Menu
weekmenu

Weekmenu 17: Winter is coming… En de Sint ook!

Traybake chorizo - garnalen

Jongens wat is het koud ineens! Ik moet zeggen dat ik het helemaal niet erg vind, zeker omdat het amper regent en waait. Zo mag de herfst & winter van mij wel blijven hoor. Heerlijk zonnige dagen waarop je lekker naar het bos kan. En dan thuis opwarmen met lekker comfort food. Heerlijk! Het kan je ook niet ontgaan zijn dat de Sint weer in het land is, dus op deze twee pijlers heb ik onderstaand weekmenu gebaseerd. Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu’s terug.

Maandag – Traybake met chorizo

Deze traybake is ontzettend makkelijk te maken en elke keer als ik hem op tafel tover worden wij er thuis helemaal blij van. Want ja, zo lekker is dit. Ik ga het recept binnenkort maar eens wat aanpassen zodat de porties wat groter zijn, want dit schuif je echt in een mum van tijd naar binnen! Klik hier voor het chorizo traybake recept.

Dinsdag – Pasta met rauwe ham

Fusili met rauwe ham en champignons

Fusili met ham

Als doordeweekse maaltijd doet pasta het altijd goed. Lekker snel klaar en voedzaam. Deze pasta met rauwe ham valt ook in die categorie. Lekker herfstig door de paddenstoelen, en de ham & parmezaan geven lekker veel smaak aan dit pasta-gerecht.

Woensdag – Risotto met paddenstoelen

Paddenstoelenrisotto - een vegetarische risotto met paddenstoelen

Lekker roeren tot je een ons weegt maar dan heb je ook wat: een super smaakvolle risotto met paddenstoelen. Het liefste zou ik dit recept eens willen maken met zelfgeplukte paddenstoelen (want – mocht je dat nog niet weten – ik ben fan van wildplukken) maar dat durf ik niet zo goed aan. Dus tot die tijd doe ik het lekker met gekochte exemplaren!

Donderdag – Curry met kip en kokos

Curry kip kokos

Een lekkere spicy curry, daar krijg je het wel warm van! Ditt recept voor curry met kip en kokos kreeg ik jaren geleden van een collega en ik maak het nog steeds af en toe. Deze curry staat met twintig minuten op tafel en reken maar dat je het warm krijgt van de rode peper in dit gerecht!

Vrijdag – Quiche met pompoen

Quiche met pompoen - pompoenquiche

Quiche is altijd een succesnummer, ik ken eigenlijk niemand die het niet lust, je kunt ze goed voorbereiden, en een restje ervan is heerlijk als lunch. What’s not to love? Zet vandaag dus eens deze vegetarische quiche met pompoen, blauwe kaas en walnoten.

Zaterdag – Gevuld speculaas

Gevuld speculaas maken

Het kan je niet ontgaan zijn, de Sint is weer in het land! Tijd om weer lekker zelf speculaas te gaan bakken. Dit jaar waagde ik me voor het eerst aan gevuld speculaas. Best een klusje, maar dat is het wel waard! Bekijk hier het recept voor gevuld speculaas.

Zondag – speculaasgranola 

Speculaasgranola

Een lekker ontbijtje voor de Sint, maar ook voor jou! Winterse speculaasgranola met yoghurt en – natuurlijk – mandarijn. Want die zijn nu op hun lekkerst! Maak een grote portie speculaasgranola, dan kun je er nog lekker lang van eten.

Weekmenu 17

Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter