Menu
weekmenu

Weekmenu 11 – vega, vis en zalige weekendgerechten

Gepocheerde kokoskip met komkommersalade

De laatste tijd schoot het weekmenu er een beetje bij in, maar hij is terug! In mijn weekmenu’s zorg ik er altijd voor dat je minimaal 1x vis eet, en dat er ook minstens 1x een vegetarisch gerecht op tafel komt tijdens de avondmaaltijd. Vandaag is het alweer tijd voor weekmenu nummer 11. Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu’s.

Maandag – kipsalade

Ziet deze kipsalade er niet overheerlijk uit? Het is één van mijn favoriete foto’s en de salade zelf is ook overheerlijk. Lekker snel en fris, ideaal voor warme dagen, dan kun je fijn snel naar buiten om dit lekkere gerecht op te eten. Je pocheert de kip in allerlei lekkers, waaronder kokosmelk. Daardoor wordt deze heerlijk smaakvol en blijft hij lekker sappig!

Dinsdag – Pad Thai

Vegetarische Pad Thai

Nog wat rode peper over van de kipsalade van gisteren? Die kun je mooi in dit gerecht verwerken. Deze vegetarische Pad Thai staat in een handomdraai op tafel. De pinda’s geven een lekkere crunch aan dit gerecht.

Woensdag – pasta met rauwe ham en spinazie

Fusili met rauwe ham en champignons

Woensdag is mijn vaste sportdag, dus dan is pasta altijd een goed idee! Deze pasta met rauwe ham zit vol lekkere groenten (paddenstoelen, spinazie) en je brengt hem heerlijk op smaak met kruidenroomkaas. Lekker makkelijk maar wel bomvol smaak.

Donderdag – pizzabroodjes

Pizzabroodjes met salami & mozzarella

Een supergerecht om alle restjes in je koelkast op te maken. Verzamel alle (groene) groenten die je maar kunt vinden (salade, bimi, bonen, asperges…) en maak er een lekkere salade van. De pizzabroodjes maken er een complete maaltijd van. Lekker!

Vrijdag – gegrilde zalm

Lekker frisse zalmspiesjes met citroen

Vrijdag, visdag! Op vrijdag haal ik als lunch regelmatig een bakje kibbeling (het voordeel van werken in IJmuiden!) maar je kunt natuurlijk ook ‘s avonds een lekker visje op tafel zetten. Deze gegrilde zalm is net weer even wat anders dan een gebakken visje. De citroen maakt het lekker fris en geven die doperwtjes niet een heel gaaf kleurcontrast?

Zaterdag – Mozzarella-tosti

Tosti met mozzarella en pesto

Hoewel ik in het weekend de lunch regelmatig oversla (slecht…) vind ik het, als ik dan wel eens een lunch maak, het leuk om dat een beetje uitgebreid te doen. Daarom vandaag een lekker lunchgerecht: deze tosti met mozzarella, pesto en Parmezaanse kaas. Wat deze tosti extra lekker maakt, is het laagje Parmezaanse kaas op de buitenkant van de tosti (even de buitenkant van de tosti bebotereren en bedekken met een laagje geraspte Parmezaan). Echt eens proberen!

Zondag – pancakes met karamel

Pancakes met banaan en salted caramel

Zondag is dé dag om lekker uitgebreid te ontbijten. Als je mijn blog een beetje volgt weet je wel dat ik dat vaak doe met pancakes! De laatste tijd maak ik regelmatig een potje salted caramelsaus (dat is echt gevaarlijk makkelijk) en daar maak je dan weer deze heerlijke pannenkoeken met banaan en karamel mee. Een beetje geraspte chocolade of een handje blauwe bessen erover maakt het helemaal af.

Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Weekmenu 11

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter