Menu
tips & trucs

Wat eten we vandaag? Lekkere & makkelijke recepten

Ovenschotel met spitskool en gehakt

Een vraag die iedereen zich elke dag stelt: wat eten we vandaag? Het is dan ook niet eenvoudig om elke dag weer iets anders op tafel te zetten. Heb je zin in kip, gehakt, vis of juist vega? Wil je iets lichts of juist wat zwaardere kost? Waar je ook zin in hebt, op deze pagina vind je altijd lekkere recepten die het antwoord op de vraag “wat eten we vandaag” beantwoorden.

Snelle recepten

Doordeweeks beantwoord je de vraag ‘wat eten we vandaag’ waarschijnlijk met: iets lekkers dat ook een beetje snel op tafel staat. Neem eens een kijkje bij deze snelle recepten. Daarmee kun je binnen 20 minuten aan tafel en zet je ook als je weinig tijd hebt toch een voedzame maaltijd op tafel.

Recepten met kip

Het meest veelzijdige stukje vlees, wordt wel gezegd. Daar zit iets in, met kip kun je alle kanten op en daarom kun je op deze site ook een flink aantal recepten met kip terugvinden. Van een hele kip uit de oven tot een snelle omelet met stukjes kip.

Recepten met gehakt

Woensdag, gehaktdag! Al kun je deze recepten met gehakt prima maken op elke dag van de week. Met deze recepten ga je de hele wereld over: van klassieke ouderwetse gehaktballen, Afrikaanse bobotie en Griekse ovenschotels tot exotisch Marokkaans gerecht, tussen deze recepten vind je altijd iets lekkers.

Recepten met vis

Vrijdag, visdag! Er wordt geadviseerd om 1x per week vis te eten, bij voorkeur vette vis zoals zalm, haring of makreel. De vetzuren in vette vis beschermen namelijk tegen hart- en vaatziekten. Gelukkig is er met deze soorten vis – en met andere lekkere vis zoals tonijn of witvis – veel lekkers te maken. Een paar lekkere recepten met vis ter inspiratie om de vraag ‘wat eten we vanavond’ te kunnen beantwoorden:

Vegetarische recepten

Vegetarisch eten is een trend, we eten met zijn allen steeds minder vlees. Het is ook helemaal niet nodig om iedere dag vlees te eten, ook zonder kun je heel veel lekkere gerechten maken. Ik weet zeker dat je in deze vegetarische recepten het vlees niet mist!

Vegan recepten

Steeds meer mensen gaan plantaardig eten. Er zijn al veel mensen die een volledige vegan leefstijl hebben, maar het aantal ‘part-time vegans’ neemt ook snel toe. Wil je vanavond vegan eten? Dan kun je bijvoorbeeld deze recepten proberen:

Pasta recepten

De vraag “wat eten we vandaag” wordt door veel mensen toch wel minimaal één keer beantwoord met: pasta! Pasta is dan ook een perfecte maaltijd voor doordeweeks. Het is meestal snel klaar en bovendien kun je er allerlei ingrediënten in kwijt. Het is daarmee ook een handig gerecht om restjes groenten, vlees en kaas op te maken.

Quiche recepten

Een lekkere quiche of hartige taart gaat er altijd wel in, je kunt met dit gerecht ook volop variëren. Quiches kun je heel goed van tevoren klaarmaken, handig om in het weekend te doen, dan kun je de hartige taart doordeweeks afbakken. En blijft er een stuk over? Dat is de volgende dag heerlijk als lunch!

Soep recepten

Een lekker soepje gaat er altijd wel in. Als lunch, voorgerecht of als hoofdgerecht. Lekker met wat brood met kruidenboter erbij, of een tosti. Dan heb je zo een simpele maaltijd op tafel. Het is ook handig om een extra portie soep te maken en deze in te vriezen, dan heb je ook op dagen waarop je geen zin hebt om te koken, altijd iets in huis.

Pizza & plaattaart recepten

Als de vraag “wat eten we vandaag?” wordt beantwoord met “pizza!” kun je rekenen op veel blije gezichten. Natuurlijk kun je een pizza laten bezorgen, maar maak ze ook eens zelf. Als je gebruik maakt van een kant en klare bodem is dat namelijk helemaal niet veel werk, en zo maak je hem precies zoals jij hem lekker vindt.

Maaltijdsalades

Vooral lekker op warme dagen: maaltijdsalades! Een goede manier om veel groenten binnen te krijgen, en meestal zijn ze nog snel klaar ook.

Koolhydraatarme recepten

Wil je graag koolhydraat arm eten? Of heb je gewoon zin in een licht hoofdgerecht? Kies dan iets lekkers uit deze koolhydraatarme recepten.

Recepten met minder dan 500 calorieën

Zin in een lekker lichte maaltijd vandaag? Deze gerechten bevatten minder dan 500 calorieën per portie. Lekker als je bijvoorbeeld een zware lunch hebt gehad, of gewoon niet zo heel veel trek hebt maar toch iets voedzaams wilt eten.

Aziatische recepten

De Aziatische keuken is bij veel mensen favoriet, zet vandaag dus eens een lekker Aziatisch gerecht op tafel. Van urenlang gestoofde Indonesische rendang tot een snelle Pad Thai.

Griekse recepten

Spinazie, feta, gehakt… In de Griekse keuken weten ze wel raad met deze ingrediënten. Zet vandaag eens iets anders dan anders op tafel met één van deze recepten uit de Griekse keuken!

Hollandse pot

Was het eten van de Hollandse pot vroeger eerder regel dan uitzondering, tegenwoordig is dat haast andersom! Toch gaat er soms niets boven een lekkere stamppot of een ander Nederlands recept.

TexMex recepten

Als ik mezelf afvraag: wat zullen we eens eten vandaag? Dan kom ik heel vaak uit bij de TexMex keuken. Fajita’s, Taco’s, Nacho’s, Quesadilla’s… Deze gerechten zijn echte allemansvrienden en ook nog eens snel klaar.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter