Menu
tips & trucs

Wat te doen met een restje aardappels?

Aardappelsalade met gerookte zalm

Met zijn allen gooien we veel te veel eten weg. Wist je dat er wereldwijd 1,3 miljard ton goed eten per jaar wordt weggegooid (bron: Instock.nl). 15% daarvan wordt weggegooid door huishoudens, en daar kun je dus zelf verandering in proberen te brengen. Dat is minder moeilijk dan het lijkt, want met bijna alle restjes kun je nog wel iets lekkers maken. Daarom een serie blogs over dit onderwerp, met vandaag: koken met restjes zuivel. Ik schreef al eerder over koken met restjes zuivelkoken met restjes fruit en koken met restjes groenten. Vandaag geef ik tips wat je kunt doen met een restje aardappels!

Restje gekookte aardappels

Opbakken

Een restje gekookte aardappels kun je de volgende dag opbakken in een pan met wat olie, dan krijgt de aardappel een krokant korstje wat hem extra lekker maakt!

Visburgers

Van een restje gekookte aardappelen kun je ook koekjes maken. Stamp ze fijn en meng ze met bijvoorbeeld een blikje tonijn of zalm en een gesnipperd uitje. Bind met een eitje en vorm er kleine burgertjes van. Bak deze in de pan aan beide kanten goudbruin.

Aardappelsalade

Van een restje gekookte aardappels (liefst in de schil) kun je ook een lekkere aardappelsalade maken. Bijvoorbeeld met gerookte zalm.

Restje ongekookte aardappels

Van nog ongekookte aardappels maak je lekkere gebakken aardappels (bak de parten eerst 10 minuten in een pan met deksel en daarna nog 10 minuten zonder deksel). Of doe ze 20 minuten in de oven (eerst even besprenkelen met olijfolie en bestrooien met paprikapoeder, peper en zout).

1 aardappel over

Snert - Erwtensoep

Er zijn ook veel gerechten waar je maar één of twee aardappels voor nodig hebt. Denk aan erwtensoep, mosterdsoep of curry

Bekijk hier al mijn recepten met aardappel.

Restje zoete aardappel

Zoete aardappel pancakes

Zoete aardappels zijn vaak erg groot en je verkijkt je dan ook snel op de hoeveelheid die je nodig hebt voor een recept. Gelukkig is een restje (gekookte of gepofte) zoete aardappel prima te verwerken tot zoete aardappel pannenkoeken of zoete aardappelbrood.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter