weer iets fris, én een beetje pit van rode peper. Kortom: lekkerrrrr! Bonus; deze Vietnamese kipburgers zijn helemaal niet moeilijk te maken.
Comfort food
Zo’n lekkere burger is altijd echt comfort food, vind ik altijd. Een lekker broodje als basis (zelf kies ik altijd voor volkoren bollen), de burgers bakken en vervolgens kan iedereen zijn broodje lekker beleggen met sla, saus en kruiden. En lekker met je handen eten is ook nooit weg, natuurlijk!
Wij eten dan ook regelmatig lekkere zelfgemaakte burgers. Deze kipburgers natuurlijk, maar we zijn ook groot fan van deze chorizoburgers en deze zalmburgers.

Wij aten de kipburgers zonder iets extra’s erbij, want ik heb onderstaande hoeveelheden gebruikt voor ons tweetjes + onze dreumes, haha! Mocht je er met wat meer personen van eten (kan ik ook aanbevelen hoor, voor 2 personen is het écht een ruime hoeveelheid) zou je kunnen overwegen om er bijvoorbeeld nog wat patat/friet bij te serveren. Altijd lekker.
Voorbereiden en bewaren
Het fijne aan dit recept voor Vietnamese kipburgers, is dat het het vooraf kunt klaarmaken. Eigenlijk is dat gewoon een must. Als de burgers te kans krijgen om goed op te stijven in de koelkast, behouden ze hun stevigheid tijdens het bakken veel beter. Ook krijgen de smaken de kans om goed in het kipgehakt te trekken. Win-win dus!
Tip: maak extra kipburgers
Je zou zelfs het recept kunnen verdubbelen en de extra burgers ongebakken kunnen invriezen. Ik zou ze dan wel van elkaar scheiden met een stukje bakpapier, zodat ze niet aan elkaar plakken. Altijd handig om zoiets lekkers op voorraad te hebben voor drukke dagen!

Vietnamese burgers
Ingrediënten
Voor de kipburgers
- 500 gr kipgehakt
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
- 1 el gember
- 2 el vissaus
- 1 el sojasaus
- 1 el gembersiroop
- 1 limoen
- paneermeel
Extra nodig
- 6 burgerbroodjes
- 6 el crème fraîche
- 2 el chilisaus
- kropsla of veldsla
- verse kruiden om te garneren (munt of koriander)
Zo maak je het
- Snijd de rode peper, knoflook, sjalot en gember fijn.
- Doe de kipgehakt in een ruime kom en voeg de gesneden smaakmakers toe. Voeg ook de vissaus, sojasaus, gembersiroop en limoenrasp toe (bewaar de rest van de limoen, die heb je later nog nodig in het recept).
- Kneed alles goed door elkaar en voeg paneermeel toe. Hoeveel je nodig hebt kan wat verschillen, voeg niet té veel toe maar net zoveel tot het gehaktmengsel goed aan elkaar blijft plakken en het niet al te nat meer is.
- Vorm met natte handen 6 kipburgers van het gehaktmengsel. Leg de burgers op een licht met olie ingevet bord, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
- Verhit wat olie in een pan en bak de Vietnamese kipburgers aan beide kanten gaar en licht goudbruin. Dit duurt ongeveer 8-10 minuten.
- Maak ondertussen een sausje van de crème fraîche en het limoensap. Roer er chilisaus naar smaak door (en serveer ook nog los wat chilisaus bij de burgers)
- Serveer de kipburgers op een lekker broodje, met wat sla, de saus en verse kruiden naar smaak.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Meer recept inspiratie?
Ook fan van de Aziatische keuken? Bekijk dan al mijn Aziatische recepten.

Nog geen reacties