Menu
weekmenu

Weekmenu 13: bimi met garnalen, chorizo-quiche en zoete aardappel chili

Oosterse bimi met gambas en sesam

Kook jij volgens een weekmeu? Ik wel, wat als ik uit mijn werk kom heb echt geen zin meer om boodschappen te doen en te verzinnen wat ik wil eten. Daarom kook ik met een weekmenu, waarin ik overigens wel altijd ruimte laat voor ‘ik wil NU pizza’ dagen, spontane etentjes en restjesdagen hoor ;-) In mijn weekmenu’s zorg ik er voor dat je minimaal 1x vis eet, en dat je ook minimaal 1x een recept zonder vlees of vis op tafel zet. Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu’s terug.

Maandag – bimi met garnalen

Laten we meteen de week goed beginnen met een visgerecht. Deze bimi met garnalen is sinds kort één van mijn favoriete recepten. Het is zo’n typisch Aziatisch gerecht: heel snel klaar, en met maar een paar ingrediënten zet je een gerecht bomvol smaak op tafel. Het is ook nog eens lekker zoutig, dus heerlijk met dit warme weer.

Dinsdag – komkommersalade

Gepocheerde kokoskip met komkommersalade

Deze salade met kip en komkommer is zó lekker. Doordat je de kip pocheert in kokosmelk blijft hij lekker sappig en krijgt hij een heerlijke smaak. Wat komkommer-linten erbij, knapperige taugé en wat pit door de rode peper… Deze salade staat snel op tafel en ziet er toch zwaar indrukwekkend uit. Erg lekker tijdens deze warme dagen!

Woensdag – chili van zoete aardappel

Chili met zoete aardappel

Vegetarische curry

Ik hou wel van een beetje pittig eten als het zo warm is. Jij ook? Deze vegetarische chili met zoete aardappel is dan heel lekker, ik moet ‘m snel weer eens zelf maken. Ook echte vleesliefhebbers zullen dit vast heerlijk vinden, want door de bonen is het een stevig, goed vullend gerecht. Een flinke schep homemade guacemole maakt het helemaal af.

Donderdag – quiche met chorizo

Deze quiche met chorizo staat amper een jaartje op mijn blog, maar ik heb ‘m al een paar keer gemaakt. Want zó lekker is hij. Ook manlief – die helemaal niet zo van de quiches is – vindt deze erg lekker. Komt natuurlijk door de chorizo, die dit gerecht heerlijk hartig maakt. Wat prei, tomaat en eieren erbij en je bent klaar!

Vrijdag – tapas

Spaanse gehaktballetjes - Albondigas

Maak vandaag eens een tapas-menu, een prima manier om het weekend in te luiden! Wat gebakken aardappeltjes met zelfgemaakte aioli (patatas bravas), gebakken garnalen… En maak ook zeker Albondigas. Deze heerlijke Spaanse gehaktballetjes zitten bomvol smaak en zijn hier thuis echt een succesnummer. Ook goed te maken voor grotere groepen mensen.

Zaterdag – Frikandelbroodjes

Frikandelbroodjes zelf maken - heel makkelijk en lekker

Zaterdag, snackdag! Maak eens zelf frikandelbroodjes, daar ga je vrienden mee maken, beloofd! Super simpel en ook nog eens heel makkelijk in te vriezen voor later, dan hoef je ze alleen nog maar even af te bakken. Het enige dat je nodig hebt is bladerdeeg, frikandellen (…), curry en een eitje. Doen hoor, veel lekkerder dan de versie die je in de supermarkt kunt kopen!

Zondag – Scones

Scones met lemoncurd

Zondag is voor lekkere ontbijtjes en als je mijn blog een beetje volgt, weet je dat ik fan ben van uitgebreid ontbijten! Neem er vandaag goed de tijd voor en ga zelf scones maken. Dat is helemaal niet moeilijk en ze zijn zo lekker als je ze nog warm uit de oven eet. Zelf eet ik ze het liefst met zelfgemaakte lemoncurd, maar met jam kan natuurlijk ook!

Weekmenu 13

Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter