Alweer een nieuw weekmenu, deze keer met een zomers tintje. Want hoewel het een gekke zomer is geweest waarbij we wisselden tussen een extreme hittegolf en ontzettend rotweer, heb ik er gewoon vertrouwen in dat er nog wat mooie dagen aan gaan komen. Zoals altijd vind je in dit weekmenu een gevarieerde mix van recepten en eet je minimaal één dag in zonder geen vlees of vis, en minimaal één dag een recept met vis. Kook ze! Hier vind je trouwens alle weekmenu’s terug.
Maandag – aardappelsalade met zalm
Een lekkere, lichte maaltijdsalade die toch goed vult dankzij de aardappels. Je hoeft enkel de krieltjes te koken en daarna is het maar weinig werk om deze salade af te maken. Met een simpele dressing van mosterd & mayonaise en een paar andere smaakmakers kun je snel weer naar buiten om deze salade op te eten in het zonnetje. Naar het recept >
Dinsdag – krokante kipstukjes
Bak deze kipstukjes lekker krokant, dan zijn ze extra lekker! De frisse citroendip is heel lekker en daar kun je de stukjes gebakken kip lekker in dippen. Met wat gebakken aardappeltjes en wat groenten erbij zet je snel een lekkere en voedzame maaltijd op tafel. Naar het recept >
Woensdag – vegetarische plaattaart
Doperwten, groene asperges, ricotta, citroen… Deze plaattaart is heerlijk licht en bomvol smaak, en ziet hij er niet heerlijk uit met al die groene groenten? De geitenkaas smaakt er superlekker bij, maar als je daar niet van houdt kun je ook prima een andere soort kaas gebruiken. Feta, of zelfs blauwe kaas bijvoorbeeld. Naar het recept >
Donderdag – maaltijdsalade Caprese
De klassieke salade Caprese met tomaat, mozzarella en basilicum is ontzettend lekker als voorgerecht of lunch, maar met een paar extra ingrediënten maak je er een complete maaltijd van. Wat rauwe ham, salade en gegrilde courgette maken er een goed gevulde salade van. Naar het recept >
Vrijdag – nachos
Echt zomer-eten: nachos! Ondanks dat dit een ovenschotel is en je dus wel even de oven aan moet zetten, is dit gerecht erg snel klaar. Perfect voor een vroeg filmavondje maar eigenlijk altijd lekker. Zelf eet ik deze nacho-schotel heel vaak en ook in de rest van de familie is hij favoriet! Naar het recept >
Zaterdag – granola met fruit
Tover deze morgen eens een lekker ontbijtje op tafel. Deze snelle granola maak je in de pan, dus hij is in een mum van tijd klaar. Een goede manier om je restjes fruit van de week op te maken, voordat je vandaag naar de (super)markt gaat om weer een nieuwe voorraad in de slaan. Wat yoghurt erbij en je hebt een heerlijk en voedzaam ontbijt voor een drukke zaterdag. Naar het recept >
Zondag – havermouttaartjes
Zondag – tijd voor een lekker toetje! Deze havermouttaartjes heb je in een mum van tijd gemaakt en de bodems kun je op een moment maken dat het jou goed uitkomt, want je kunt ze prima eventjes bewaren. Je hoeft voor de vulling enkel wat slagroom en mascarpone te mengen met wat suiker en vanille, en de taartjes af te toppen met vers fruit. Naar het recept >
Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.
Nog geen reacties