Menu
weekmenu

Weekmenu 10 – Hollandse asperges met zalm en een Griekse ovenschotel

Asperges met gerookte zalm en ei

Oeps! Ik ben de laatste maanden gewoon compleet vergeten regelmatig een weekmenu te maken… Heel suf, maar bij deze is het weekmenu terug! In mijn weekmenu’s zorg ik er altijd voor dat je minimaal 1x vis eet, en dat er ook minstens 1x een vegetarisch gerecht op tafel komt tijdens de avondmaaltijd. Vandaag is het alweer tijd voor weekmenu nummer 10. Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu’s.

Maandag – asperges met gerookte zalm

Jaaa, ze zijn er weer!!! Asperges oftewel ‘het witte goud’. Zo lekker! En ze zijn er maar kort, dus geniet er alsjeblieft volop van nu het kan. Mijn favoriete recept met asperges is een echte klassieker: asperges met gerookte zalm. Extra lekker met een (zacht) gekookt eitje en een snelle mosterdsaus.

Dinsdag – Beef Teriyaki

Recept Beef Teriyaki - makkelijk en snel klaar

Vandaag gaan we  op de Aziatische tour met een gerecht dat lekker snel op tafel staat: Beef Teriyaki. Lekker met paprika en haricots verts.

Woensdag – gevulde courgette

Gevulde courgettes met paprika en champignons

In mijn weekmenu’s zit altijd een recept zonder vlees. Ik vind het belangrijk om niet elke dag vlees of vis te eten en eet daarom minimaal 1x per week ‘s avonds geen vlees. Meestal nog wel vaker trouwens. Ik ben daarmee geloof ik een ‘flexitariër’. En voor deze vleesloze dag heb ik heerlijke gevulde courgette voor je. Bomvol groenten en met een heerlijk laagje gegratineerde kaas. Smullen!

Donderdag – kipschotel met wokgroenten

Kipschotel met aardappel en wokgroenten

Deze kipschotel is eigenlijk zó makkelijk te maken dat ik het amper een recept durf te noemen. Het is een heel handig ‘gooi maar bij elkaar’ gerecht waar je al je restjes groenten wel in kwijt kunt! Maar als je geen restjes groenten hebt, kun je ook het recept volgen en een zak met wokgroenten gebruiken. Lekker makkelijk en zo krijg je toch een fijne portie groenten binnen.

Vrijdag – aspergesoep met gerookte zalm

Ja hoor, nóg een keer asperges! Omdat ze er nou eenmaal maar zo kort zijn… Vandaag staat er een heerlijke aspergesoep op het menu. Geen zin in gerookte zalm? Je kunt de zalm ook vervangen door ham, of een verkruimeld gekookt eitje.

Zaterdag – Pastitio

Pastitio - Griekse ovenschotel met gehakt en bechamelsaus

Zaterdag is altijd een dag voor een lekker uitgebreid avondmaaltje. Daarom kies ik vandaag voor Pastitio. Het recept voor deze Griekse ovenschotel gaat ‘viral’ op Pinterest, ik krijg er ontzettend veel bezoekers op de laatste tijd. Hopelijk vinden jullie het ook lekker!

Zondag – nachos

Nachos met gehakt en zure room

Al tijden één van de populairste recepten op mijn blog, deze nachos met gehakt! En dat snap ik wel, want ik zet ze zelf ook heel regelmatig op tafel. Heerlijk als je niet zoveel zin hebt om te koken. Het is snel klaar en het is gewoon superlekker!

Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter