Menu
weekmenu

Weekmenu 14 – Kipschotel, traybake & American pancakes

Kipschotel met aardappel en wokgroenten

Kook jij volgens een weekmeu? Ik wel, wat als ik uit mijn werk kom heb echt geen zin meer om boodschappen te doen en te verzinnen wat ik wil eten. Daarom kook ik met een weekmenu, waarin ik overigens wel altijd ruimte laat voor ‘ik wil NU pizza’ dagen, spontane etentjes en restjesdagen hoor ;-) In mijn weekmenu’s zorg ik er voor dat je minimaal 1x vis eet, en dat je ook minimaal 1x een recept zonder vlees of vis op tafel zet. Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu’s terug.

Maandag – kipschotel met wokgroenten

Dit recept wordt altijd goed bekeken op mijn blog. Jullie houden wel van makkelijk recepten die snel klaar zijn volgens mij ;-) En tja, wie niet? Zeker doordeweeks schuif ik zelf ook graag lekker snel aan tafel na een dag werken! Deze schotel staat met een kwartiertje op tafel, heerlijk! Klik hier voor het recept. 

Dinsdag – pasta met veel groenten

Orechiette met tomaten-courgette saus

Pastasaus kun je heel makkelijk zelf maken, maar in dit recept gebruikte ik kant- en klare pastasaus als basis. Doordeweeks is dat soms wel fijn, hoewel ik het toch liever zelf maak hoor (tip: op een druilerige weekenddag mag ik graag een paar liter pastasaus maken, en die vries ik dan in. Eet ik er weer maanden van!) Maar goed, deze keer gaan we voor een makkelijke versie, wél met lekker veel verse groenten erbij hoor! Klik hier voor het recept.

Woensdag – Halloumi-salade

Gegrilde halloumi salade

Voor een dagje zonder vlees is halloumi een heerlijke vervanger. Deze zoutige kaas kun je heel goed grillen. De groene salade past er goed bij, en in deze salade kun je natuurlijk allerlei groenten gebruiken die je lekker vind. Ik ging deze keer voor een volledig groene salade met peultjes, doperwten, courgette en avocado. Lekker! Klik hier voor het recept.

Donderdag – Courgettesoep

Courgettesoep

Nog zo’n lekker makkelijke maaltijd: zelfgemaakte soep! Deze courgettesoep kun je makkelijk vegetarisch maken (dan laat je de spekjes gewoon weg), je kunt ze ook vervangen door stukjes gerookte zalm als je graag nog een keer vis wilt eten deze week. Of je houdt het bij de klassieke spekjes als topping. Kortom: dit recept vraagt er om, om lekker mee te variëren! Serveer met lekker brood en kruidenboter voor een vullende avondmaaltijd. Klik hier voor het recept.

Vrijdag – Traybake met chorizo en garnalen

Traybake chorizo - garnalen

Vrijdag, visdag! Deze traybake gaat zeker in de smaak vallen. Zelf heb ik ‘m al een paar keer gemaakt en manlief is er echt gek op. De volgende keer maak ik een extra grote portie, dat krijgen we makkelijk op ;-) Door de chorizo krijgen de groenten en de garnalen extra veel smaak, en de homemade aioli is er echt zalig bij. Klik hier voor het recept.

Zaterdag – Subway koekjes

Subway koekjes

Zaterdag is een fijne dag om koekjes te bakken! Alhoewel, eigenlijk is elke dag een goede dag om koekjes te bakken ;-) Vooral deze Subway koekjes met M&M’s. Ik vind ze verslavend lekker, heerlijk chewy van binnen, hmmmm! En niet moeilijk te maken, probeer het maar eens! Klik hier voor het recept.

Zondag – American pancakes

American pancakes

Op zondag mag ik graag ontbijten met een stapel pancakes. Er staan dan ook al heel wat verschillende pancake-recepten op mijn blog. Dit is de nieuwste en hij wordt meteen al goed door jullie bezocht. Dat snap ik wel, want American pancakes blijven ook bij mij wel favoriet hoor. Zo lekker luchtig, hmmm! Deze versie met maanzaad & citroen is heerlijk. Klik hier voor het recept.

Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Weekmenu 14

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter