voorgerechten

Vijgen met rauwe ham, mozzarella en balsamico

Vijgen met rauwe ham, mozzarella en balsamico

Met de feestdagen in zicht zijn deze vijgen uit de oven een heel fijn voorgerechtje om achter de hand te hebben. Door de vijgen ziet het er luxe uit, het is super smakelijk én het staat met een kwartiertje op tafel. Deze vijgen met rauwe ham en mozzarella zijn dan ook een makkelijk toe te voegen gang aan je kerstdiner.

Ik moet eerlijk bekennen dat dit de eerste keer was dat ik verse vijgen at, maar de smaak verraste me erg positief! Het zoete van de vijgen combineert erg goed met het zoute van de rauwe ham, de romige mozzarella en de hartige bite van de balsamico. Echt proberen dus, dit snelle recept.

Recept vijgen met rauwe ham, mozzarella en balsamico

(voor 4 personen)

  • 4 vijgen
  • 1/2 bol mozzarella
  • 2 plakjes rauwe ham (bv Coburger)
  • 4 kleine handjes rucola
  • balsamicostroop

Zo maak je de vijgen uit de oven met ham en mozzarella

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de vijgen (pas op, snijd ze niet helemaal door) en snijd ze ook overdwars door, zodat er vier kwarten ontstaan.
  • Snijd de mozzarella in vier stukjes en vul de vijgen hiermee. Het lijkt best veel mozzarella maar deze loopt wat uit, waardoor het straks wel meevalt!
  • Halveer de plakjes ham in de lengte en omwikkel de vijgen met de rauwe ham. Zet de vijgen in een ingevette ovenschaal en bak ze ongeveer 10 minuten, tot de kaas begint uit te lopen.
  • Verdeel de rucola over vier borden, zet op ieder bord een vijg en besprenkel met wat balsamicostroop.
  • Ik ben benieuwd of deze vijgen met rauwe ham, mozzarella en balsamico bij jou op de kersttafel komen dit jaar!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Dit ziet er inderdaad feestelijk én ook nog eens ontzettend lekker uit! Prima voorgerecht voor met de feestdagen :D

    11 december 2015 at 14:23
  • Reactie achterlaten