Menu
vis / Hoofdgerechten / ovenschotels

Vispannetje met kabeljauw en zalm uit de oven

Vispannetje met kabeljauw en zalm

Dit vispannetje is minder mooi geworden dan ik hoopte. Ik had het idee om er een decoratieve aardappelrand op te spuiten, maar de puree was een beetje te zacht om er een mooie rand mee te spuiten. Maar ach, anders had het er misschien té fancy uitgezien, dat willen we ook weer niet ;-) En aan de smaak doet het natuurlijk niets af! Zo’n vispannetje stond al een tijdje op mijn ‘dit wil ik ooit nog eens maken’ lijstje en nu is het dan eindelijk gelukt!

Romig vispannetje

Want zo’n romig gerecht uit de oven, daar wordt iedereen toch blij van? Echt comfortfood. In dit geval heb ik kabeljauw en zalm gebruikt voor het vispannetje, maar je kunt er ook prima andere soorten vis voor gebruiken. Vervang bijvoorbeeld de kabeljauw door Hollandse garnaaltjes of gebruik enkel kabeljauw of enkel zalm. Zo kun je lekker variëren met dit recept!

Wat serveren bij een vispannetje?

Eigenlijk is dit vispannetje al een gerecht op zich: het bevat vis, groenten en aardappels. Mocht je er toch nog iets bij willen serveren, dan raad ik een frisse groene salade aan. Lekker als tegenwicht van dit goed vullende comfort food!

En misschien heb je ook nog wel ruimte voor een toetje? Denk dan bijvoorbeeld aan deze heerlijke sinaasappelvla, of dit makkelijke toetje met frambozen en mon chou.

Vispannetje met kabeljauw en zalm

Recept vispannetje met kabeljauw en zalm uit de oven

Echt comfortfood: een romig vispannetje uit de oven met zalm, kabeljauw en groenten.
4 van 13 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr kruimige aardappels
  • 150 gr kabeljauw
  • 150 gr zalm
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 el bloem
  • 1 tl grove mosterd
  • 150 ml visbouillon
  • 50 ml slagroom
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 tl dragon
  • 1 tl peterselie
  • 25 gr boter
  • 60 ml melk
  • 1 eigeel

Handig om te hebben

    Zo maak je het

    • Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in water met wat zout.
    • Snijd ondertussen de knoflook en sjalot fijn en fruit deze in wat olie aan. Snijd de wortel fijn en bak deze 3 minuten mee. Snijd de prei in halve ringen en bak deze nog 2 minuten mee.
    • Voeg de bloem toe en bak deze kort mee. Voeg de mosterd toe en roer beetje bij beetje de visbouillon erdoor. Blijf steeds goed roeren. Voeg ook langzaam de slagroom toe en laat dit een minuut of 3 zacht pruttelen.
    • Snijd de zalm en kabeljauw in hapklare stukken en roer deze voorzichtig door de ragout. Roer de dragon en peterselie erdoor en breng de visragout op smaak met peper en zout. Verdeel de ragout over een licht ingevette ovenschaal.
    • Stamp de puree zo glad mogelijk met de boter. Roer er beetje bij beetje de melk en het eigeel doorheen met een houten lepel. Breng de puree op smaak met peper en zout en verdeel de puree over de visschotel.
    • Bak het vispannetje 25-35 minuten op 200 graden.

    Notities

    u003cliu003eDit is een flinke portie, met iets minder grote eters kun je hier ook met drie personen van eten. Restje over? Dat kun je de volgende dag ook nog eten, of vries het in.u003c/liu003e

    Voedingswaarden

    Calorieën: 719kcal
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
    Recept vispannetje

    Nog geen reacties

      Laat een reactie achter

      Beoordeling recept