Menu
weekmenu

Weekmenu 12 – vega plaattaart en vispakketjes

Gevulde portobello met brie op een salade

Kook jij volgens een weekmeu? Ik wel, nadat ik uit mijn werk kom heb ik echt geen zin meer om nog eens na te moeten denken wat ik moet gaan eten. Laat staan dat ik nog zin heb om boodschappen te doen! Daarom kook ik met een weekmenu, waarin ik overigens wel altijd ruimte laat voor spontane etentjes of restjesdagen hoor ;-) In mijn weekmenu’s zorg ik er voor dat je minimaal 1x deze week vis eet, en dat je ook minimaal 1x een recept zonder vlees of vis op tafel kunt zetten. Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu’s terug.

Maandag – salade met portobello en brie

Elke keer als ik naar deze foto kijk, word ik helemaal blij. Ziet deze salade met portobello en brie er niet onwijs lekker uit? En reken maar dat hij ook zo smaakt. Zelfs anti-salade-eters zullen dit vast heerlijk vinden. Want door de riante vulling van portobello met brie is dit verre van een saaie salade!

Dinsdag – vis uit de oven

Zeewolf uit de oven met venkel

Misschien moet je nog even langs de visboer vandaag voor een stukje verse vis, maar daarna tover je deze frisse vispakketjes snel op tafel. Heeft de visboer geen zeewolf? Dan kun je die ook vervangen door een ander stukje vis. Zalm, of witvis bijvoorbeeld.

Woensdag – omelet met kip en wokgroenten

Omelet met wokgroenten en kip

Woensdag is mijn vaste sportdag, dus dan eet ik graag iets wat snel klaar is. Deze omelet vul je met wokgroenten en stukjes gebakken kip. Staat met een kwartiertje op tafel en is een goede bodem voor een avondje sporten!

Donderdag – ovenschotel met gehakt

Ovenschotel met sperziebonen

Ovenschotel met gehakt en sperziebonen

Even lekker Hollands vandaag: een ovenschotel met gehakt en sperziebonen. Maar saai is deze ovenschotel niet hoor. Je gebruikt lekkere smaakmakers als rode pesto en Heksn’kaas. Lekker!

Vrijdag – plaattaart met geitenkaas

Vegetarische plaattaart

Zo net voor het weekend verdien je wel een heerlijk maaltje, maar wel eentje waar je niet al teveel moeite voor hoeft te doen. Dat zit met deze vegetarische plaattaart wel goed. Heerlijke voorjaarsgroenten (groene asperges, doperwten), frisse munt en lekkere geitenkaas. Zo lekker dit!

Zaterdag – broodje avocado

Broodje avocado, tomaat en parmezaan

Op zaterdag deel ik een lekker lunch-gerecht met je. Dit broodje zou je trouwens ook heel goed doordeweeks kunnen eten, want als je de ingrediënten los meeneemt naar je werk, draai je dit belegde broodje met avocado daar zo in elkaar. Het smaakt heerlijk en je hebt meteen al een flinke portie groenten te pakken. Top!

Zondag – Wentelteefrolletjes

Opgerolde wentelteefjes - wentelteefrolletjtes met lemoncurd en frambozen

Op zondag ontbijten we uitgebreid en vandaag doen we dat met deze waanzinnige wentelteefrolletjes. Zien ze er niet fantastisch lekker uit? Je vult ze met lemon curd en frambozen en ze zijn echt zalig. Ik kan het weten, want ik heb deze hele stapel in mijn eentje opgegeten (erg hè…)

Weekmenu 12

Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter