Deze kipburgers zitten bomvol Aziatische smaakmakers. Gember, vissaus, sojasaus, gembersiroop… Ze zijn lekker hartig maar hebben ook weer iets fris, én een beetje pit van rode peper. Kortom: lekkerrrrr! Bonus; deze Vietnamese kipburgers zijn helemaal niet moeilijk te maken.
Comfort food
Zo’n lekkere burger is altijd echt comfort food, vind ik altijd. Een lekker broodje als basis (zelf kies ik altijd voor volkoren bollen), de burgers bakken en vervolgens kan iedereen zijn broodje lekker beleggen met sla, saus en kruiden. En lekker met je handen eten is ook nooit weg, natuurlijk!


Wij aten de kipburgers zonder iets extra’s erbij, want ik heb onderstaande hoeveelheden gebruikt voor ons tweetjes + onze dreumes, haha! Mocht je er met wat meer personen van eten (kan ik ook aanbevelen hoor, voor 2 personen is het écht een ruime hoeveelheid) zou je kunnen overwegen om er bijvoorbeeld nog wat patat/friet bij te serveren. Altijd lekker.
Voorbereiden en bewaren
Het fijne aan dit recept voor Vietnamese kipburgers, is dat het het vooraf kunt klaarmaken. Eigenlijk is dat gewoon een must. Als de burgers te kans krijgen om goed op te stijven in de koelkast, behouden ze hun stevigheid tijdens het bakken veel beter. Ook krijgen de smaken de kans om goed in het kipgehakt te trekken. Win-win dus!
Tip: maak extra kipburgers
Je zou zelfs het recept kunnen verdubbelen en de extra burgers ongebakken kunnen invriezen. Ik zou ze dan wel van elkaar scheiden met een stukje bakpapier, zodat ze niet aan elkaar plakken. Altijd handig om zoiets lekkers op voorraad te hebben voor drukke dagen!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Meer recept inspiratie?
Ook fan van de Aziatische keuken? Bekijk dan al mijn Aziatische recepten.


Nog geen reacties