tips & trucs

Weekmenu 19: met o.a. een pokébowl en een zalige vega ovenschotel

Pokebowl tonijn

Het is weer tijd voor een nieuw weekmenu! Meestal probeer ik mijn weekmenu een bepaald thema mee te geven, maar februari vind ik altijd een beetje een mwahhhh maand. De ergste winter is (als het goed is) over, maar het is ook nog net geen lente. Daarom is dit gewoon een ‘lekker’ weekmenu geworden met fijne gerechten, zonder speciaal thema! Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu’s terug.

Maandag – pokébowl tonijn

Pokébowls  of sushibowls zijn een goed alternatief als je wel zin hebt in de smaken van sushi, maar geen tijd/zin/geld hebt om sushi af te halen. Zo’n zelfgemaakte pokébowl is een stuk voordeliger dan een sushi-maaltijd, en toch gebruik je er dezelfde ingrediënten voor. Bovendien is zo’n kom met lekkers zwaar Instagram-waardig ;-)

Dinsdag – rijstschotel met kip

Rijstschotel met kip, sperziebonen en wortel

Deze rijstschotel met kip is één van de populairste recepten op mijn blog. Het is dan ook een ideaal gerecht voor doordeweeks, lekker snel klaar. Bovendien is deze rijstschotel goedgevuld met gebakken stukjes kip en lekkere groenten.

Woensdag – vegetarische ovenschotel

Vegetarische ovenschotel

Deze ovenschotel is zo lekker. Hij zit bomvol groenten (courgette & aubergine) die je serveert in een laagje smakelijke tomatensaus -> nog een extra portie groenten dus! Zelf vind ik het lekker om een vegetarische (kaas) burger te serveren bij deze groentenschotel.

Donderdag – gevulde paprika met couscous

Gevulde paprika met couscous en gerookte kip of feta

Handig: dit gerecht kun je heel makkelijk wel of niet vegetarisch maken. Eet je liever geen vlees? Dan top je de gevulde paprika’s met couscous af met feta en pijnboompitten. Wil je er wel graag wat vlees in? Dan voeg je stukjes gebakken kipfilet toe.

Vrijdag – paprikasoep met focaccia

Focaccia met tomaat en rozemarijn

Deze pittige paprikasoep maak ik vrij regelmatig. Hij is makkelijk te maken, snel klaar en zit bomvol groenten (paprika & tomaat). Ook is hij een beetje pittig door de rode peper, superlekker! Tip: serveer er zelfgemaakte focaccia bij, is het geen plaatje?

Zaterdag – Snickerdoodles

Snickerdoodles - Amerikaanse kaneelkoekjes

Vandaag gaan we lekker bakken! Deze Amerikaanse ‘Snickerdoodles’ hebben helemaal niets te maken met die heerlijke chocoladereep met pinda’s. Misleidende naam hè? Maar lekker zijn ze wel, want er gaat een flinke hoeveelheid kaneel in, die geeft ze veel smaak. Maak ze in de middag en plof daarna op de bank. Film, kopje thee erbij en deze heerlijke kaneelkoekjes. Wat een zalige zaterdag!

Zondag – wentelteefsticks

Wentelteefsticks met kaneelsuiker en appel

We blijven in kaneel-sferen met deze zalige wentelteefsticks. Wentelteefjes, maar dan net even anders. Serveer ze met gebakken appeltjes, dat is een heerlijke combinatie met de kaneel wentelteefjes.

Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten