tips & trucs

Weekmenu 1 – soep, curry, pasta & een heerlijk stoofpotje

Moussaka met gehakt, aardappels en ricotta

Kook jij met een van te voren vastgesteld weekmenu? Of kijk je gewoon per dag waar je trek in hebt? Zelf ga ik voor de eerste optie, ik vind zelf dat hier veel voordelen aan zitten. Zo hoef ik maar 1x per week naar de supermarkt voor de meeste boodschappen wat veel tijd scheelt en meestal ook qua kosten interessanter is. Ook houd ik in mijn planning alvast rekening met eventuele restjes en hoe ik die kan verwerken. Want no waste, daar gaan we voor!

Op vrijdagavond ga ik met een kopje koffie en wat kookboeken en een stapel recepten om me heen aan de keukentafel zitten om een weekmenu samen te stellen. Een ontzettend leuk werkje! Bij het samenstellen van het weekmenu probeer ik er rekening mee te houden dat ik in het weekend tijd heb om wat uitgebreider te koken, maar doordeweeks wil ik graag snel klaar zijn. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik minimaal 1x per week vis eet, en dat er minimaal 1x per week geen vlees of vis op tafel komt tijdens de avondmaaltijd. Kortom: zo’n weekmenu maken is best een puzzel, maar wel een leuke! Maar misschien heb je wel helemaal geen tijd of geen zin om zelf zo’n menu samen te stellen. Kan ik me best voorstellen, dus daarom help ik je daar een handje bij met deze nieuwe rubriek! Vandaag het eerste weekmenu met recepten van culi-sandra.nl

Maandag

Fajitas met kip, paprika en guacemole

Vandaag gaan we voor snel, makkelijk en lekker: fajitas! Heerlijk gevuld met kip & paprika en geserveerd met homemade guacemole en zure room. Dit gerecht staat snel op tafel en ik ben nog nooit iemand tegengekomen die dit niet lust. Bekijk hier het recept voor fajitas.

Restjestip: ben je met minder dan 4 personen en houd je tortillawraps over? Eet ze dan morgen opnieuw maar dan met een andere vulling. Of serveer de overgebleven wraps als lunch. Heerlijk gevuld met mango & kip bijvoorbeeld, zoals in dit recept van Eef kookt zo.

Dinsdag

Garnalencurry met kokosmelk

Weer een werkdag, dus wederom een snel gerecht. Deze garnalencurry staat binnen een half uur op tafel, is gezond en vult goed. Met de garnalen heb je direct een portie vis binnen. Bekijk hier het recept voor garnalencurry.

Tip: het is slim om deze avond alvast de groenten te roosteren voor het recept van morgen, dan kun je ook morgen weer snel aan tafel.

Woensdag

Zoete aardappelsoep met linzen en kokos

Tijd voor soep! Zelf ben ik gek op soep en het komt hier dan ook regelmatig op tafel. Vaak maak ik de soep al minstens een dag van tevoren, daar wordt hij zeker niet minder lekker van. Ook handig om bijvoorbeeld in het weekend een pan soep te maken, dan kun je deze doordeweeks snel opwarmen. Verwarmend is deze soep trouwens sowieso, want hij is lekker pittig dankzij de rode peper! Bekijk hier het recept voor deze pittige zoete aardappel soep die goed vult dankzij de linzen.

Donderdag

Pasta met champignons en rauwe ham

Vandaag zetten we een lekkere pasta op tafel. Een goede bodem als je wilt gaan sporten, maar ook als je dat niet gaat doen is dit een heerlijk pastagerecht. Bekijk hier het recept voor pasta met rauwe ham en champignons.

Vrijdag

Pakketjes uit de oven met halloumi en groenten

Op vrijdag heb ik meestal niet zo heel veel zin meer om te koken, jij wel? Misschien ook wel niet, daarom een recept wat echt supereenvoudig is en toch heel smaakvol. Het staat binnen ongeveer 20 minuten op tafel én er komt geen vlees of vis aan te pas. Snel op tafel zetten dus, deze halloumi en geroosterde groenten. Serveer er een lekker stokbrood bij.

Zaterdag

Moussaka met gehakt, aardappels en ricotta

Homemade moussaka is heerlijk! Dus dat gaan we vandaag maken. Een gerecht dat wel iets meer tijd nodig heeft, maar het is weekend. En omdat de oven toch aangaat, maken we er meteen een toetje bij dat ook in de oven kan. Dat is nog eens een lekkere manier van efficiënt omgaan met energie, toch? Klik hier voor het recept voor moussaka en maak ook zeker als toetje deze appel-peer crumble.

Tip: heb je van de vorige recepten champignons en halloumi over? Maak hier dan vandaag deze lekkere lunchsalade van.

Zondag

Runderlappen met bier - verwarmend stoofpotje

Zondag vind ik de ideale dag om een lekkere stoofpot te maken. Meestal eet ik het niet eens op de dag zelf, maar laat ik ‘m nog een dagje staan. Daar wordt hij alleen maar lekkerder van! Maar ook op de dag zelf is deze stoofpot al super smaakvol. Runderlappen, spekjes, champignons, bier… Hier gaan echt alleen maar lekkere dingen in… Neem wel de tijd want de stoofpot moet een uur sudderen. Bekijk hier het recept voor deze stoofpot met runderlappen en bier.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Eef

    He wat leuk! Hier hadden we het laatst over. Toevallig dat we allebei hetzelfde idee hadden :D Je weekmenu ziet er heerlijk uit en bedenk me net dat ik nog steeds halloumi niet geprobeerd heb, ga ik even onthouden.

    19 maart 2017 at 13:51
    • Reply Sandra

      Ja grappig hè! Halloumi vind ik echt zo lekker, maar het is wel typisch zo’n haat of liefde ingrediënt haha, dus ben heel benieuwd of jij het ook lekker vindt!

      20 maart 2017 at 17:56

    Reactie achterlaten