Zo simpel maar zo lekker, dat is deze vitello tonnato burger. Je maakt een smaakvolle burger van kipgehakt, limoen, basilicum en bosui. En die serveer je met een simpele tonijnmayonaise. Een soort vitello tonnato dus, maar dan in burgervorm!
Kipgehakt
Voor dit recept voor vitello tonnato burgers heb je kipgehakt nodig. Nou moet ik zeggen dat ik dit nog nooit in de supermarkt heb zien liggen. Mijn slager heeft het wel standaard in de diepvries liggen, en als je het de slager vraagt, kan hij het ongetwijfeld ter plekke voor je maken.
Is dat nou niet het geval, dan is het overigens ook heel makkelijk zelf gemaakt: koop dan simpelweg kipfilet, snijd dit in grove brokken en maal het in de keukenmachine tot een fijne massa.
Vitello tonnato burgers aankleden
Alleen een kipburger met tonijnmayonaise is ook een beetje kaal, dus ik raad aan om de kipburgers nog een beetje verder aan te kleden. Zelf deed ik dat met wat sla (ben ik vergeten voor de foto!) onder de burger. En als extra topping gebruikte ik nog wat ingelegde radijs.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties