Paddenstoelen behoren tot mijn favoriete ingrediënten, ze zijn een bron van vitaminen en mineralen, zijn supersnel te verwerken en bovenal zijn ze gewoon ongelooflijk lekker! Met name voor voorgerechten gebruik ik ze graag, tot mijn favoriete voorgerechten met paddenstoelen behoren wel de portobello met gorgonzoala en spekjes, en de gebakken paddenstoelen op toast. Maar ook deze salade met paddenstoelen mag er zeker zijn!
Paddenstoelen salade
In dit recept bak je de paddenstoelen in kruidenboter. Zo geef je ze op een simpele manier heel veel smaak mee. De Parmezaanse kaas geeft er nog een extra hartig smaakje aan.
Ook leuk: in dit recept maak je zelf croutons. In de koekenpan in plaats van in de oven, dat gaat lekker snel en is een prima manier om restjes oud brood op te maken.
Voorgerecht, lunch of hoofdgerecht
Je kunt deze salade met paddenstoelen trouwens serveren wanneer je wilt. Hij is lekker als voorgerecht, maar als je ‘m voor twee personen maakt met dezelfde hoeveelheden, heb je ook een licht hoofdgerecht (ik zou er dan wel nog wat brood bij serveren).
Je kunt ‘m ook als lunch serveren. Kortom: je kunt alle kanten op met deze paddenstoelen salade!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties