vegetarisch voorgerechten

Salade met paddenstoelen en Parmezaanse kaas

Salade met paddenstoelen

Paddenstoelen behoren tot mijn favoriete ingrediënten, ze zijn een bron van vitaminen en mineralen, zijn supersnel te verwerken en bovenal zijn ze gewoon ongelooflijk lekker! Met name voor voorgerechten gebruik ik ze graag, tot mijn favoriete voorgerechten met paddenstoelen behoren wel de portobello met gorgonzoala en spekjes, en de gebakken paddenstoelen op ciappe. Maar ook deze salade met paddenstoelen mag er zeker zijn!

Paddenstoelen salade

In dit recept bak je de paddenstoelen in kruidenboter. Zo geef je ze op een simpele manier heel veel smaak mee. Ook leuk: in dit recept maak je zelf croutons. In de koekenpan in plaats van in de oven, dat gaat lekker snel en is een prima manier om restjes oud brood op te maken. Je kunt deze salade met paddenstoelen trouwens serveren wanneer je wilt. Hij is lekker als voorgerecht, maar als je ‘m voor twee personen maakt met dezelfde hoeveelheden, heb je ook een licht hoofdgerecht. Je kunt ‘m ook als lunch serveren. Kortom: je kunt alle kanten op met deze paddenstoelen salade!

Salade met paddenstoelen en Parmezaanse kaas

0 from 0 votes
Course: VoorgerechtCuisine: SaladeDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

271

kcal

Een eenvoudige salade met paddenstoelen bomvol smaak, die lekker is als voorgerecht of lichte lunch.

Ingrediënten

  • 3 sneetjes witbrood

  • 1 tl tijm

  • 1 tl oregano

  • 2 el kruidenboter

  • 400 gr gemengde paddenstoelen

  • 75 gr veldsla

  • 2 el olijfolie

  • 2 el balsamico-azijn

  • 100 gr Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Verwijder de korstjes van het brood en snijd in kleine blokjes. Verwarm wat olijfolie, de tijm en oregano in een koekenpan en bak de blokjes brood in vijf minuten op hoog vuur tot croutons. Laat afkoelen.
  • Maak de paddenstoelen indien nodig schoon en snijd ze waar nodig wat kleiner. Verhit de de kruidenboter in een koekenpan en bak de paddenstoelen ongeveer vijf minuten tot ze mooi bruin zijn. Schep regelmatig om. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
  • Meng de olijfolie met de azijn en meng door de sla. Verdeel de salade over de borden. Verdeel de paddenstoelen over de salade, rasp er wat Parmezaanse kaas over en garneer met de croutons.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten