Alweer het 21e weekmenu vandaag, vorige maand schoot hij er even bij in, maar deze maand zeker niet. Wat vinden jullie eigenlijk van deze artikelen? Gebruiken jullie ze ook echt? Of kijk je altijd op de dag zelf wat je wilt eten en maak je nooit een dergelijk menu? Indien je dat wél graag doet: hier vind je alle weekmenu’s terug.
Maandag – asperges met een eitje
Ze zijn er weer, witte asperges! Oftewel het witte goud… Zo lekker. Ik eet ze het liefste klassiek, met gerookte zalm en een eitje. En een lekker sausje natuurlijk, die mag niet ontbreken! Naar het recept >
Dinsdag – curry met kip
Het recept voor deze ‘kuku paka’ (curry met kip) kreeg ik alweer jaren terug van een collega, en nog steeds komt het hier wel eens op tafel. De curry is romig door de kokosmelk, en lekker pittig door de rode peper. Naar het recept >
Woensdag – spitskool ovenschotel


Spitskool ovenschotel
Hollandse pot, maar dan in een ander jasje. Vlees (gehakt), aardappels (puree) en groenten (spitskool). Een heerlijke en makkelijk te maken ovenschotel, die je goed op smaak brengt met knoflook en kerrie. Ik ken niemand die dit niet lekker vindt! Naar het recept >
Donderdag – quiche met rode bieten
Voor een dagje zonder vlees is een hartige taart heel geschikt. Deze keer maakte ik er eentje met bietjes en geitenkaas, een zalige combinatie van smaken. Het deeg kun je zelf maken, maar doordeweeks wil je misschien iets sneller klaar zijn. In dit geval kun je natuurlijk ook prima kant en klaar deeg voor hartige taart gebruiken. Naar het recept >
Vrijdag – Pizzabroodjes
Op de vrijdag doen we lekker makkelijk, vandaag maken we Pizzabroodjes. Deze versie is met salami en mozzarella, maar je kunt hier natuurlijk verschillende soorten vlees en kaas voor gebruiken. Ook restjes groenten van recepten die je eerder deze week hebt gemaakt, zijn hier heel lekker op. Denk aan ui, paprika, champignons… Lekker met een kop soep of een salade. Naar het recept >
Zaterdag – quinoa salade
Weekend! Tijd om een wat uitgebreidere lunch te maken dan normaal. Deze quinoa salade met kip is makkelijk te maken en goed gevuld met kip, feta, mango en komkommer. Wat blaadjes verse munt geven de salade een extra fris accentje mee. Naar het recept >
Zondag – komkommerhapjes
Zondag: de dag bij uitstek om eens lekker op de bank te ploffen en de hele dag te Netflixen of een leuke film te kijken. Dat kan niet zonder lekker hapje, maak bijvoorbeeld deze lekker frisse hapjes met komkommer. Naar het recept >
Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.
Nog geen reacties