tips & trucs

Weekmenu 20: volop lente in de keuken!

Gado Gado met pindasaus

Alweer het 20e weekmenu vandaag. Ik hoop dat jullie ze nog niet zat zijn ;-) Meestal probeer ik mijn weekmenu een bepaald thema mee te geven, deze keer was dat een makkie. De lente is namelijk net begonnen. Tijd voor heerlijke recepten met volop lentegroenten dus! Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je alle weekmenu’s terug.

Maandag – gado gado

Peultjes behoren tot mijn favoriete lentegroenten, en een zalig gerecht om ze in te verwerken is gado gado met pindasaus. Dit vegetarische Indonesische gerecht is makkelijk te maken en echt heel erg lekker: fris knapperige groenten (want je blancheert ze, dus ze blijven lekker fris), met zelfgemaakte pindasaus, een gekookt eitje en kroepoek.

Dinsdag – risotto met gerookte zalm

Citroenrisotto met gerookte zalm

Deze risotto geeft mij het ultieme voorjaarsgevoel: frisse citroen en gerookte zalm maken deze risotto – wat normaal best een zwaar gerecht is – lekker licht. De kruidenroomkaas geeft verder superveel smaak aan deze lekkere risotto. Krijg nu ik dit typ gelijk weer zin in om dit te eten!

Woensdag – plaattaart met geitenkaas

Vegetarische plaattaart

Nog een keer vegetarisch vandaag, maar reken maar dat je vlees niet gaat missen in deze heerlijk frisse plaattaart met voorjaarsgroenten en geitenkaas. De ricotta en de citroen maken deze taart heerlijk fris en combineren perfect met die mooie groene asperges en doperwtjes. Zo lekker! De geitenkaas en verse basilicum maken het voorjaarsgevoel helemaal af!

Donderdag – komkommersalade met kip

Gepocheerde kokoskip met komkommersalade

Een licht avondmaal maar wel eentje met volop smaak. De kip pocheer je in kokosmelk, waardoor hij lekker zacht wordt, maar niet droog. Een mooie combinatie met de fris-pittige komkommersalade. Echt een heel fijn gerechtje dit. Vind je de kip-komkommer salade niet vullend genoeg? Serveer er dan wat brood bij.

Vrijdag – spanakopita

Spanakopita - quiche met spinazie en feta

Spinazie, nog zo’n heerlijke lentegroenten! Maak er deze lekkere quiche met spinazie en feta mee. Dit Griekse gerecht maak je normaal gesproken met filodeeg, maar met hartige taart deeg is het net even wat makkelijker en dat is wel fijn voor doordeweeks.

Zaterdag – smoothie met aardbei

Smoothie met aardbei en banaan en kiwi

Begin het weekend met een lekkere smoothie! Deze smoothie met aardbei, banaan en kiwi is al jaren het populairste smoothie-recept op mijn blog en dat snap ik wel. De aardbeien maken deze smoothie heerlijk zomers en banaan in een smoothie vind ik altijd een goed idee, die maakt hem meteen lekker zoet!

Zondag – lavendelkoekjes

Lavendelkoekjes - zandkoekjes met lavendel

Zandkoekjes met lavendel

Word jij ook altijd zo blij in het voorjaar, als alles weer begint te bloeien? Maak daarom vandaag eens koekjes met bloemen! Een beetje gedroogde lavendel geeft deze zandkoekjes een bijzondere touch mee. De makkelijke frosting maakt ze lekker zoet.

Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten