Kook jij volgens een weekmeu? Ik wel, wat als ik uit mijn werk kom heb echt geen zin meer om boodschappen te doen en te verzinnen wat ik wil eten. Daarom kook ik met een weekmenu, waarin ik overigens wel altijd ruimte laat voor ‘ik wil NU pizza’ dagen, spontane etentjes en restjesdagen hoor ;-) In mijn weekmenu’s zorg ik er voor dat je minimaal 1x vis eet, en dat je ook minimaal 1x een recept zonder vlees of vis op tafel zet.
Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu’s terug. Voor dit weekmenu ben ik gegaan voor lekker veel comfort food gerechten. Het is de laatste dagen namelijk ineens volop herfst en dan krijg ik zin in soep, ovenschotels en ander comfort food. Jij ook? Dan word je zeker blij van dit weekmenu!
Maandag – traybake met kip en aardappel
Lekker makkelijk: voor deze traybake doe je alle ingrediënten in een ovenschaal, en de oven doet de rest. Heerlijk weinig afwas dus, en dit is ook nog eens een heerlijk gerecht. Malse kippendijen met aardappeltjes & wortelen, die lekker veel smaak krijgen van de knoflook, tijm & citroen. Echt een feestmaal, terwijl het ontzettend makkelijk te maken is. Klik hier voor het recept.
Dinsdag – chili met zoete aardappel
Chili vind ik écht comfort food. Vaak maak je chili met gehakt, maar in deze variant zit geen vlees. Toch is hij erg lekker vullend dankzij de bonen & zoete aardappel, en lekker goed op smaak dankzij de knoflook, rode peper en komijn. Extra lekker met een flinke schep homemade guacemole! Klik hier voor het recept.
Woensdag – Citroenrisotto met gerookte zalm
Dit recept klinkt vrij zomers op het eerste gezicht, maar risotto is nou eenmaal comfort food dus ik wilde ‘m toch in dit weekmenu meenemen. Bovendien is de risotto door de kruidenkaas lekker romig dus past dit gerecht prima in dit lijstje. Je moet er even voor roeren maar dat is het zo waard, dit is echt één van mijn favoriete gerechten! Klik hier voor het recept.
Donderdag – Linzensalade met spek
Zo’n kommetje vol lekkers is toch heerlijk? In deze schotel gaan onder andere linzen, champignons en spek. Allemaal ingrediënten die ik echt bij de herfst vind passen. Heerlijk na een herfstige wandeling, maar ook na een dag werken. Deze linzenschotel staat namelijk zó op tafel. Klik hier voor het recept.
Vrijdag – Pompoensoep
Bij herfst & comfort food denk ik direct aan soep, pompoensoep wel te verstaan. Deze variant is heel lekker dankzij de toppings op de soep: pijnboompitjes, basilicum en komijnekaas. Klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt heerlijk. Klik hier voor het recept.
Zaterdag – Dadeltaart


Dadeltaart
Zaterdag: tijd om iets lekkers te bakken! Maak deze dadeltaart eens. In de taart zelf gaan geen toegevoegde suikers, je zoet ‘m alleen met de dadels en daardoor is de taart niet al te zoet. In de sticky toffee topping gaat wél suiker en die is dan ook heerlijk zoet, een lekkere tegenhanger voor de niet te zoete taart! Klik hier voor het recept.
Zondag – Griesmeelpap met appel
Bij de herfst hoort een lekker warm ontbijtje en daar is dit lekkere papje meer dan geschikt voor. Griesmeelpap wordt ineens een luxe ontbijtje als je er een topping bij maakt van gekarameliseerde appel. De appel karameliseer je met suiker en breng je op smaak met kaneel. Hoe herfstig wil je het hebben? Klik hier voor het recept.
Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Nog geen reacties