Ohhhh de klassieke Waldorfsalade. Noem hem wat mij betreft ouderwets, maar hij blijft ontzettend lekker. Deze frisse salade van gekookte kip, appel, bleekselderij en walnoten is niet voor niets een klassieker.
Kerst voorgerecht
De Waldorfsalade wordt veel gegeten als voorgerecht tijdens Kerst, maar waarom eten we hem eigenlijk niet vaker? Hij is ontzettend makkelijk te maken – en goed voor te bereiden. En bovenal gewoon erg lekker!

Waldorfsalade voorbereiden
Zoals gezegd is dit lekkere voorgerecht grotendeels voor te bereiden:
- Je kunt de kip alvast koken en plukken
- En de bleekselderij en de walnoten hakken
Het snijden van de appel zou ik wel pas vlak voor het serveren doen, zoals je wellicht weet verkleurt appel snel, en dat is zonde.
Ook de dressing zou ik pas op het laatste klaarmaken en door de Waldorfsalade roeren. Als je hem lang van te voren maakt zal de dressing wat gaan schiften (wat je trouwens weer makkelijk oplost door het weer goed door elkaar te roeren, dus het kan wel hoor. Het ziet er alleen niet zo erg fris uit als het geschift is).

Waldorfsalade
Ingrediƫnten
- 200 gr kipfilet
- 2 stengels bleekselderij
- 1 appel
- 50 gr walnoten
Voor de dressing
- 4 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 0,5 sinaasappel
- peper en zout
Zo maak je het
- Kook de kipfilet (eventueel met een bouillonblokje voor extra smaak) in ongeveer 15-20 minuten gaar. Laat de kip afkoelen en trek hem met behulp van twee vorken in sliertjes uit elkaar.
- Snijd de bleekselderij in fijne maantjes en de appel in lucifers. Hak de walnoten grof. Doe de kip, bleekselderij, appel en noten in een kom en meng goed door elkaar.
- Maak een dressing door de mayonaise, yoghurt en sinaasappelsap door elkaar te roeren. Breng de dressing op smaak met peper en zout en roer deze door de salade heen.
- Schep de Waldorfsalade in schaaltjes en garneer bijvoorbeeld met kleine stukjes sinaasappel en wat extra gehakte walnoten.

Nog geen reacties