Vitello tonnato is toch zo’n lekker voorgerecht! De combinatie van vlees & vis klinkt misschien een beetje apart, maar is waanzinnig lekker! Met dit recept maak je een vitello tonnato maaltijdsalade. Door niet alleen plakjes vlees met tonijnmayonaise te serveren, maar er een flinke ondergrond bij te doen van o.a. sla, venkel en tuinboontjes. Met een broodje erbij heb je een complete maaltijd!
Welk vlees voor vitello tonnato gebruiken?
Meestal wordt vitello tonnato gemaakt van kalfsvlees, maar dit is niet altijd even makkelijk te krijgen. Je ziet in veel recepten ook dat er regelmatig gebruik wordt gemaakt van het goed verkrijgbare fricandeau (van varkensvlees). In dit vitello tonnato maaltijdsalade recept maak ik gebruik van rosbief. Niet heel traditioneel dus, maar ook erg lekker! Vervang het gerust door kalfsvlees of fricandeau als je dat lekkerder vindt.
Delicious vitello tonnato hoofdgerecht
Het oorspronkelijke recept voor dit vitello tonnato hoofdgerecht komt uit Delicious magazine. Ik scheurde het al jaren geleden uit en bewaarde het in mijn receptenmap. Zoals dat meestal gaat paste ik een flink aantal dingen aan in het originele recept, waardoor het toch weer een eigen vitello tonnato recept is geworden.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties