Volg culi-sandra.nl op:
Salade met paddenstoelen

Salade met paddenstoelen en Parmezaanse kaas

Paddenstoelen behoren tot mijn favoriete ingrediënten, ze zijn een bron van vitaminen en mineralen, zijn supersnel te verwerken en bovenal zijn ze gewoon ongelooflijk lekker! Met name voor voorgerechten gebruik ik ze graag, tot mijn favoriete voorgerechten met paddenstoelen behoren wel de portobello met gorgonzoala en spekjes, en de gebakken paddenstoelen op ciappe. Maar ook deze salade met paddenstoelen mag er zeker zijn!

Paddenstoelen salade

In dit recept bak je de paddenstoelen in kruidenboter. Zo geef je ze op een simpele manier heel veel smaak mee. Ook leuk: ik maakte voor dit recept zelf croutons. In de koekenpan in plaats van in de oven, dat gaat lekker snel en is een prima manier om restjes oud brood op te maken. Je kunt deze salade met paddenstoelen trouwens serveren wanneer je wilt. Hij is lekker als voorgerecht, maar als je ‘m voor twee personen maakt met dezelfde hoeveelheden, heb je ook een licht hoofdgerecht. Je kunt ‘m ook als lunch serveren. Kortom: je kunt alle kanten op met deze paddenstoelen salade!

Recept salade met paddenstoelen en parmezaan

(voor 4 personen)

  • 3 sneetjes witbrood
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 2 el kruidenboter
  • 400 gr gemengde paddenstoelen
  • 75 gr veldsla of gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico-azijn
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je de paddenstoelen salade

  • Verwijder de korstjes van het brood en snijd in kleine blokjes. Verwarm wat olijfolie, de tijm en oregano in een koekenpan en bak de blokjes brood in vijf minuten op hoog vuur tot croutons. Laat afkoelen.
  • Maak de paddenstoelen indien nodig schoon en snijd ze waar nodig wat kleiner. Verhit de de kruidenboter in een koekenpan en bak de paddenstoelen ongeveer vijf tot minuten tot ze mooi bruin zijn. Schep regelmatig om. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
  • Meng de olijfolie met de azijn en meng door de sla. Verdeel de salade over 4 borden. Verdeel de paddenstoelen over de salade, rasp er wat Parmezaanse kaas over en garneer met de croutons.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter