Ohhhh de klassieke Waldorfsalade. Noem hem wat mij betreft ouderwets, maar hij blijft ontzettend lekker. Deze frisse salade van gekookte kip, appel, bleekselderij en walnoten is niet voor niets een klassieker.
Kerst voorgerecht
De Waldorfsalade wordt veel gegeten als voorgerecht tijdens Kerst, maar waarom eten we hem eigenlijk niet vaker? Hij is ontzettend makkelijk te maken – en goed voor te bereiden. En bovenal gewoon erg lekker!


Waldorfsalade voorbereiden
Zoals gezegd is dit lekkere voorgerecht grotendeels voor te bereiden:
- Je kunt de kip alvast koken en plukken
- En de bleekselderij en de walnoten hakken
Het snijden van de appel zou ik wel pas vlak voor het serveren doen, zoals je wellicht weet verkleurt appel snel, en dat is zonde.
Ook de dressing zou ik pas op het laatste klaarmaken en door de Waldorfsalade roeren. Als je hem lang van te voren maakt zal de dressing wat gaan schiften (wat je trouwens weer makkelijk oplost door het weer goed door elkaar te roeren, dus het kan wel hoor. Het ziet er alleen niet zo erg fris uit als het geschift is).
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties