Alweer het 22e weekmenu vandaag! Meestal probeer ik mijn weekmenu’s een thema mee te geven. Vandaag is de zomer officieel begonnen en daarom lag het thema voor dit weekmenu nogal voor de hand: de zomer in je bol! Lekkere, lichte gerechten die heel geschikt zijn om buiten in de tuin of op je balkon op te eten. Lang zweten boven de pannen? Deze week niet! Hier vind je overigens alle weekmenu’s terug.
Maandag – pita pizza
De week beginnen met pizza? Tuurlijk! Dat kan ook best want deze vegetarische pita pizza’s zijn zo voedzaam als wat. Een bodem van volkoren pita’s, besmeer met een lekkere tomatensaus. Wat verse groenten erop, wat kruiden en wat kaas: klaar! Ook handig om wat groentenrestjes op te maken. Deze variant is met paprika & champignons, maar je kunt er ook prima andere soorten groenten voor gebruiken. Naar het recept >
Dinsdag – maaltijdsalade met kip
Deze salade smaakt gewoon naar de zomer! De kip pocheer je in kokosmelk, waardoor deze een lekker tropisch smaakje meekrijgt. De komkommer en taugé zijn er lekker knapperig bij, en de rode peper zorgt voor wat pit. Dit is echt een simpele salade en toch zit hij bomvol smaak. Echt een aanrader voor een warme dag. Naar het recept >
Woensdag – pasta met gerookte zalm
Pasta is meestal lekker snel klaar en dat geldt voor dit recept ook. Wanneer je de spaghetti kookt, voeg je aan het einde van de kooktijd doperwten en spinazie toe. Even afgieten en de kruidenroomkaas erdoor roeren, en garneren met de zalm. Zo simpel kan het zijn! Door de toevoeging van verse citroen wordt je bordje pasta extra fris en zomers. Naar het recept >
Donderdag – bimi met gamba’s
Binnen een kwartiertje sta je met een heerlijk bordje buiten! De bimi roerbak je vlug in wat sojasaus en oestersaus, samen met wat knoflook en rode peper. Daardoor krijgt hij lekker veel smaak mee. De gamba’s maken het gerecht helemaal af. Naar het recept >
Vrijdag – Beef Teriyaki
Deze snelle beef teriyaki is nog sneller klaar als je voorgesneden biefstukpuntjes koopt en vlugkokende rijst. In de tijd dat de rijst staat te koken, maak je de rest van de schotel klaar. Even wat groenten roerbakken en de biefstukpuntjes erbij, en je kunt aan tafel. Niet vergeten het vlees ‘s ochtends al in de marinade te zetten! Naar het recept >
Zaterdag – smoothiebowl met aardbeien
De zomerkoninkjes zijn nu op hun lekkerst dus eet er lekker veel van! Start bijvoorbeeld de dag met zo’n zomerse smoothiebowl. Van de kleur wordt je meteen vrolijk toch? Naar het recept >
Zondag – cranachan
Tijd voor een zomers toetje. Deze cranachan (een Schots toetje bestaande uit mascarpone – eventueel met een scheutje whiskey erdoor – vers fruit en krokant gebakken havermout) is snel klaar en lekker zomers. Het is een vrij machtig toetje, maar op deze lange zomeravonden kun je er zo lang over doen als je wilt! Naar het recept >
Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.
Nog geen reacties