Menu
Hoofdgerechten / salades

Vitello tonnato maaltijdsalade

Vitello tonnato maaltijdsalade

Vitello tonnato is toch zo’n lekker voorgerecht! De combinatie van vlees & vis klinkt misschien een beetje apart, maar is waanzinnig lekker! Met dit recept maak je een vitello tonnato maaltijdsalade. Door niet alleen plakjes vlees met tonijnmayonaise te serveren, maar er een flinke ondergrond bij te doen van o.a. sla, venkel en tuinboontjes. Met een broodje erbij heb je een complete maaltijd!

Welk vlees voor vitello tonnato gebruiken?

maaltijdsalade met tonijn

Meestal wordt vitello tonnato gemaakt van kalfsvlees, maar dit is niet altijd even makkelijk te krijgen. Je ziet in veel recepten ook dat er regelmatig gebruik wordt gemaakt van het goed verkrijgbare fricandeau (van varkensvlees). In dit vitello tonnato maaltijdsalade recept maak ik gebruik van rosbief. Niet heel traditioneel dus, maar ook erg lekker! Vervang het gerust door kalfsvlees of fricandeau als je dat lekkerder vindt.

Delicious vitello tonnato hoofdgerecht

vitello tonnato hoofdgerecht

Het oorspronkelijke recept voor dit vitello tonnato hoofdgerecht komt uit Delicious magazine. Ik scheurde het al jaren geleden uit en bewaarde het in mijn receptenmap. Zoals dat meestal gaat paste ik een flink aantal dingen aan in het originele recept, waardoor het toch weer een eigen vitello tonnato recept is geworden.

Meer maaltijdsalade recepten

Als je deze vitello tonnato maaltijdsalade lekker vond, dan heb ik nog wel een paar tips voor je voor andere lekkere maaltijdsalades:

Vitello tonnato maaltijdsalade

Vitello tonnato maaltijdsalade

Een lekkere maaltijdsalade met rosbief, tonijnmayonaise, venkel en boontjes.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 75 gr gemengde salade
  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • 100 gr tuinbonen (vervang evt. door doperwten)
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 3 el mayonaise
  • 2 el witte wijnazijn
  • 100 gr rosbief
  • 3 tl kappertjes

Zo maak je het

  • Maak de venkel schoon (bewaar het groene loof) en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes venkel in een lage schaal
  • Rasp de citroen en knijp de citroen uit boven de venkel. Verdeel de olijfolie erover, hussel alles goed door elkaar en laat dit een paar minuten staan.
  • Kook de bonen gaar in water met wat zout en spoel ze na het afgieten om met koud water.
  • Pureer het blikje tonijn met de mayonaise, en verdun het met de wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de sla over de borden en verdeel de helft van de tonijnmayonaise over de salade. Verdeel de venkel, boontjes, en rosbief over de salade. Schep de rest van de tonijnmayonaise over de rosbief en garneer de maaltijdsalade met kappertjes, citroenrasp en het venkelloof. Breng op smaak met nog wat extra peper en zout.

Voedingswaarden

Calorieën: 474kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept vitello tonnato hoofdgerecht

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept