Alweer een nieuw weekmenu. Meestal probeer ik mijn weekmenu’s een thema mee te geven maar met het wisselende weer vond ik dat maar lastig en er was ook geen feestdag om een thema aan op te hangen. Daarom gewoon lekkere recepten en zoals je gewend bent zit er ook deze week weer minimaal één dag in zonder vlees of vis, en minimaal één dag met een vis-recept. Kook ze! Hier vind je trouwens alle weekmenu’s terug.
Maandag – taco’s met gehakt
Doordeweeks is het wel lekker om binnen twintig minuten aan tafel te zitten, dat kan goed met deze Mexicaanse taco’s. Terwijl je de taco-schelpen verwarmt in de oven, maak je de vulling klaar en daarna kun je meteen aan tafel. Een kleine waarschuwing: netjes eten is niet mogelijk! Naar het recept >
Dinsdag – maiskoekjes
Een bijzonder gerecht maar toch niet moeilijk te maken: maiskoekjes. Dit is een licht hoofdgerecht dus als je wilt, zou je er ook nog iets extra’s bij kunnen serveren. Maak er zeker de uitgebakken bacon & guacemole bij, want die maken dit gerecht echt af. Naar het recept >
Woensdag – gevulde paprika’s met spinazie
Een lekker maaltje zonder vlees of vis, waar je eventueel nog een vega-burger naast kunt serveren. Met dit recept krijg je lekker veel groenten binnen: naast een hele paprika per persoon, gaat er namelijk ook nog spinazie in de vulling van deze gevulde paprika’s. Je brengt ze heerlijk op smaak met ricotta, feta, citroen en pijnboompitjes. Naar het recept >
Donderdag – wraps met brie
Zo op de foto lijkt het haast wel een visstick, maar deze wrap is gevuld met heel iets anders: gepaneerde brie! Door de brie een jasje te geven en hem daarna te bakken, krijg je iets heerlijks: warme, smeltende brie met een krokant jasje. Zo lekker! Vul de wrap met wat sla en groente en serveer er een salade naast, dan heb je een fantastisch lekker maaltje. Naar het recept >
Vrijdag – gegrilde zalm met citroen
Vrijdag, visdag! Vaak wordt zalm gebakken in de pan of in de oven gegaard. Erg lekker, maar wist je dat je zalm ook heel goed kunt grillen? Dat geeft je stukje zalm weer eens een ander smaakje mee. Deze zalmspiesjes met citroen kun je natuurlijk ook heel goed op de barbecue klaarmaken. Naar het recept >
Zaterdag – Eiersalade
Lekker voor de lunch vandaag: een vers broodje van de bakker met een dikke laag zelfgemaakte eiersalade! Dat is namelijk helemaal niet moeilijk te maken en vers & zelfgemaakt smaakt zo’n salade natuurlijk veel en veel lekkerder dan uit een bakje van de supermarkt. Naar het recept >
Zondag – Kokoscake
Zin om wat lekkers te bakken vandaag? Ga eens voor deze Deense ‘Droomcake’. Een populaire cake in Denemarken en ik snap heel goed waarom. Een heerlijk luchtige cake met daarop een topping van gekarameliseerde suiker en kokos. Lekker bij een kopje thee! Naar het recept >
Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.
Nog geen reacties