Dit vispannetje is minder mooi geworden dan ik hoopte. Ik had het idee om er een decoratieve aardappelrand op te spuiten, maar de puree was een beetje te zacht om er een mooie rand mee te spuiten. Maar ach, anders had het er misschien té fancy uitgezien, dat willen we ook weer niet ;-) En aan de smaak doet het natuurlijk niets af! Zo’n vispannetje stond al een tijdje op mijn ‘dit wil ik ooit nog eens maken’ lijstje en nu is het dan eindelijk gelukt!
Romig vispannetje
Want zo’n romig gerecht uit de oven, daar wordt iedereen toch blij van? Echt comfortfood. In dit geval heb ik kabeljauw en zalm gebruikt voor het vispannetje, maar je kunt er ook prima andere soorten vis voor gebruiken. Vervang bijvoorbeeld de kabeljauw door Hollandse garnaaltjes of gebruik enkel kabeljauw of enkel zalm. Zo kun je lekker variëren met dit recept!
Wat serveren bij een vispannetje?
Eigenlijk is dit vispannetje al een gerecht op zich: het bevat vis, groenten en aardappels. Mocht je er toch nog iets bij willen serveren, dan raad ik een frisse groene salade aan. Lekker als tegenwicht van dit goed vullende comfort food!
En misschien heb je ook nog wel ruimte voor een toetje? Denk dan bijvoorbeeld aan deze heerlijke sinaasappelvla, of dit makkelijke toetje met frambozen en mon chou.

Recept vispannetje met kabeljauw en zalm uit de oven
Ingrediënten
- 300 gr kruimige aardappels
- 150 gr kabeljauw
- 150 gr zalm
- 1 teen knoflook
- 1 sjalotje
- 1 wortel
- 1 prei
- 1 el bloem
- 1 tl grove mosterd
- 150 ml visbouillon
- 50 ml slagroom
- 50 gr geraspte kaas
- 1 tl dragon
- 1 tl peterselie
- 25 gr boter
- 60 ml melk
- 1 eigeel
Handig om te hebben
Zo maak je het
- Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in water met wat zout.
- Snijd ondertussen de knoflook en sjalot fijn en fruit deze in wat olie aan. Snijd de wortel fijn en bak deze 3 minuten mee. Snijd de prei in halve ringen en bak deze nog 2 minuten mee.
- Voeg de bloem toe en bak deze kort mee. Voeg de mosterd toe en roer beetje bij beetje de visbouillon erdoor. Blijf steeds goed roeren. Voeg ook langzaam de slagroom toe en laat dit een minuut of 3 zacht pruttelen.
- Snijd de zalm en kabeljauw in hapklare stukken en roer deze voorzichtig door de ragout. Roer de dragon en peterselie erdoor en breng de visragout op smaak met peper en zout. Verdeel de ragout over een licht ingevette ovenschaal.
- Stamp de puree zo glad mogelijk met de boter. Roer er beetje bij beetje de melk en het eigeel doorheen met een houten lepel. Breng de puree op smaak met peper en zout en verdeel de puree over de visschotel.
- Bak het vispannetje 25-35 minuten op 200 graden.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties