Menu
Hoofdgerechten / kip

Vitello tonnato burger

vitello tonnato burger

Zo simpel maar zo lekker, dat is deze vitello tonnato burger. Je maakt een smaakvolle burger van kipgehakt, limoen, basilicum en bosui. En die serveer je met een simpele tonijnmayonaise. Een soort vitello tonnato dus, maar dan in burgervorm!

Kipgehakt

Voor dit recept voor vitello tonnato burgers heb je kipgehakt nodig. Nou moet ik zeggen dat ik dit nog nooit in de supermarkt heb zien liggen. Mijn slager heeft het wel standaard in de diepvries liggen, en als je het de slager vraagt, kan hij het ongetwijfeld ter plekke voor je maken.

Is dat nou niet het geval, dan is het overigens ook heel makkelijk zelf gemaakt: koop dan simpelweg kipfilet, snijd dit in grove brokken en maal het in de keukenmachine tot een fijne massa.

Vitello tonnato burgers aankleden

Alleen een kipburger met tonijnmayonaise is ook een beetje kaal, dus ik raad aan om de kipburgers nog een beetje verder aan te kleden. Zelf deed ik dat met wat sla (ben ik vergeten voor de foto!) onder de burger. En als extra topping gebruikte ik nog wat ingelegde radijs.

vitello tonnato burger

Vitello tonnato burger

Heerlijke kipburgers met tonijnmayonaise, smullen!
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Porties: 4 burgers

Ingredi├źnten

  • 400 gr kipgehakt
  • 1 limoen
  • 2 bosuitjes
  • 2 takjes verse basilicum
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 3 el mayonaise
  • 4 tl kappertjes
  • 4 burgerbollen
  • extra toppings zoals sla u0026 pickles

Zo maak je het

  • Maak eerst de kipburgers, dit kun je eventueel een dag van tevoren al doen. Meng hiervoor het kipgehakt met de rasp van de limoen, de fijngesneden bosui u0026 basilicum. Breng op smaak met peper en zout en vorm burgers van het mengsel. Zet de kipburgers op een met olie ingevet bord in de koelkast tot gebruik.
  • Maak nu de tonijnmayonaise door de tonijn uit te laten lekken, en te pureren met de mayonaise en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de kipburgers aan beide kanten gaar in wat olie, dit duurt ongeveer 4 minuten per kant.
  • Leg de burgers op een met sla belegd broodje en verdeel de tonijnmayonaise erover. Garneer de vitello tonnato burgers met kappertjes en eventueel nog wat pickles.

Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Calorie├źn: 300kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
kipburger met tonijn recept

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept