Menu
weekmenu

Weekmenu 16 – eindelijk herfst!

Fusili met rauwe ham en champignons

Kook jij volgens een weekmeu? Ik wel, wat als ik uit mijn werk kom heb echt geen zin meer om boodschappen te doen en te verzinnen wat ik wil eten. Daarom kook ik met een weekmenu, waarin ik overigens wel altijd ruimte laat voor ‘ik wil NU pizza’ dagen, spontane etentjes en restjesdagen hoor ;-)

In mijn weekmenu’s zorg ik er voor dat je minimaal 1x vis eet, en dat je ook minimaal 1x een recept zonder vlees of vis op tafel zet. Voor de zaterdag geef ik je een lekkere baktip voor bijvoorbeeld taart of koekjes, en zondags geef ik je een ontbijttip mee. Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu’s terug.

Voor dit weekmenu ben ik gegaan voor lekker veel comfort food gerechten. Het begint namelijk eindelijk een beetje herfst te worden en dan krijg ik zin in soep, ovenschotels en ander comfort food. Jij ook? Dan word je zeker blij van dit weekmenu!

Maandag – pasta met champignons

Een lekker pastaatje om de week mee te beginnen. En een lekker herfstige, want met champignons! De kruidenroomkaas geeft superveel smaak aan de pasta zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Wel zo makkelijk op een doordeweekse avond. De rauwe ham maakt ‘m helemaal af. Klik hier voor het recept. 

Dinsdag – ovenschotel met aubergine

Ovenschotel met aubergine

Van een ovenschotel warm je altijd lekker door! Deze ovenschotel is vrij simpel maar toch vol van smaak omdat je Ras el Hanout kruiden gebruikt, een heerlijk Marokkaans kruidenmengsel. Verder gaan er gehakt, aubergine en tomaat in deze lekkere en makkelijke ovenschotel. Hij hoeft maar 25 minuten in de oven, dus prima voor een doordeweekse dag. Klik hier voor het recept. 

Woensdag – bimi met gamba’s 

Bimi roerbakken met garnalen

Hmmm, misschien niet heel herfstig maar wel heel erg lekker: bimi met gamba’s! In mijn weekmenu wil ik je altijd minstens 1x vis laten eten, maar er staan helemaal niet zoveel vis-recepten op mijn blog! Hoog tijd om daar eens iets aan te doen ;-) In de tussentijd moet je dit wel echt even maken hoor. Supersnel klaar en bomvol smaak! Klik hier voor het recept. 

Donderdag – mosterdsoep

Mosterdsoep

In een herfstig weekmenu mag soep niet ontbreken. Ga eens voor deze lekkere mosterdsoep met spekjes. Heerlijk hartig! Klik hier voor het recept. 

Vrijdag – kaasfondue met bier

Kaasfondue met bier

Ik hoop dat het op de dag dat je dit gaat eten, lekker herfstig weer is. Want zo’n kaasfondue is toch nog nét even gezelliger als de regen lekker tegen het raam klettert. Eet ‘m met je gezin of nodig wat vrienden uit, want dit eet het allerleukste met een groep! Al is romantisch met zijn tweetjes kaasfonduen ook heel leuk ;-) Klik hier voor het recept. 

Zaterdag – Subway koekjes

Subway koekjes

Ik kan me helemaal ongans eten aan Subway koekjes. Ze zijn zo heerlijk, een beetje chewy van binnen. Fantastisch! Mijn favorieten zijn de variant met macadamia’s & witte chocolade, en die met M&M’s. Die laatste probeerde ik zelf na te maken en al zeg ik het zelf: dat is heel goed gelukt. Probeer het ook eens! Klik hier voor het recept. 

Zondag – spelt pancakes

Spelt pannenkoeken

Deze spelt pancakes beleg je met een topping van gekarameliseerde appel en hazelnoten. Extreem herfstig dus! Hier maak je iedereen blij mee ‘s ochtends! Klik hier voor het recept. 

Weekmenu 16

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter