Menu
lunch

Broodje met rosbief en tonijnsalade

Broodje rosbief en tonijn

Er gaat niets boven een snelle, gezonde én lekkere lunch toch? Daarom geef ik regelmatig inspiratie voor een lekkere werklunch. Een fijne salade bijvoorbeeld, of een lekker belegd broodje. De voorwaarden? De lunch moet makkelijk en snel klaar te maken zijn (ook op het werk, dus geen gerechten waarvoor je een pan of oven nodig hebt), je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, en het is vooral heel erg lekker!

Vitello tonato

De combi van vlees en vis klinkt misschien op het eerste gezicht wat vreemd, maar werkt juist heel goed. Denk maar aan de beroemde vitello tonato. Deze combi van rosbief en tonijn is net zoiets.

Werklunch - Waldkornbroodje met rosbief en tonijnsalade
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Werklunch – Waldkornbroodje met rosbief en tonijnsalade

5 from 1 stem
Gang: LunchKeuken: BroodNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

454

kcal

Een snel lunchrecept: broodje rosbief met tonijnsalade. Een soort vitello tonato, maar dan anders!

Ingrediënten

  • 4 broodjes

  • 1 blikje tonijn op water (145 gr)

  • 4 el mayonaise

  • 200 gr rosbief

  • 4 el kappertjes

  • peper en zout

Bereiding

  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Halveer de broodjes en beleg ze met de rosbief. Bestrooi met peper en zout.
  • Meng de tonijn met de mayonaise en breng goed op smaak met peper en zout. Verdeel de tonijnmayonoaise over de broodjes rosbief.
  • Verdeel de kappertjes over de tonijnmayonaise en je broodje vitello tonato is klaar!

Opmerkingen

  • Overgebleven tonijnmayonaise kun je in de koelkast nog een dag of 2 bewaren.
Recept broodje rosbief

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter