Menu
Hoofdgerechten / kip

Vitello tonnato burger

vitello tonnato burger

Zo simpel maar zo lekker, dat is deze vitello tonnato burger. Je maakt een smaakvolle burger van kipgehakt, limoen, basilicum en bosui. En die serveer je met een simpele tonijnmayonaise. Een soort vitello tonnato dus, maar dan in burgervorm!

Kipgehakt

Voor dit recept voor vitello tonnato burgers heb je kipgehakt nodig. Nou moet ik zeggen dat ik dit nog nooit in de supermarkt heb zien liggen. Mijn slager heeft het wel standaard in de diepvries liggen, en als je het de slager vraagt, kan hij het ongetwijfeld ter plekke voor je maken.

Is dat nou niet het geval, dan is het overigens ook heel makkelijk zelf gemaakt: koop dan simpelweg kipfilet, snijd dit in grove brokken en maal het in de keukenmachine tot een fijne massa.

Vitello tonnato burgers aankleden

Alleen een kipburger met tonijnmayonaise is ook een beetje kaal, dus ik raad aan om de kipburgers nog een beetje verder aan te kleden. Zelf deed ik dat met wat sla (ben ik vergeten voor de foto!) onder de burger. En als extra topping gebruikte ik nog wat ingelegde radijs.

Vitello tonnato burger

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: BurgersNiveau: Eenvoudig
Voor

4

burgers
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

8

minutes
Calories

300

kcal

Heerlijke kipburgers met tonijnmayonaise, smullen!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediƫnten

  • 400 gr 400 kipgehakt

  • 1 1 limoen

  • 2 2 bosuitjes

  • 2 takjes 2 verse basilicum

  • 1 blikje 1 tonijn op olie

  • 3 el 3 mayonaise

  • 4 tl 4 kappertjes

  • 4 4 burgerbollen

  • extra toppings zoals sla & pickles

Bereiding

  • Maak eerst de kipburgers, dit kun je eventueel een dag van tevoren al doen. Meng hiervoor het kipgehakt met de rasp van de limoen, de fijngesneden bosui & basilicum. Breng op smaak met peper en zout en vorm burgers van het mengsel. Zet de kipburgers op een met olie ingevet bord in de koelkast tot gebruik.
  • Maak nu de tonijnmayonaise door de tonijn uit te laten lekken, en te pureren met de mayonaise en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de kipburgers aan beide kanten gaar in wat olie, dit duurt ongeveer 4 minuten per kant.
  • Leg de burgers op een met sla belegd broodje en verdeel de tonijnmayonaise erover. Garneer de vitello tonnato burgers met kappertjes en eventueel nog wat pickles.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

kipburger met tonijn recept

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter