tips & trucs

Weekmenu 25: makkelijk & snel

Paprika uit de oven met spinazie

Weekmenu nummer 25 alweer! Zoals altijd vind je in dit weekmenu een gevarieerde mix van recepten en eet je minimaal één dag geen vlees of vis, en minimaal één dag juist wel vis. Kook ze! Hier vind je trouwens alle weekmenu’s terug.

Maandag – paprika met spinazie

Deze gevulde paprika’s zijn super-populair op Pinterest! Ik moet zeggen dat ik ze er ook wel heel smakelijk uit vind zien ;-) En lekker zijn ze ook, je vult ze namelijk met een smakelijk mengsel van spinazie, ricotta en citroen. De pijnboompitten geven een lekkere bite aan dit gerecht. Serveer er bijvoorbeeld wat gebakken aardappels bij of een (vegetarische) burger.

Dinsdag – rijstschotel met kip

Rijstschotel met kip

Al jaren een populair recept en als ik het maak verbaas ik me er ook steeds weer over dat zo’n simpele maaltijd zo lekker kan zijn! En voedzaam, want er gaat een lekkere portie groenten in deze rijstschotel. Het geheim van dit recept is de zoete marinade, een combinatie van honing, oestersaus en sojasaus. Die geeft de kip een superlekkere smaak en maakt ‘m een beetje sticky. Zalig! Naar het recept >

Woensdag – pasta pesto

Pasta pesto met spek en kip

Er bestaat zo ongeveer geen simpeler recept dan een pasta pesto! In dit geval verwerk je er nog wat andere lekkere ingrediënten in: kip, spek, tomaat en pijnboompitten maken van dit pastagerecht een echt smaakbommetje! Naar het recept >

Donderdag – traybake met zalm

Traybake met zalm en asperges

Een traybake is een ideaal gerecht voor als je geen zin hebt in veel afwas: je maakt namelijk alles in één schaal klaar! In dit geval vul je de schaal met asperges, tomaten en moten zalm die je op smaak brengt met citroen. Makkelijk, snel, lekker en voedzaam! Naar het recept >

Vrijdag – wraps met brie

Wraps met brie en chilisaus

In dit recept paneer je dikke plakken brie die je vervolgens bakt. Je weet niet wat je proeft, zo lekker! Een knapperig korstje en een lopende vulling, zo lekker… Serveer de gebakken brie in een wrap met wat salade erbij en je hebt een simpele avondmaaltijd, dat kun je vast wel gebruiken na een drukke werkweek! Naar het recept >

Zaterdag – wrap met avocado en tonijn

Tonijnwrap met avocado

Heb je nog een paar wraps over van het recept van gisteren? Maak dan vandaag deze lekkere wraps. Een simpele tonijnsalade en fijngeprakte avocado vormen samen een superlekkere vulling. En zo hoef je die overgebleven wraps niet weg te gooien, want dat zou zonde zijn! Naar het recept >

Zondag – Chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes met pecan

Zondag, bakdag! Zet de oven aan en bak deze lekkere chocolate chip cookies eens. In het beslag verwerk je cacao en gesmolten chocolade, en er gaan ook nog eens lekkere grote stukken witte chocolade in de koekjes. De pecannoten maken de vulling extra lekker.

Heb je dit weekmenu (of één van de gerechten uit het menu) gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten